25 / 04 / 2024

kat karşılığı inşaatta daire paylaşımı nasıl olur

kat karşılığı inşaatta daire paylaşımı nasıl olur

Kat karşılığı inşaat, arsa sahibinin kendi arsası üzerinde bina yapması için bir müteahhit ile anlaşma sağlaması halinde yapılıyor. Peki, kat karşılığı inşaatta daire paylaşımı nasıl yapılır? Kat karşılığı inşaatta daire paylaşımı nasıl yapılmalı?

Kat karşılığı inşaatta değer artış kazancı!

Arsa karşılığı daire yaptıran kimselerin, adına düşen bağımsız bölümleri iskan tarihinden itibaren kaç yıl sonra satarsa vergi doğmaz? İşte kat karşılığı inşaatta değer artış kazancı vergisi hakkında özelge esasları..

Kat karşılığı inşaatta daire paylaşımı nasıl yapılır?

Kat karşılığı inşaat, arsa sahibinin kendi arsası üzerinde bina yapması için bir müteahhit ile anlaşma sağlaması halinde yapılıyor. Peki, kat karşılığı inşaatta daire paylaşımı nasıl yapılır? Kat karşılığı inşaatta daire paylaşımı nasıl yapılmalı?

Kat karşılığı inşaatta arsa sahibine kesilecek fatura!

Arsa sahipleri, arsaları üzerinde bina inşa etmeye karar vermeleri halinde müteahhit kişi veya kişiler ile anlaşma yapabiliyor. Peki, Kat karşılığı inşaatta arsa sahibine kesilecek fatura nasıl olmalıdır?

Kat karşılığı inşaat süreci!

Arsa sahipleri, arsalarını nakit karşılığı satmak veya arsa üzerine inşaat yapmak yerine, yapacakları sözleşme ile bir müteahhitle anlaşarak sözleşme yapabiliyor. Peki, kat karşılığı inşaatta vergilendirme nasıl olur?

Kat karşılığı inşaat nasıl hesaplanır?

Arsa sahipleri, buraya bina inşa etmek için müteahhitler ile kat karşılığı inşaat sözleşmesi yapmayı tercih edebiliyor. Peki, kat karşılığı inşaat nasıl yapılır? Kat karşılığı inşaatta kime ne kadar daire düşer?

Kat karşılığı inşaatta tapu devri!

Kat karşılığı inşaat sözleşmesi, yapılacak inşaat için arsa sahibi ile müteahhit tarafından imzalanıyor. Sözleşmeler arsa sahibinin; Tapudan Müteahhide arsa satışını yapmasıyla yürürlüğe giriyor. Peki, Kat karşılığı inşaatta tapu devri nasıl yapılır?

Kat karşılığı inşaatta arsa sahibi adına yapılan giderler!

Kat karşılığı inşaat işlerinde yapı denetim hizmeti faturası ile ilgili giderlerin muhasebeleştirilmesi hakkında Gelir İdaresi Başkanlığı İstanbul Vergi Dairesi Başkanlığı tarafından hazırlanan duyuru bulunuyor. İşte kat karşılığı inşaatta arsa sahibi adı

Van'da kat karşılığı inşaat yapım işi: 2.7 milyon liraya!

Van Belediye Başkanlığı Mali Hizmetler Müdürlüğü Şerefiye Mahallesi Demirciler Sokak üzerinde 6 bin 682 metrekare alan üzerinde kat karşılığı inşaat yapım işi ihale edecek. İhale 27 Eylül 2013 tarihinde gerçekleştirilecek...

İzmir'de kat karşılığı inşaat yapım işi: 12 milyon 871 bin TL!

İzmir İli Tire ilçesinde mülkiyeti Tire Belediyesi'ne ait 2. bodrum kat otopark, 1. bodrum kat market ve işyerleri, zemin kat AVM olarak inşa edilecek kat karşılığı inşaat yapım işi ihalesinin toplam bedeli 12 milyon 871 bin lira olarak belirlendi...

Ankara'da kat karşılığı inşaat yapım işi: 4 milyon 706 bin 559 liraya!

Ankara Vakıflar Bölge Müdürlüğü Ankara Yenimahalle Turgut Özal Mahallesi 'nde kat karşılığı inşaat işi yaptıracak. İhale 23 Eylül 2013 tarihinde saat 14:30 'da gerçekleştirilecek.

Kat karşılığı inşaat yapım sözleşmesi örneği!

Bir arsanız olduğunu ve arsayı kat karşılığında bir müteahhite verdiğinizi düşünelim. Müteahhit ile yaptığınız anlaşmayı belgelemek için, kat karşılığı inşaat sözleşmesi imzalanması gerekiyor. İşte kat karşılığı inşaat yapım sözleşmesi örneği...

Çanakkale'de kat karşılığı inşaat yapım işi: 2 milyon 927 bin liraya!

Çanakkale Kepez Belediye Başkanlığı Çanakkale Kepez, Cumhuriyet Mahallesinde kat karşılığı inşaat yapım işi ihale edecek. İhale 25 Eylül 2013 tarihinde saat 10:00 'da gerçekleştirilecek

Ankara'da kat karşılığı inşaat yapım işi ihalesi 2 milyon 657 bin TL'ye!

Ankara İli Sincan İlçesi Ankara Tandoğan Mahallesi Billur Sokak'ta kat karşılığı inşaat yapım işi ihale edilecek. İhale 11 Eylül 2013 tarihinde saat 14:00'da gerçekleşecek...

kat karşılığı inşaatta daire paylaşımı nasıl olur Haberi

kat karşılığı inşaatta daire paylaşımı nasıl olur

Kat karşılığı inşaatta daire paylaşımı nasıl yapılır?

Kat karşılığı inşaat, arsa sahibinin kendi arsası üzerinde bina yapması için bir müteahhit ile anlaşma sağlaması halinde yapılıyor. Kat karşılığı inşaat hesabı imar durumuna göre değişkenlik gösteriyor. 


Çok satan bir bölgede ve yeri iyi ise arsa sahibinin payına düşen oran artıyor. Peki, kat karşılığı inşaatta daire paylaşımı nasıl yapılır? Kat karşılığı inşaatta daire paylaşımı nasıl yapılmalı?


Kat karşılığı oran genelde yüzde 50 – 50 olarak uygulanmak istenir ancak arsanın bulunduğu bölge ve konumuna göre yüzdeler farklılık gösterir .


Kat karşılığı sözleşmeleri imar değişikliği ve plan tadilatı da dahil olmak üzere daire adedi üzerinden değil yapılacak inşaatın yüzdesi üzerinden yapılmalıdır.


Örnek paylaşım hesabı:

Kat Karşılığı verilen arsanın değeri anlaşma şekline göre yüzde 40 ile anlaşıldığı sayılarak göz önüne alınırsa...