19 / 04 / 2024

Karmaşık sit alanı ne demek

Karmaşık sit alanı ne demek

Sit alanları, özellikleri ve bulunduğu alanlara göre çeşit ve derecelere ayrılıyor. Sit alanlarında yapılaşmaya izin verilmiyor ve koruma altında tutuluyor. Peki, karmaşık sit alanı nedir?

Sit alanı nedir? Sit alanı nasıl kaldırılır?

Ülkede yer alan kültürel ve tarihi miraslar, kıymetli ve arkeolojik değere sahip olduğu için koruma altına almaktadır. Özel kanuni düzenlemeler ile koruma altına alınarak zarar görmesi ve halka açık olması söz konusu değildir. Bu konularda sit alanı kavramı zaman zaman duyulur. 

Ankara'nın o bölgesi doğal sit alanı ilan edildi! Trabzon ve Bartın'da acele kamulaştırma kararı

Ankara'nın Güdül ilçesindeki Sorgun Yaylası Doğal Sit Alanı "kesin korunacak hassas alan" ilan edildi. Trabzon'un Ortahisar ilçesinde bazı taşınmazlar Trabzon Büyükşehir Belediyesince acele kamulaştırılacak.

Isparta Belceğiz Köyü'nde bazı yerler sit alanı ilan edildi!

Isparta ili, Şarkikaraağaç ilçesi, Belceğiz Köyü sınırları içerisinde yer alan alan bazı yerler sit alanı olarak tescil edildi.

Aksaray Pazartepe Höyük doğal sit alanı ilan edildi!

Aksaray İli, Merkez İlçesi, Karaören Köyü sınırları içerisinde kalan Pazartepe Höyük'ün 1. ve 3. Derece Arkeolojik Sit Alanı olarak tescil edilmesine karar verildi. 

İzmir Kyme kenti 3.Derece Sit alanı yapıldı!

Kyme, İzmir Aliağa'da, Çandarlı Körfezinin Nemrut Koyu'nun kıyısında yer alan bir antik kent. Bugün, dar bir alanda kalmış, çevresi yaygın sanayi tesisleriyle kaplı bir ören yeri. Kyme’nin bir bölümü 1.Derece Sit alanından 3.Derece Sit alanına düşürüldü.

Kartal Gölü Doğal Sit Alanı kesin korunacak hassas alan ilan edildi!

Muğla İli, Köyceğiz İlçesi sınırları içerisinde bulunan Kartal Gölü Doğal Sit Alanının koruma statüsünün değerlendirilmesi sonucunda, ekli kroki ile listede sınır ve koordinatları gösterilen alanların kesin korunacak hassas alan olarak tescil ve ilan edilmesine kararı verildi. 

Çeşme'de sit alanında inşa edilen taş bina yıkıldı!

Çeşme'de deniz kenarı ve Sit Alanı'na inşa edilen taş bina yıkıldı. Bina sahibi G.S.E'ye kararı gönderen belediye ekipleri, bir ay içerisinde karara uyulmaması üzerine iş makineleri aracılığıyla binanın yıkımını tamamladı.

Çeşme'de sit alanına inşa edilen taş bina yıkıldı!

İzmir Çeşme'de deniz kenarı ve sit alanına yapılan taş bina yıkıldı.

Ortakent-Dağbelen-Konacık Doğal Sit Alanı kesin korunacak hassas alan ilan edildi!

Muğla İli, Bodru ilçesi sınırları içerisinde bulunan Ortakent-Dağbelen-Konacık Doğal Sit Alanının kesin korunacak hassas alan olarak ilan edilmesi hakkında karar bugünkü 2918 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı.

Gökçeada'da sit alanındaki kaçak inşaatları bakanlık durdurdu!

Gökçeada Belediyesi tarafından arkeolojik sit alanı içinde yapılan kaçak inşaatları Çevre ve Şehircilik Bakanlığı durdurdu. İnşaatların kaçak yapı muamelesi görmesi ve 3194 sayılı Yasa’nın 32 ve 42. maddelerine göre işlem uygulanması istendi.

Gökçeada Belediyesi'nin arkeolojik sit alanında başlattığı inşaata inceleme!

Gökçeada Belediyesi koronavirüs sürecini fırsata dönüştürmek amacıyla kısa süre içerisinde iki katlı betonarme binaları sit alanına inşa etti. Olay karşısında Gökçeada çevre örgütleri tepki gösterdi. Çanakkale Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü, yapılarla ilgili işlem başlattı.

Soner Yalçın'ın Levent'te sit alanındaki villasında kaçak eklenti iddiası!

Soner Yalçın’ın Levent'te sit alanındaki villasında kaçak eklentiler yaptığına ilişkin fotoğraflar ortaya çıktı. otoğraflarda bodrum kat ilave edilen villanın tabanının komple delinip yıkıldığı görülüyor...

Demre'de doğal sit alanına inşa edilen villa yıkılıyor!

Antalya'nın Demre ilçesine bağlı Kekova Koyu'nda, koruma altındaki birinci derece doğal sit alanında, koronavirüsü salgını süreci fırsat bilinerek 48 saatte inşa edilen kaçak villa sahibi tarafından kaldırılıyor. Söküm işleminin ardından hafriyat alandan toplanacak...

Karmaşık sit alanı ne demek Haberi

Karmaşık sit alanı ne demek

Karmaşık sit alanı nedir?

Sit alanı, tarih öncesinden günümüze kadar gelen çeşitli medeniyetlerin ürünü olup, yaşadıkları devirlerin sosyal, ekonomik, mimari ve benzeri özelliklerini yansıtan kent ve kent kalıntıları, önemli tarihi hadiselerin cereyan ettiği yerler ve tespiti yapılmış tabiat özellikleri ile korunması gerekli görülmüş alanlar olarak tanımlanıyor.


Sit alanları ender bulunmaları, özellikleri ve güzellikleri bakımından korunması gerekli olan, yer üstünde, yer altında veya su altında bulunan alanlar olarak karşımıza çıkıyor. 


Korunması gerekli olan sit alanları, özellikleri ve bulunduğu alanlara göre çeşit ve derecelere ayrılıyor. Sit alanları çeşitleri arasında,  kentsel sit alanı, tarihi sit alanı, arkeoloji, doğal sit alanı, kırsal sit alanı ve karmaşık sit alanları yer alıyor.  Ayrıca, sit alanları 1. derece, 2. derece ve 3. derece sit alanları olarak derecelendiriliyor.


Karmaşık sit alanı...

En...