20 / 04 / 2024

Ahlat'a butik oteller inşa edilecek!

Ahlat'a butik oteller inşa edilecek!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan bazı programlara katılmak üzere gittiği Ahlat'ta halka hitap etti. Cumhurbaşkanı Erdoğan konuşmasında Ahlat'a butik oteller inşa edileceğini söyledi. 



Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Malazgirt Zaferi'nin 948'inci yıl dönümü etkinlikleri kapsamında Bitlis'in Ahlat ilçesinde düzenlenen programa katıldı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, buradan halka seslendi. Hürriyet Gazetesi'nde yer alan habere göre, Cumhurbaşkanı Erdoğan, Ahlat'ta inşa edilen külliyenin çevresine butik oteller yapılacağını söyledi. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan konuşmasında şu ifadeleri kullandı: "İnşallah bu külliyemizle beraber çevresinde butik birkaç otel de yapacağız. Zira bu kabristanları ziyarete gelenler inşallah oralarda kalma imkanı da bulsunlar. Ahlat’ı daha yakından tanısınlar. Anadolu’nun Orhun abideleri olarak bilinen tarihi yazıtları UNESCO listesine aldırmak için şu anda mücadele ediyoruz. Birileri rahatsız olsa engellemeye çalışsa da biz bu otağı ilçemize kazandıracağız.


Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'ndeki inşaatı ziyaret ettim. İnşallah önümüzdeki yıl Cumhurbaşkanlığı Külliyesi bitmiş olacak. Ahlat böyle muhteşem bir esere kavuşmuş olacak. Malazgirt Zaferi'nin 948'inci yıl dönümünde cesaretleriyle, mücadeleleriyle Anadolu'yu bize ebedi vatan kılan şehitlerimizin her birine Allah'tan rahmet ve mağfiret niyaz ediyorum." 

Ahlat Cumhurbaşkanlığı Köşkü'nün inşaatı başladı!


Geri Dön