29 / 03 / 2024

Kayaköy'ün imar planı olmaması vatandaşı mağdur ediyor!

Kayaköy'ün imar planı olmaması vatandaşı mağdur ediyor!

Fethiye Meslek Kuruluşları Güç Birliği Platformunun ziyareti sırasında Kayaköy'ün imar sorunu gündeme geldi. Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Akif Arıcan, Kayaköy'ün imarının olmamasının mağdur ettiğini söyledi.



Fethiye Meslek Kuruluşları Güç Birliği Platformunun Kaymakam Ekrem Çalık'ı ziyareti sırasında Kayaköy'ün imar sorunu gündeme geldi. Kendisinin de Kayaköylü olduğunu söyleyen Fethiye Meslek Kuruluşları Güç Birliği Platformu Temsilcisi Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Akif Arıcan: "Kayaköy'de yaşama hakkı verilmiyor" diye konuştu. Fethiye Meslek Kuruluşları Güç Birliği Platformu Temsilcisi ve ihtiyaçlarını karşılamak için inşaat yapamadığı için yerlerini satıyor. Bu arazileri alan kişiler de kaçak yapılaşmaya giderek Kayaköy'ün doğasını bozuyor" ifadelerini kullandı. Arıcan: "Bende bir Kayaköylü'yüm. Bende Kayaköy'de yaşayamıyorum. Neden ben Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Akif Arıcan, Kayaköy'deki imar sorununu Fethiye Kaymakamı Ekrem Çalık'a anlattı. Arıcan, Kayaköy'ün imarının olmamasının en çok köylüyü mağdur ettiğini söyleyerek "Kayaköylü büyüyen aileler Kayaköy'de yaşayamıyorum? Neden Kayaköy'ün imar planı yok? Hemen bitişiğimizde olan Ovacık ve Hisarönün'de her taraf imar planı yapılmış ve turizm oralarda gelişmiş. Burada suç devletin! Yani devletin iki kurumu arasında ÖÇK ve Koruma Kurulu arasında uzlaşarak yapılan imar planı hayata geçiremiyor" diye konuştu. Kayaköy'ün hali hazır planının yapıldığını ve imar planının onaylanacağını belirten Arıcan, planın pek çok kurum müdürlüğüne onay sunulacağını, olumlu görüş alınmaması halinde de Kaya Köylülerin sorunlarının devam edeceğini belirtti. 


AVRUPA'DA OLDUĞU GİBİ RESTORE EDİLMELİ 

Kayaköy'de yeni bir çalışma başlatılacağı sırada önlerine engel olucu eylemlerin çıktığını söyleyen Kaymakam Ekrem Çalık: "Kayaköy'de bir çalışma başladığında, Kültür ve Turizm Bakanlığı orada bir ihale yaptığında ihale maiyetinin içinin ne olduğunu bilmeden engel olucu bir takım eylemler başlıyor. Öncelikle bir çalışmaya engel olma fikrinin ortadan kalkması lazım. Orada yapılacak restorasyon ve turizme kazandırılacak çalışma Avrupa'da olduğu gibi kısmen restore edip kullanma, kısmen de aslına uygun restore edip koruma amaçlı yapılmalı. Burada Kayaköylülere de çok önemli bir görev düşüyor. Kayaköy bir Şirince, bir Alaçatı gibi marka olacak bir yer. Orada işletmecilik yapan Kayaköylülerin sundukları hizmetlerin son derece markalaştırmaları, ucuza kaptırmamaları, ellerindeki o imkanı heder etmemeleri önemli" dedi. 



Murat Yalçın/Gerçek Fethiye Gazetesi


Geri Dön