26 / 04 / 2024

Karamandere

Karamandere

İstanbul Su ve Kanalizasyon İdaresi (İSKİ) Su Arıtma Daire Başkanı Fatih Yıldız, İstanbul'da ikisi Asya, üçü Avrupa Yakası'nda olmak üzere 5 yeni baraj planlandığını söyledi.

İstanbul Çatalca'daki ruhsatsız yapılar yıkılıyor!

İstanbul Çatalca'daki Hallaçlı, Aydınlar ve Karamandere mahallelerinde yer alan ruhsatsız binalar yıkılıyor...

Çatalca ormanlar için toplandı!

Çatalca ormanlar için toplandı. Çatalca'da İhsaniye, Karamandere, Belgrat, Çiftlikköy, Gümüşpınar Mahallelerini etkileyecek olan rüzgar enerji santralinin Çevresel Etki Değerlendirme ( ÇED ) Raporu halk toplantısı İhsaniye'de yapıldı

Çatalca'da 40 bin ağaç RES için kesilecek!

İstanbul'un en büyük rüzgar enerji santrali olması düşünülen, Çatalca'da İhsaniye, Karamandere, Belgrat, Çiftlikköy, Gümüşpınar Mahallelerini etkileyecek olan rüzgar enerji santralinin ÇED Raporu halk toplantısı İhsaniye'de yapıldı.

şžile'de icradan 207 bin TL'ye satılık tarla!

şžile İcra Müdürlüğü, İstanbul iİi, şžile İlçesi, Karamandere Köyü, Köy Civarı Mevkii 2 cilt, 201 sayfada kayıtlı 205 parsel nolu, 2 bin 400 metrekare çoban odası, ağıl bulunan tarla vasfındaki taşınmazı satışa sunuyor

Karamandere Haberi

Karamandere

İstanbul Su ve Kanalizasyon İdaresi (İSKİ) Su Arıtma Daire Başkanı Fatih Yıldız, İstanbul'da ikisi Asya, üçü Avrupa Yakası'nda olmak üzere 5 yeni baraj planlandığını söyledi. Yıldız, "Barajların bir kısmı planlama bir kısmı da projelendirme aşamasında. Avrupa Yakası'ndaki barajlarımızın isimleri İsabeyli, Hamzalı ve Karamandere, Anadolu Yakası'ndaki de Sungurlu ve İsaköy barajları" dedi. 


Yıldız, İstanbul sınırları içinde en büyük barajın Ömerli olduğunu belirterek, barajın kapasitesinin 250 milyon metreküp olduğunu anlattı. Ömerli Arıtma Tesisi'nin arıtma kapasitesinin 1,5 milyon metreküpün üzerinde olduğunu aktaran Yıldız, İstanbulluların günlük ortalama 2 milyon 700 bin metreküp su kullandığını, Ömerli Baraj ı'nın doluluk oranının İstanbul'un su ihtiyacını karşüamada en önemli gösterge olduğunu kaydetti. 


Yıldız, "Ömerli Barajı'nda şu anki doluluk oranı yüzde 90 seviyesinde. Yaz aylarına da barajımızda yüzde 100 doluluk...