19 / 04 / 2024

Kapadokyada butik oteller

Kapadokyada butik oteller

Kapadokya’da 2002 yılında 6 işletmede 31 balon çalışırken bugün işletme sayısı 25’e, balon sayısı 195’e çıktı. Artık Kapadokya’nın 600 milyon dolarlık turizm gelirinin 85 milyon eurosu balondan geliyor.

Kapadokya'da turistler butik otelleri tercih ediyor!

Kapadokya bölgesinin başkenti Nevşehir'in tarihi ve turistik merkezlerini gezip görmeye gelen yerli turistlerde artık butik otelleri tercih ediyor.

'İstanbul'un arka bahçesi' pandemiye rağmen yoğun!

Yeşili, doğası ve gölü ile turistlerin cazibe merkezi haline gelen Sakarya'nın Sapanca ilçesindeki butik oteller ve müstakil konaklama alanları, büyükşehirlere yakınlığı nedeniyle salgın sürecini dolu geçiriyor.

Turizmde 'butik otel ve yazlık ev' trendi!

Koronavirüs tedbirlerinin gevşetilmesi ve sıcakların başlamasıyla beraber tatile gidenlerin sayısı da arttı. Daha az odalı ve az insanın tatil yaptığı bazı butik oteller ve yazlık evlere ilgi yükseldi.

Ahlat'a butik oteller inşa edilecek!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan bazı programlara katılmak üzere gittiği Ahlat'ta halka hitap etti. Cumhurbaşkanı Erdoğan konuşmasında Ahlat'a butik oteller inşa edileceğini söyledi. 

Kapadokya'da küçük otellerin pazar payı artıyor!

Kapadokya'da özellikle son yıllarda sayıları hızla artan kayadan oyma mağara tipi ev, pansiyon ve butik oteller, otantik dokularıyla yabancı turistlerin büyük ilgisini çekiyor.

Niğde Kalesi'ndeki tarihi yapılar butik otel olacak!

Kentsel Dönüşüm projesi kapsamında Niğde Kalesini de düzenleyeceklerini her fırsatta dile getiren Niğde Belediye Başkam Faruk Akdoğan yaptığı açıklamada, kale çevresi restore edilerek butik oteller oluşturulacak dedi.

Niğde Kalesi çevresine butik oteller yapılacak!

NiğdeBelediye Başkanı Faruk Akdoğan, yaptığı yazılı açıklamada, kale etrafında bulunan metruk binaları yıkarak çevresindeki tarihi yapıların restore edileceğini belirtti.

Niğde Kalesi turizme kazandırılıyor!

Kentsel Dönüşüm projesi kapsamında Niğde Kalesini de düzenleyeceklerini her fırsatta dile getiren Niğde Belediye Başkanı Faruk Akdoğan yaptığı açıklamada, kale çevresi restore edilerek butik oteller oluşturulacak dedi.

Enis Akcan: Dünyadaki yeni trend butik oteller!

Marka otelleri bir kenara atıldığında İstanbul en pahalı otelleri ne Boğaziçi’nin o eşsiz kıyılarında ne de Nişantaşı gibi İstanbul’un lüks semtlerinde yer alıyor.

Etstur'dan butik otellerde 9 taksitlik tatil imkanı!

Etstur; tatil köyleri ve resortlar dışında kalan butik oteller, şehir otelleri ve küçük aile otellerini, işadamları ile gezginlerin erişimine açtı. Bu otellerde konaklayanlar tatil otellerinde olduğu gibi ücreti 9 taksitle ödeyebilecek.

Etstur'dan 9 taksitle butik tatil!

Etstur; tatil köyleri ve resortlar dışında kalan butik oteller, şehir otelleri ve küçük aile otellerini, iş adamlarıyla gezginlerin erişimine açtı. Otellerde ücret 9 taksitle ödenebilecek

Kapadokya'da butik oteller artacak!

Kapadokya bölgesi, butik otel olarak turizme kazandırılması ile birlikte tarihi dokunun en gerçekçi korunduğu dünyanın sayılı turizm merkezlerinden biri haline geliyor.

400’den fazla butik ve küçük otel artık bir arada!

Butik, otantik, tarihi küçük oteller, son yıllarda kendine özel hizmet bekleyen seyahat severlerin talepleriyle ve bu işe gönlünü koymuş ev sahiplerinin yatırımlarıyla hız kazanan bir konaklama alternatifi oldu.

Sultanahmet'teki butik oteller Hilton'dan pahalı!

Sultanahmet'in tarihi sokaklarında yer alan butik oteller yüksek fiyatlarıyla dikkat çekiyor. Zengin turistlerin yeni tercihi olan tarihi yarımadadaki bu küçük oteller, pahalılıkta dünya çapındaki otel zincirlerini geride bırakıyor.

Kapadokyada butik oteller Haberi

Kapadokyada butik oteller

Sıcak hava balonculuğu, kısa zamanda markalaşarak kendine özgü bir sektöre dönüşünce, peribacaları ülkesi Kapadokya’nın en gözde turizm alternatifl erinden biri haline geldi. Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü’nden (SHGM) ruhsatlı işletmelerin sayısı 2014 yılında 25’e, balon sayısı 195’e çıktı. Bölgede işletme sayısı artıkça, balon turlarından elde edilen gelirler de sürekli artarak 85 milyon euro seviyesine ulaştı. 


Kapadokya’nın sıcak hava balonculuğunda cazibe merkezi haline gelmesinde, son yıllarda bölgeye hava yoluyla gelen turist sayısındaki artışların etkin rol oynadığı bildirildi. Nitekim Kayseri’de Erkilet Havaalanı’nın uluslararası standartlara kavuşması, Nevşehir’deki Tuzköy Havaalanı’nın SHGM tarafından Open - Sky alan ilan edilerek ikili anlaşmalar uyarınca 107 ülkenin uçuşlarına açılması, sadece sektörün gelişmesine katkıda bulunmakla kalmadı, sıcak hava balonculuğunda, ‘peribacaları ülkesi’ Kapadokya’yı dünyanın en gözde merkezlerinden biri konumuna getirdi. 


SHGM’nin yeni...