24 / 04 / 2024

kat mülkiyet kütüğü

kat mülkiyet kütüğü

Tapu sicili unsurları arasında yer alan kat mülkiyeti kütüğü nedir? Tapu siciline kaydedilen taşınmazlar nelerdir? Tapu siciline kaydedilmeyen taşınmazlar nelerdir? İşte kat mülkiyeti kütüğü ile ilgili hükümler...

Kat irtifakından kat mülkiyetine geçiş için gerekli belgeler neler?

Kat irtifakı ve kat mülkiyet farklı kavramlar olduğu için ilkinden diğerine geçiş yapılması gerekir. Kat irtifakı, yapı inşaat halindeyken hak edilen bir tapu türüdür. Ancak yapının inşaası tamamlandıktan sonra kat mülkiyetine geçilir. Peki bu süreçte gereken belgeler nelerdir?

Kat mülkiyet tapulu ev alınır mı?

Kat mülkiyetli tapu; inşaatı tamamlanmış ve iskana açılmış binalar için veriliyor. Peki, Kat mülkiyet tapulu ev alınır mı? Kat mülkiyeti tapuda yazar mı? İşte tüm detaylar...

Erdoğan temel atma töreninde o isme çıkıştı: Ne diyor bu ya değiştirin hemen bunu

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Arnavutköy Yassıören'de, Darülaceze Sosyal Hizmet Şehri temel atma törenine katıldı. Törende konuşma yapan Erdoğan, projenin müteahhidine çıkıştı. O anlarda her yer bir anda buz kesti: Ne diyor bu ya değiştirin hemen bunu...

14 maddede kat mülkiyet kanununun yeterliliği!

Konut Siteleri Yönetimleri Danışmanı Nihat Dönmez, "14 maddede kat mülkiyet kanununun yeterliliği" konulu yazısını Emlakkulisi.com okurları için kaleme aldı. İşte Nihat Dönmez'in yazısı...

Emlak Katılım Varlık Kiralama'dan 35 milyon TL'lik kira sertifikası ihracı!

Emlak Katılım Varlık Kiralama'nın Türkiye Emlak Katılım Bankası A.Ş.'nin fon kullanıcısı olduğu, 62 gün vadeli, 35 milyon TL tutarında yurtiçi kira sertifikası ihracı tamam...

Emlak Katılım Varlık Kiralama'dan 41 milyon TL'lik kira sertifikası ihracı!

Emlak Katılım Varlık Kiralama'nın Türkiye Emlak Katılım Bankası A.Ş.'nin fon kullanıcısı olduğu, 272 gün vadeli, 41 milyon TL tutarında yurtiçi kira sertifikası ihracı tamam...

Emlak Katılım Varlık Kiralama'dan 102 milyon TL'lik kira sertifikası ihracı!

Emlak Katılım Varlık Kiralama'nın Türkiye Emlak Katılım Bankası A.Ş.'nin fon kullanıcısı olduğu, 90 gün vadeli, 102 milyon TL tutarında yurtiçi kira sertifikası ihracı tamam...

Emlak Katılım Varlık Kiralama'nın 3. kira getirisi oranı yüzde 12,69264!

Emlak Katılım Varlık Kiralama'nın TRDEVKS62117 ISIN kodlu kira sertifikasının 3. kira getirisine ilişkin yıllık basit brüt getiri oranı yüzde 12,69264 olarak belirledi ve 91 günlük dönemsel getiri oranı ise yüzde 3,16447 oldu.

Emlak Katılım Varlık Kiralama'nın 4. kira getirisi oranı yüzde 18,50!

Emlak Katılım Varlık Kiralama'nın TRDEVKSA2113 ISIN kodlu kira sertifikasının 4. kira getirisine ilişkin yıllık beklenen basit brüt getiri oranı yüzde 18,50 olarak belirlendi ve 42 günlük dönemsel getiri oranı ise yüzde 2,12877 oldu.

Emlak Katılım Varlık Kiralama'nın kira sertifikasının getiri oranı yüzde 12,69264!

Emlak Katılım Varlık Kiralama'nın TRDEVKS62117 ISIN kodlu kira sertifikasının 3. kira getirisine ilişkin yıllık basit brüt getiri oranı yüzde 12,69264, 91 günlük dönemsel getiri oranı ise yüzde 3,16447 olarak belirlendi.

Ziraat Katılım Varlık Kiralama 12 milyar TL'lik tertip ihraç belgesi!

Ziraat Katılım Varlık Kiralama, 12 milyar TL tutarlı ihraç tavanı kapsamında tertipler halinde, çeşitli vadelerde ve Kira Sertifikaları Tebliği'nde öngörülen kira sertifikası türlerine dayalı olarak kira sertifikaları ihracına ilişkin Kurulca onaylanmış ihraç belgesi yayınlandı.

Emlak Katılım Varlık Kiralama'dan  310 milyon TL'lik kira sertifikası itfası!

Emlak Katılım Varlık Kiralama tarafından ihraç edilmiş olan Türkiye Emlak Katılım Bankası A.Ş.'nin fon kullanıcısı olduğu, TRDEVKS62166 ISIN kodlu, 104 gün vadeli, 310 milyon TL tutarında  kira sertifikasının itfası gerçekleşti.

Emlak Katılım Varlık Kiralama'dan 320 milyon TL'lik kira sertifikası itfası!

Emlak Katılım Varlık Kiralama tarafından ihraç edilmiş olan Türkiye Emlak Katılım Bankası A.Ş.'nin fon kullanıcısı olduğu, TRDEVKS22160 ISIN kodlu, 94 gün vadeli, 320 milyon TL tutarında  kira sertifikasının itfası gerçekleşti.

kat mülkiyet kütüğü Haberi

kat mülkiyet kütüğü

Kat mülkiyeti kütüğü nedir?

Taşınmazlar üzerindeki hakları göstermek üzere tapu sicili tutuluyor.

Tapu sicili, tapu kütüğü ve kat mülkiyeti kütüğü ile bunları tamamlayan yevmiye defteri ve belgeler ile planlardan oluşuyor. Buna göre kat mülkiyeti kütüğü nedir?


Sicilin örneği, nasıl tutulacağı ve yardımcı siciller tüzükle belirleniyor.


Taşınmazların kaydedilmesi

MADDE 998.- Tapu siciline taşınmaz olarak; Arazi, Taşınmazlar üzerindeki bağımsız ve sürekli haklar, Kat mülkiyetine konu olan bağımsız bölümler kaydediliyor.


Arazinin tapu siciline kaydı, özel kanun hükümlerine tâbi tutuluyor. Bağımsız ve sürekli hakların kaydedilmesi için gerekli koşullar ve usul tüzükle belirleniyor. Süreklilik koşulunun gerçekleşmesi için hakkın süresiz veya en az otuz yıl süreli olması gerekiyor.


Kat mülkiyetine konu olan bağımsız bölümlerin taşınmaz olarak kaydı, özel kanun hükümlerine tâbi tutuluyor. Peki tapu siciline kaydedilmeyen taşınmazlar nelerdir?


Kaydedilmeyecek taşınmazlar nelerdir?

MADDE 999.- Özel...