18 / 04 / 2024

Kardeşlerin mal paylaşımı nasıl olur

Kardeşlerin mal paylaşımı nasıl olur

Posta Gazetesi köşe yazarı Tamer Heper'e gelen soruda, annesi sağ iken gayrimenkulün tapudan satış yapılması sonucunda kardeşlerden biri tarafından açılan davanın sonucunun ne olacağı soruldu.

Kardeşler arasında miras paylaşımı nasıl olur?

Posta Gazetesi köşe yazarı Tamer Heper'e gelen soruda, babasının sağken verdiği evin tapusunda ‘intifa hakkını üzerinde bırakıp, çıplak mülkiyetini satışından tescil edildi’ yazdığını belirten okuyucu, kardeşlerinin hak iddia edip edemeyeceğini sordu.

Mal paylaşımında öncelik kimindir?

Posta yazarı Tamer Heper 'Üç kardeşiz, ağabeyimiz vefat etti. Ağabeyimin mirasçısı eşi ve küçük çocuğu var. Babamıza ait bir evde oturuyoruz. Yengem de orada oturuyordu onu evden çıkardık. Babamız da vefat etti. Şimdi ‘mirasla hesaplaşırız’ diyor. Nasıl bir önlem alabiliriz?' sorusunu yanıtladı.

Kardeşlerin mal paylaşımı nasıl olur?

Miras kalan mal ve mülk paylaşımında genelde kardeşler arasında anlaşmazlık çıkar. Peki kardeşlerin mal paylaşımı nasıl olur?

Kardeşler arasında miras paylaşımı! Kız ve erkek çocuklar arasında miras nasıl paylaştırılır? 

Miras anlaşmazlıklarında yapılacak olan kurallar kardeşler arasında nasıl paylaşılacağı merak edilen konular arasında. Buna göre, kız ve erkek çocuklar arasında miras payı farkı var mıdır? Nasıl paylaşım olur? İşte haberlerin ayrıntıları...

Miras paylaşımında kardeşler farklı pay alabilir mi? 

Miras paylaşımında kardeşler farklı pay alabilir mi sorusu sıklıkla merak edilir. Miras hukukunda bu konu ile ilgili yasal düzenlemeler yapılmış olup gerekli yerlerde uygulanır. Peki kardeşler miras sürecinde farklı pay alabilir mi ve farklı pay almak yasak mı? İşte detaylar...

Boşanma durumunda çiftler arası mal paylaşımı nasıl yapılır? Mal paylaşımı davası nasıl açılır?

Boşanma sürecinde merak edilen konulardan bir de mal paylaşımdır. Mal paylaşımı davası açılarak, çiftler arasında bazı mallar paylaştırılır. Peki mal paylaşımı nasıl açılır, mal paylaşımı davası nasıl açılır ve hangi mallar paylaşılır? İşte boşanma sürecinde mal paylaşımı detayları…

Kardeşlerden biri mal paylaşımına itiraz ederse ne olur? Kardeşler arası mal paylaşımı davası ne kadar sürüyor?

Mal paylaşımı özellikle kardeşler arasında meydana gelen bir yasal süreçtir. Kendi aralarında anlaşamayan kardeşler hangi yollara başvurabilir? İşte o detaylar!

Kardeşler arasında miras nasıl bölüşülür? Mal paylaşımı yapılmazsa ne olur?

Miras konusunda pek çok kişinin kafasında sorular bulunmaktadır. Özellik mal paylaşımına dair sorular. İşte detaylar!

Kardeşler arasında miras paylaşımı nasıl olur?

Miras paylaşımı konusunda bazı yapılması gereken işlemler vardır. Kardeşler arasında yapılan miras paylaşımında da belli başlı hususların yerine getirilmesi gerekir. Peki nedir onlar? İşte Kardeşler arasında miras paylaşımı nasıl olur? sorusunun yanıtı!

Kardeşler arasında miras paylaşımı nasıl yapılır?

Kardeşler arasında çok büyük bir sorunlara yol açan miras paylaşımına dair ayrıntılar merak ediliyor. Peki, kardeşler arasında miras paylaşımı nasıl yapılır? İşte miras paylaşımına dair tüm merak edilenler...

Mirasçılar dikkat! Gayrimenkul paylaşımında bu hususlara dikkat edin!

Bir kimsenin, ölümü üzerine varislerine kalan malları ve borçlarına miras deniyor. Üzerinde gayrimenkuller bulunan bir kişinin vefat etmesi durumunda mirasçılar mal paylaşımının nasıl olacağını merak ediyorlar. Çocuklar ile eşin mirastaki payı ne kadardır? Saklı pay nedir? İşte miras paylaşımı hakkı

Üvey kardeşlerin mirasta hakkı var mı?

Posta Gazetesi köşe yazarı Tamer Heper bugünkü köşesinde üvey kardeşlerin mirasçı olup olmadığını kaleme aldı.

Boşanmalarda taşınmaz paylaşımı nasıl yapılır?

Milliyet Gazetesi köşe yazarlarından Erol Ulusoy bugün kaleme aldığı köşe yazısında boşanan eşler arasında mal paylaşımını kaleme aldı. 

Kardeşlerin miras paylaşımı nasıl yapılmalı?

Posta Gazetesi köşe yazarı Tamer Heper bugünkü köşesinde miras paylaşımını ve kardeşler arasındaki miras anlaşmazlığının nasıl çözüleceğini kaleme aldı. 

Kardeşler arasında arazi paylaşımı nasıl yapılmalı?

Milliyet Gazetesi köşe yazarlarından Erol Ulusoy bugünkü köşesinde kardeşler arasında arazi paylaşımının nasıl yapılması gerektiğini kaleme aldı.

Küs kardeşler arasında mal paylaşımı nasıl yapılır?

Posta Gazetesi köşe yazarı Tamer Heper bugünkü köşesinde küs kardeşler arasında mal paylaşımını yazdı.

Kardeşlerin mal paylaşımı nasıl olur Haberi

Kardeşlerin mal paylaşımı nasıl olur

Posta Gazetesi köşe yazarı Tamer Heper'e gelen soruda, annesi sağ iken gayrimenkulun tapudan satış yapılması sonucunda kardeşlerden biri tarafından açılan davanın sonucunun ne olacağı soruldu.

Anne veya baba çocuklarından birine bağış olarak ve tapuda satış göstererek gayrimenkul verdiyse, diğer kardeşler tapu devir işleminin iptali için dava açma hakkına sahipler. Açılan davada söz konusu gayrimenkul bağışlandığı ancak satış yapıldığı gibi gösterildiği ispatlanırsa tapu devri iptal olur ve kardeşler mirastan haklarına alan payı alır. 

Fakat diğer bir ihtimal tapu devir isleminin gerçekten bağış olarak gösterilmesi durumu oluyor. Bu durumda tapu işlemlerinde herhangi bir hileli durum söz konusu değil. Diğer kardeşlerin dava açması durumunda onların saklı payının ihlal edilip edilmediği değerlendirilir. Saklı pay hakları ihlal edildiyse saklı pay haklarının iadesi konusunda karar verilir. 

Üçüncü...