26 / 04 / 2024

karabağlar mimarlar odası imar planı davası

karabağlar mimarlar odası imar planı davası

İzmir’in Karabağlar ilçesinde olan bazı plan notlarının şehircilik ilkeleri, planlama esasları ve kamu yararına aykırı olması sebebiyle İzmir 3. İdare Mahkemesi’nce Mimarlar Odası haklı bulundu.

Mimarlar Odası ve Şehir Plancıları Odası’ndan İzmir kentsel dönüşüm açıklaması!

Mimarlar Odası ve Şehir Plancıları Odası’nın, İzmir Büyükşehir Belediyesi Meclisi’nce onaylanan ‘Yapıların dönüşümüne ilişkin yapılacak plan ve uygulama çalışmalarında uyulacak usul ve esaslar’ hakkında yaptığı açıklamada, İzmir Büyükşehir'e ve devlete bir takım sorular soruldu.

Peyzaj Mimarları Odası İzmir Şubesi'nden Kültürpark açıklaması!

Peyzaj Mimarları Odası İzmir Şubesi, Kültürpark için "Korunması konusunda mutabık kalınan yapılar dışında, tüm yapıların alandan ivedilikle uzaklaştırılması ve tüm inşaat faaliyetlerinden kaçınılması olmazsa olmazımızdır" açıklamasında bulundu.

Mimarlar Odası’ndan Karşıyaka imar planına dava!

Mimarlar Odası İzmir Şubesi ve Şehir Plancıları Odası İzmir Şubesi, İzmir Karşıyaka Atakent’te, özel bir okula ait arazide yapılan plan değişikliğine dava açtı.

İzmir Karabağlar'daki imar planı davasında Mimarlar Odası haklı bulundu!

İzmir’in Karabağlar ilçesinde olan bazı plan notlarının şehircilik ilkeleri, planlama esasları ve kamu yararına aykırı olması sebebiyle İzmir 3. İdare Mahkemesi’nce Mimarlar Odası haklı bulundu.

Mimarlar Odası: Sur'daki evler cezaevine benzedi!

Mimarlar Odası Diyarbakır Şube Başkanı Şerefhan Aydın, Sur'da inşa edilen 181 yapının, 8 bin yıllık Sur'un tarihi dokusuna aykırı olduğunu söyledi ve yeni yapıları cezaevine benzetti.

Mimarlar Odası'ndan Ankapark uyarısı!

Ankapark projesiyle ilgili yetkili kurumları göreve çağıran Mimarlar Odası Ankara Şubesi Başkanı Candan, "Açılmadan bakıma ihtiyaçları var. Aklı olan Ankapark'taki oyuncaklara binmez. Ankapark denemesinde Gökçek yukarıda asılı kalmıştı" dedi...

Mimarlar Odası'ndan Hamamyolu projesine sert açıklama!

Mimarlar Odası Yönetim Kurulu, ağaçların kesilip söküldüğü Hamamyolu projesi ile ilgili çok sert bir açıklama daha yaptı. Oda, projenin durdurulması çağrısını yineledi. Açıklamada, projenin görsellerinin “uygulama projesi” olmadığının altı çizildi, ağaç kesimi ve sökümünün de durması istendi.

Mimarlar Odası'nda Yıldız Sarayı gerilimi! Gözaltılar var!

Beşiktaş Kaymakamlığı, Mimarlar Odası'nın Yıldız Sarayı Dış Karakol Binası’nın boşaltılması için tebligat verdi. Karara direnen Mimarlar Odası yöneticilerinin bulunduğu kişiler gözaltına alındı.

AGÜ Sümer Kampüsü'ne Mimarlar Odası'ndan ödül!

TMMOB 15. Ulusal Mimarlık Ödülleri sahiplerini buldu. Mimarlar Odası, Abdullah Gül Üniversitesi (AGÜ) Sümer Kampüsü'nü Türkiye'nin en iyi yapılarından biri olarak seçti.

İzmir Karabağlar'da kentsel dönüşüme hız verilmeli!

İzmir Ticaret Odası'nın hazırladığı, "İzmir İli İlçelerinin Sorunları, Çözüm Önerileri ve Yatırım Olanakları Raporu'nda Karabağlar'da kentsel dönüşüme hız verilmesi istenirken, ilçenin mobilya ticaretinde üs haline getirilmesi önerildi.

Tahir Çalgüner'den mimarlar odasına çağrı!

ODTÜ Yolu örneğinde görüldüğü üzere; parça parça yollara açılan ulaşım projesi yol davalarının toplam "güzergah iptal davalarına"çevrilmesini söyleyenTahir Çalgüner; Mimarlar odası ve Şehir plancıları odasına bir çağrıda bulundu.

Mimarlar Odası Atakule davasını kazandı!

Mimarlar Odası Ankara Şubesi Kent mücadelesindeki kazanımlarına, meslektaşlarının telif haklarının korunması yönelik açılan davalarla devanı ediyor. Mimarından izin alınmadığı için Atakule'nin yıkım izni iptal edildi.

Karabağlar'ın yapı stok envanteri çıkarılıyor!

İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin, Karabağlar Belediyesi ile birlikte yürüteceği "Yapı Stok Envanteri Projesi" öncesi 9 Eylül Üniversitesi ve İnşaat Mühendisleri Odası İzmir Şubesi yetkililerinin de katılımıyla ilk toplantı gerçekleşti.

karabağlar mimarlar odası imar planı davası Haberi

karabağlar mimarlar odası imar planı davası

İzmir Karabağlar Belediyesi’nin sağladığı ve İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi'nin 11.06.2018 tarihli 05.731 sayılı karara ilişkin Karabağlar ilçesinde bulunan yaklaşık 780 hektarlık alanda plan değişikliğinde söz konusu plan notları şehircilik ilkeleri, planlama esasları ve kamu yararına aykırı olduğu açıklandı .

Gözlem gazetesinde yer alan habere göre; Mimarlar Odası’nın; İzmir 3.İdare Mahkemesi’ne ‘Planlama kararları; şehircilik ilkeleri, planlama esasları ve kamu yararına uygun olmak zorunda olduğu, plan kararlarının seçenekli olamayacağı, plan, plan raporu ve plan notlarının bir bütün olması gerektiği ancak dava konusu plan değişikliğine bakıldığında plan notları ile plan paftaları üzerinde bulunan plan kararlarının aynı olmadığı görülmekte. Birbirinden farklı yapılaşma koşullarının olduğu, ayrıcalıklı imar hakları içeren seçenekli yapılaşmaların önerildiği, dikkate alındığında söz konusu işlemin şehircilik ilkeleri, planlama esasları ve kamu yararına aykırı olduğu görülmekte. Ayrıca dava...