25 / 04 / 2024

Kartepe otel doluluk oranı

Kartepe otel doluluk oranı

Kartepe’de, yarıyıl tatilinin başlamasıyla birlikte kayak merkezindeki doluluk oranı yüzde 70’lere çıktı. Renkli görüntülerin oluştuğu pistlerde çocuklar kayak yaparak stres atarken, otel yönetimi güvenlik açışından tüm tedbirlerin alındığını söyledi.

Otel odalarına yüzde 43 zam! İstanbul’da oda fiyatları 2 bin 790 liraya yükseldi!

Türkiye Otelciler Birliği (TÜROB) rakamlarına göre, 2022'de ülke genelinde otel doluluk oranları önceki yıla göre yüzde 28’lik artış gösterdi. İstanbul’da oda fiyatları 91 Euro’dan,136.8 (2790 TL) Euro’ya kadar çıktı.

Otel doluluk oranları 2022 yılında yüzde 28 arttı!

TÜROB tarafından açıklanan resmi verilere göre, 2022 yılında Türkiye genelinde otel doluluk oranları yüzde 66,7'ye çıktı. Mega kent İstanbul doluluklarda, Antalya ise oda fiyatlarında genel ortalamayı yükselten kentler oldu.

İzmit Titanic Otel Rezidans'ın akıbeti merak ediliyor!

Eski İzmit Büyükşehir Belediye Başkanı Sefa Sirmen ve Azeri işadamına ait Kartepe'nin Köseköy bölgesinde inşaatı tamamlanamayan ve harabe halinde bulunan Titanic Otel ve Rezidans inşaatının akıbeti merak ediliyor.

İstanbul’a 50 yeni otel geliyor!

Yılın ilk 3 ayında yüzde 30 doluluk artışı yaşayan İstanbul’da otel yatırımları da hız kazandı. Otel projelerini yakından takip eden Hotelya’nın Genel Müdürü Zümrüt Doyran yaptığı açıklamada “Halen 50 otelin yapımı devam ediyor” diye konuştu.

Otel mimarisindeki trendler!

AE Mimarlık Yönetim Kurulu Başkanı Mimar Ahmet Erkurtoğlu otel mimarisine dikkat çekerek, hangi otele hangi mimari tipinin uygun olacağını açıklıyor. Erkurtoğlu, mimari detaylar sayesinde otellerin hem doluluk oranlarını artırabileceğini hem de işletme maliyetlerini düşürebileceklerini belirtiyor.

Nevşehir'de 52 otel satışa çıktı!

Turizm cenneti Kapadokya en kötü günlerini yaşıyor… Otellerde doluluk oranları yüzde 30’lara gerilerken, bazı tahminlere göre 4 bin kişi işsiz kaldı. 52 otel satılık ilanına çıktı. Avrupalıların yanı sıra Amerikalılar ve Japonlar da çekildi.

Otel doluluk oranlarının iyileşmesi için turizmciler destek bekliyor!

Turizm sektöründe yaşanan sıkıntının boyutlarını görmek için 5 gün boyunca İstanbul’un çeşitli yerlerindeki 5 yıldızlı otelleri sabah kahvaltısında gözlemledik. Geçen yıla göre doluluklarda ciddi düşüş var.

Kartepe SEKA fabrikasının restorasyonu ihale aşamasında!

Kartepe Belediyesi’nin sınırları içinde yer alan kampta bulunan SEKA fabrikasının 5 binası aslına uygun restore edilecek. Binaların 3’ü butik otel, 1’i konuk evi, 1’de başkan makamı olacak.

Yabancıların konut alımı otel doluluk oranını düşürdü!

Yabancıların konut alımı ve arkadaş evi desteği otel doluluklarını eylülde yüzde 12.4 düşürdü. TUROB Başkanı Bayındır, "2016 hedefimiz 2015 yılının altına düşmemek" dedi.

Türkiye otel doluluk oranında Avrupa’nın sonuncusu oldu!

En iyi sezon olan temmuz, ağustos ve eylül aylarında turizm gelirleri yüzde 4.4 düşerken, Türkiye otel doluluk oranında Avrupa’nın sonuncusu oldu.

Kaş'ta otel doluluk oranları yüzde 100'e ulaştı!

Kurban Bayramı tatilinin 9 güne çıkarılmasıyla başlayan yoğunluk sonrası Kaş merkezdeki otel ve pansiyonlar doldu. Kalkan ve Patara’daki doluluk oranı ise yüzde 80’leri geçti.

Hilton Otel Kocaeli'deki yeri için protokol imzaladı!

Kartepe'de yapımı devam eden Hilton Otel Bureau isimli proje için yüklenici firma ile otel yetkilileri arasında protokol imzalandı. Bu protokol ile Hilton, Kocaeli'deki yerini aldı.

Hilton Otel Kocaeli'deki yeri için imzalar atıldı!

Kartepe’de yapımı devam eden Hilton Otel Bureau isimli proje için yüklenici firma ile otel yetkilileri arasında protokol imzalandı. Bu protokol ile Hilton, Kocaeli’deki yerini aldı.

Kartepe otel doluluk oranı Haberi

Kartepe otel doluluk oranı


Kar kalınlığının 90 santimetreyi bulduğu Kartepe’de, yarıyıl tatilinin başlamasıyla birlikte kayak merkezindeki doluluk oranı yüzde 70’lere çıktı. Renkli görüntülerin oluştuğu pistlerde çocuklar kayak yaparak stres atarken, otel yönetimi güvenlik açışından tüm tedbirlerin alındığını söyledi.



GÜVENLİK ÜST SEVİYEDE

Otel yönetimi ile kayak merkezinde bulunan işletmeciler ise tatilcilerin herhangi bir kaza yaşamamaları için pistte yoğun güvenlik önlemleri aldıklarını dile getirdi. Pist içinde kayakseverlerin arasında megafonla dolaşan görevliler, tatilcileri uyarırken pist içerisinde bulunan ağaçlar darbe emici süngelerle kaplandı. Pist kenarlarını da güvenlik perdeleriyle kapatan işletmeciler, güvenliklerinin üst seviyelerde olduğunu söyledi.


HİÇ BİLMESELER BİLE

İkinci sınıfa giden çocuğu Yaman ile İstanbul’dan Kartepe’ye tatile gelen Seçkin Nazlı, “Tatili yapabilsinler diye Kartepe’ye geldik, umduğumuzu bulduk. İstanbul’da böyle bir karı bulmak mümkün değil” dedi. Hem acemiler hem de üst seviyedeki...