25 / 04 / 2024

Katerina Köşkü restore

Katerina Köşkü restore

Kars'ın Sarıkamış ilçesinde Rus işgali döneminde Çar 2. Nikola tarafından yaptırılan 119 yıllık av köşkü ile müştemilatının restorasyonu ve otel olarak kullanılabilmesi için tahsis başvurusunda bulunan firma, ön izin belgesi aldı.

Tosun Paşa'nın köşkü restore edildi!

Ünlü Yeşilçam filmlerine ev sahipliği yapan eski adıyla Arnavut Hayreddin Bey Köşkü olarak bilinen Yeşilköy’deki tarihi Darcan Köşkü restore edildi. 

Şanlıurfa Sakıbın Köşkü restore ediliyor!

Şanlıurfa'nın kültürel değerlerinden olan Sakıbın Köşkü, Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi'nin restorasyon çalışmalarıyla yenilenecek. 

Bursa'daki tarihi Saatçi Köşkü restore edilecek!

Bursa'da yer alan ve 1890 yılında inşa edilen tarihi "Saatçi Köşkü" restore edilecek. Köşk 31 yıldır ormancılık müzesi olarak hizmet veriyor...

Kocaeli'deki Pembe Köşk restore ediliyor!

Kentteki tarihi yapıları restore eden Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, Kocaeli'de yer alan Pembe Köşk'ü de baştan aşağı yeniliyor. Yapılan restorasyon çalışmalarıyla köşk özüne döndürülecek.

Büyükada'daki Hacopulos Köşkü restore edilecek!

Büyükada'daki  en büyük köşklerinden olan, 150 yıllık Hacopulos Köşkü restore edilecek. Tarihi köşkün restorasyonu 18 Kasım 2021’e kadar bitirilmiş olacak. Köşk kaymakamlık binası olarak da kullanılıyor.

Kocaeli'deki Pembe Köşk restore ediliyor!

Çalışmalarına hız kesmeden devam eden Kocaeli Büyükşehir Belediyesi,  İzmit ilçesi Hacıhasan Mahallesi’nde yer alan Pembe Köşk’ün restorasyon çalışmalarına devam ediyor.

İzmit'teki Pembe Köşk restore ediliyor! İhalesi 1 Kasım'da!

Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanlığı tarafından İzmit'te 400 ada 8 parseldeki tescilli Pembe Köşk’ün restorasyonu, ikmal inşaatı yaptırılacak. İhale 1 Kasım'da...

Kocaeli Pembe Köşk özüne dönecek!

Kentteki çalışmalarına hız kesmeden devam eden Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, Pembe Köşk'ü restore ediyor.

Kocaeli'deki Pembe Köşk restore edilecek!

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, kentin önemli sembollerinden biri olan Pembe Köşk'ü restore edecek.

Kocaeli Pembe Köşk restore edilecek!

Kocaeli’nin gözde yapılarından olan Pembe Köşk, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından restore edilecek.

Kocaeli'deki Pembe Köşk restore edilecek!

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, kentte yer alan Pembe Köşk'ü restore edecek. Köşkün restorasyonu için ilk adım atıldı.

Paterson Köşkü restore edilip bakanlığa devredilecek!

Paterson Köşkü’ndeki restorasyon çalışmalarını sürdüren İzmir Büyükşehir Belediyesi, binaya sonradan yapılan tüm eklentileri de yapıya zarar vermeden ve herhangi bir vibrasyon oluşturmadan beton çürütme yöntemiyle kaldırıyor.

Üsküdar’daki Burhan Felek Köşkü restore edildi!

Üsküdar’daki 200 yıllık tarihi Burhan Felek Köşkü restore edilerek Fikir Sanat Merkezi olarak hizmete açıldı. Genç girişimcilere ortak çalışma alanı olarak kazandırılan merkezde gençler yaptıkları Mega Printer projesini anlattı.

Katerina Köşkü restore Haberi

Katerina Köşkü restore

Osmanlı-Rus Savaşı'nın ardından 40 yıl süreyle Rus işgali altında kalan Sarıkamış ilçesinde, o dönem Rus Çarı 2. Nikola tarafından yaptırılan ve yöre sakinlerince "Katerina Köşkü" olarak anılan tarihi av köşkünün turizme hizmet vermesi hedefleniyor. 


 Köşk ve arazisi içinde yer alan tarihi ahşap binanın restorasyonu ve 50 yataklı otel haline getirilmesi için Antalya merkezli bir firmanın Kültür ve Turizm Bakanlığına yaptığı tahsis başvurusuna ön izin belgesi verildi. 


Kars Kültür ve Turizm İl Müdürü Hakan Doğanay, AA muhabirine yaptığı  açıklamada, 119 yıllık köşkün restore edilmesi ve turizme kazandırılması konusunda çabaların sürdüğünü belirtti. 


Bakanlıklarının, bölgede bulunan tarihi ve doğal zenginlikleri değerlendirilerek turizm potansiyelini artırmayı hedeflediğini ifade eden Doğanay, bu kapsamda otel olarak işlevlendirilmesi planlanan tarihi av köşkü için yapılan tahsis başvurusuna ön izin belgesi verildiğini...