23 / 04 / 2024

Kayaköy imar planı

Kayaköy imar planı

Fethiye ilçesindeki turizm merkezi Kayaköy'ün imar sorunu TBMM gündemine taşındı. CHP'li Girgin, konuya ilişkin soru önergesi hazırladı...  

Kayaköy’e koruma imar planı geliyor!

Fethiye Kaymakamı Ekrem Çalık, Kayaköy'de 2017 programında koruma amaçlı imar planı uygulanmasına karar verildiğini açıkladı.

Kayaköy'ün imar planı olmaması vatandaşı mağdur ediyor!

Fethiye Meslek Kuruluşları Güç Birliği Platformunun ziyareti sırasında Kayaköy'ün imar sorunu gündeme geldi. Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Akif Arıcan, Kayaköy'ün imarının olmamasının mağdur ettiğini söyledi.

Kayaköy, turizme kazandırılacak!

Kültür ve Turizm Bakanlığı'nca, geçmişi MÖ 3000 'li yıllara uzanan ve antik dönemlerde "Karmylassos" olarak bilinen Kayaköy Ören yerinin kültür turizmine kazandırması için çalışma yürütülüyor.

Kayaköy, kültür turizmine kazandırılacak!

Kültür ve Turizm Bakanlığı, geçmişi MÖ 3000'li yıllara uzanan ve antik dönemlerde "Karmylassos" olarak bilinen Kayaköy Ören yerini mimari yapısını koruyarak yapacağı restorasyon çalışması ile kültür turizmine kazandırmayı hedefliyor

Kayaköy, mimari yapısı korunarak kültür turizmine kazandırılacak!

Kültür ve Turizm Bakanlığı, geçmişi MÖ 3000'li yıllara uzanan ve antik dönemlerde "Karmylassos" olarak bilinen Kayaköy Ören yerini mimari yapısını koruyarak yapacağı restorasyon çalışması ile kültür turizmine kazandırmayı hedefliyor.

Girne-Çatalköy imar planına destek!

Templos/Zeytinlik Koruma İnisiyatifi, Şehir Plancıları Odası’nın Cuma günkü açıklamasına destek verdi. İnisiyatif, Girne-Çatalköy imar planına aykırı bir gelişmesine izin vermeyeceklerini ifade etti.

Zekeriyaköy-Uskumruköy imar planı askıya çıktı!

İstanbul İli, Sarıyer İlçesi, Zekeriyaköy Mahallesi, F22D01C4A paftada yer alan tescil dışı alanın 3094 metrekarelik kısmındaki İdari Hizmet Alanının (Karakol) yapılaşma koşullarının düzenlenmesine ilişkin 1/5000 ölçekli Zekeriyaköy-Uskumruköy imar planı askıya çıktı.

Eyüpsultan Alibeyköy imar planı tadilatı askıda!

Eyüpsultan Alibeyköy Mevkii, Güzeltepe Mahallesi'ndeki bazı parseller, yollar ve kadastral boşluklara ilişkin imar planı tadilatı askıya çıktı..

Ataşehir Küçükbakkalköy imar planı tadilatı askıda!

Ataşehir İlçesi, Küçükbakkalköy Mahallesi, 3332 ada, 15 parsele ilişkin 1/5000 ve 1/1000 ölçekli nazım ve uygulama imar planı tadilatı 5 Ekim'de askıya çıkarıldı...

Şile Kızılcaköy imar planı değişikliği askıya çıktı!

Şile İlçesi, Kızılcaköy Mahallesi Rekreasyon alanına ilişkin nazım imar planı değişikliği bugün askıya çıktı..

Sancaktepe Paşaköy imar planı değişikliği askıda!

Sancaktepe ilçesi, Paşaköy Mahallesi 599 parsele ilişkin 1/1000 ölçekli imar planı değişikliği bugün askıya çıkarıldı.

Çatalca Yalıköy imar planı askıda!

İBB, Çatalca Yalıköy'e ilişkin 21 Haziran 2017 tasdik tarihli 1/5000 ölçekli nazım imar planını bugün askıya çıkardı.

Arnavutköy Hadımköy imar planı değişikliği askıya çıktı!

Arnavutköy İlçesi, Hadımköy Ömerli Mevkii 306 ada, 2 parsele ilişkin imar planı değişikliği askıya çıktı..

Kuzey Marmara Otoyolu Çekmeköy imar planı askıda!

İstanbul Çekmeköy - Beykoz İlçeleri, Kuzey Marmara Otoyolu, Tem Bağlantısına ilişkin itiraz 1/5000 ölçekli imar planı askıya çıkarıldı...

Özelleştirme İdaresi Küçükçekmece Sefaköy imar planı askıda!

Özelleştirme İdaresi'nin Küçükçekmece İlçesi, Safra Mahallesi, (Sefaköy) Kartaltepe Mevkii, 9351 parsele ilişkin 1/5000 ve 1/1000 ölçekli imar planı tadilatı askıya çıkarıldı...

Kadıköy Erenköy imar planı değişikliği askıda!

İstanbul Kadıköy İlçesi, Erenköy Mahallesi'nde 830 Ada 40 No’lu Parselin imar planı değişikliği askıya çıkarıldı...

Ankara'yı imar planı etkiledi!

Milliyet Ankara Gazetesi köşe yazarı olan Mehmet Yılmaz bugünkü yazısında Ankara'nın imar planıyla ilgili değişikleri değerlendirdi. İşte o haber...

Kayaköy’e koruma imar planı geliyor!

Fethiye Kaymakamı Ekrem Çalık, Kayaköy'de 2017 programında koruma amaçlı imar planı uygulanmasına karar verildiğini açıkladı.

Kayaköy imar planı Haberi

Kayaköy imar planı

CHP Muğla Milletvekili Süleyman Girgin, Fethiye ilçesindeki turizm merkezi Kayaköy'ün imar sorununa ilişkin soru önergesi hazırladı. Girgin, sorusunun Kültür Ve Turizm Bakanı Mehmet Ersoy tarafından yanıtlandırılmasını istedi.

CHP'li Girgin, ''1922 yılında Yunanistan'a mübadeleyle giden Kumlardan kalma tarihi Kayaköy'ü, Fethiye'nin en önemli turizm merkezlerinden biridir

UNESCO tarafından Dünya Dostluk ve Barış Köyü ilan edilen Kaya köy, beş bin yıllık tarihiyle binlerce yerli ve yabatcı turistin ziyaretine uğramaktadır.

Kayaköy yerleşmesinin kentsel ve arkeolojik sit alanları, doğal güzellikleri ve farklı kültürleri içeren zengin öğelerle donatılmış yapısı itibarıyla dünyanın er gözde noktalarından biri olmasına rağmen, imar planlarının bulunmamasından dolayı nem çok sayıda ruhsatsız yapı oluşmuş, hem de plansızlıktan dolayı yol, otopark, yeşil alan, okul alanları, sağlık alanları, teknik ve sosyal altyapı alanları oluşturulamamıştır.'' diye konuştu.

CHP Muğla Milletvekili...