23 / 04 / 2024

kapalıçarşı esnafı kira

kapalıçarşı esnafı kira

Mısır Çarşısı, Mahmutpaşa, Sultanhamam, Mercan ve Kapalıçarşı; tarihi yarımada denilen Eminönü ve Beyazıt bölgesinde Osmanlı döneminden bugüne faaliyette bulunan tarihi çarşılardaki dükkanlar kapanıyor. Çarşı esnafı içinde bulundukları durumu anlattı...

Kapalıçarşı esnafından aidat zammı tepkisi!

Kapalıçarşı esnafı aidatlara yapılan zamlara isyan ederken, Kapalıçarşı Yönetim Kurulu Başkanı Fatih Kurtulmuş yapılan zammı asgari ücret ve maliyet artışı ile ilişkilendirdi. 

Kapalıçarşı esnafı mutlu! Dükkanlar 1 Haziran'da açılıyor!

Koronavirüs döneminde kapalı olan Kapalıçarşı, yeni döneme hazırlanıyor. Kapalıçarşı Yönetim Kurulu Başkanı Fatih Kurtulmuş, 1 Haziran'da dükkanların yeniden açılacağını söyledi.

Bursa Kapalı Çarşı esnafından 'kira alınmasın' talebi!

Bursa Kapalı Çarşı'daki bedestende işyerleri bulunan esnaflar, bir hayır kurumu olan Vakıflar'ın salgın süresince hiç kira almamasını talep etti...

Kapalıçarşı ensafı Gürsel Tekin'i bekledi!

Kapalıçarşı'da esnafın kepenk kapattığını iddia eden CHP İstanbul Milletvekili Gürsel Tekin'e Kapalıçarşı esnafı tepki gösterdi. Çarşı esnafı, durumu iddiaları yalanlarak Tekin'e Cuma vakti için davette bulunmuştu.

Kapalıçarşı esnafından Gürsel Tekin'e tepki!

Bin liralık gömleğiyle gittiği Kapalıçarşı’da cuma namazı molası için kapalı olan dükkânları görüp “Kriz var, kepenkler kapalı” diye açıklama yapan CHP’li vekil Tekin’e Kapalıçarşı esnafından cevap: 80’lerden bugüne hiç kapanmadık...

Kapalıçarşı esnafı, Budva'ya taşınıyor!

Kapalıçarşı esnafının bir bölümünün maliyetin artması üzerine Karadağ'ın önemli turistik merkezleri içerisinde yer alan Budva'ya taşınıyor...

Kapalıçarşı'da kiralar TL'ye dönüyor!

Kapalıçarşı'da, kira bedellerinin döviz ve altınla alınması esnafı zora sokmuştu ve bir çok esnaf kepenk kapatmak zorunda kalmıştı. 

Kapalıçarşı alışveriş ve kira kontratında TL'ye geçti!

Kapalıçarşı Esnafları Derneği, "Cumhurbaşkanımız Erdoğan'ın çağrısı doğrultusunda bundan böyle Kapalıçarşı'da yapılacak alışverişlerin ve kira kontratlarının Türk lirası ile gerçekleştirileceğini ilan ederiz" dedi.

Malatya İnönü Kapalı Çarşısı esnafı tapularına kavuştu!

İnönü Kapalı Çarşısı içerisinde bulunan 33 bağımsız dükkânın tapuları Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır tarafından hak sahiplerine teslim edildi.

Kapalıçarşı'da 600 dükkan kapandı!

İstanbul Kapalıçarşı’da mağazalar turizmde yaşanan sıkıntılar nedeniyle teker teker kepenk indiriyor. 3 bin 600 dükkandan 600’e yakını kapanırken, ay sonunda bu rakamın 1000’i, yıl sonunda ise 1500’i bulması bekleniyor.

Kapalıçarşı, Anıtlar Kurulu'nun onayıyla restore ediliyor!

Dünyanın en eski alışveriş merkezi olarak bilinen ve yılda 92 milyon kişinin ziyaret eden Kapalıçarşı’nın restorasyonu çatıda yapılan onarım çalışmasıyla başladı.

Kapalıçarşı, İhya projesiyle dünya markası olacak!

Kapalıçarşı Yönetim Kurulu tarafından hayata geçirilecek "Kapalıçarşı'yı İhya Projesi" ile tarihi çarşının dünya markaları arasında ön sıralara taşınması ve dünyanın her yerinde isminin bilinir hale gelmesi hedefleniyor.

Kapalıçarşı'daki restorasyonda ilk aşama 2017 sonunda tamam!

Fatih Belediye Başkanı Mustafa Demir, Habertürk Gazetesi'nden Balçiçek İlter'e verdiği röportajda Kapalıçarşı hakkında konuştu. Mustafa Demir'in Kapalıçarşı'nın restorasyon sürecinden bahsettiği röportaj şöyle:

kapalıçarşı esnafı kira Haberi

kapalıçarşı esnafı kira

Kovid-19 salgınında büyük problemler yaşanan Tarihi Yarımada’nın en önemli yeri Kapalıçarşı’daki durum, "10 yılda bir dükkân ancak satılırdı, bu yıl 20 dükkân satıldı. Alıcılar da İranlılar. Esnaf çıkış yolu arıyor" denilerek anlatılıyor.  

Cumhuriyet Gazetesi'nden Esra Alus'un haberine göre; konuya ilişkin konuşan Kapalıçarşı Esnafları Derneği Başkanı Hasan Fırat ve “Sıkıntımız büyük” dedi. 

Mısır Çarşısı, Mahmutpaşa, Sultanhamam, Mercan ve Kapalıçarşı; tarihi yarımada denilen Eminönü ve Beyazıt bölgesinde Osmanlı döneminden bugüne faaliyette bulunan tarihi çarşılar da Kovid-19 salgınından büyük oranda etkilendi. Bugüne kadar destek sağlanmayan esnaflar, bir taraftan Fatih Belediyesi’nin emlak vergilerinin ödenmesi için gönderdiği ikazlarla diğer taraftan ödeyemediği kira, fatura, aidat gibi giderler güç duruma düştü. 

Kapalıçarşı Esnafları Derneği’nin 18 senelik başkanı Hasan Fırat, koronavirüs salgınından önce de krizinde olan bölgede şimdi...