25 / 04 / 2024

kayseri Kültür Yolu

kayseri Kültür Yolu

Kayseri Kültür ve Turizm Derneği Başkanı Alim Gerçel, Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Ozhaseki'nin turizmle ilgili projesi olan Kültür Yolu'nun, Kayseri'ye gelecek olan turistleri etkileyeceğini belirtti.

Kültür ve Turizm Bakanlığı 10 ildeki 15 taşınmazı yatırıma açıyor!

Kültür ve Turizm Bakanlığı mülkiyeti Hazine'ye ait olmak üzere Artvin, Bursa, Antalya, Kars, Kayseri, Kütahya, Mersin, Ordu, Uşak ve Balıkesir şehirlerinde 15 kamu taşınmazınında turizm yatırımı yapılması amacıyla 49 seneliğine yerli ve yabancı yatırımcılara tahsis ediyor. 

Mehmed Zâhid Kotku-İpek Diyanet Eğitim ve Kültür Merkezi açılıyor!

Kayseri Melikgazi'de hayata geçirilen Mehmed Zâhid Kotku-İpek Diyanet Eğitim ve Kültür Merkezi 13 Kasım'da açılacak...

Kayseri Kalesi Kültür Sanat Merkezi açıldı!

Restorasyon çalışmaları tarihi Kayseri Kalesi, 6 sene aranın ardından kültür ve sanat merkezi olarak kapılarını ziyaretçilerine açtı.

Kayseri Kapalı Çocuk Parkı ve Kadın Kültür Merkezi inceledi!

Talas Belediye Başkanı Mustafa Palancıoğlu ve eşi Emel Palancıoğlu, kadınların çocuklarını birkaç saatliğine bırakabileceği kreş tarzındaki özel olarak hazırlanan Kapalı Çocuk Parkı ve Kadın Kültür Merkezi inşaatını gezdi.

Kayseri Kale İçi Kültür Merkezi projesinde sona yaklaşıldı!

Kayseri Büyükşehir Belediyesi tarafından 2013 yılında çalışmalarına başlanılan ’Kale İçi Kültür Merkezi’ projesinde çalışmaların son aşamaya geldiği bildirildi.

Kayseri Hunat Hatun Kültür Merkezi 8 asır sonra hizmette!

1. Alaeddin Keykubat'ın eşi Hunat Hatun tarafından yaptırılan ve o dönemin üniversitesi olarak kullanılan Hunat Hatun Kültür ve Sanat Merkezi 8 asır aradan sonra yeniden eğitime hizmet veriyor.

Kayseri Hacı Hasan Efendi Kültür Merkezi'nin temeli atıldı!

Hacı Hasan Efendi Kültür Merkezi'nin temeli törenle atıldı. Yahyalı Belediye Başkanı Esat öztürk, ilçelerine böylesine önemli ve anlamlı bir merkezi kazandırdıkları için Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki'ye teşekkür etti.

Yahyalı Hacı Hasan Efendi Kültür Merkezi’nde çalışmalar başladı!

Kayseri Büyükşehir Belediyesi tarafından Yahyalı’ya yaptırılacak olan ‘Hacı Hasan Efendi Kültür Merkezi’nin temeli düzenlenen törenle atıldı. Törene Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki katılım sağladı.

Hacı Hasan Efendi Kültür Merkezi'nin temeli 21 Kasım'da atılacak!

Kayseri Büyükşehir Belediyesi'nin 30 Mart Yerel Seçimleri ile birlikte sınırlarına dahil olan ilçelerde başlattığı yatırım hamlesi tüm hızıyla sürüyor. Yahyalı'da kültür merkezinin temeli 21 Kasım Cuma günü atılacak.

Kayseri Kültür Yolu projesinde çalışmalar sürüyor!

Kayseri Büyükşehir Belediyesi Selçuklu Müzesi'nden başlayarak Kayseri Mahallesi'nde sona erecek olan Kültür Yolu projesi ile Kayseri Lisesi'nin tarihi binasında yapılacak olan Milli Mücadele Müzesi için çalışmalarını sürdürüyor.

Nevşehir Yeni Asya Hanımlar Eğitim Kültür Merkezi açıldı!

Nevşehir Yeni Asya Hanımlar Eğitim Kültür Merkezi coşkulu bir kalabalığın katılımı ile dualarla açıldı. Nevşehirlilerin büyük ilgi gösterdiği açılışa Kırşehir, Ankara, Aksaray, Kayseri, Niğde, Samsun, Şanlıurfa ve Sivas’tan da çok sayıda katılım oldu...

Kayseri Hacılar Kültür Evi ihalesi gerçekleştirildi!

Kayseri caddesi üzerinde yapılacak olan Hacılar Kültür Evi'nin ihalesi gerçekleştirildi. Hacılar Belediyesi meclis salonunda gerçekleştirilen Kültür Evi ihalesine İmar ve Şehircilik Müdürü Kenan Tok Başkanlık etti.

Talas'ta otel ve kültür merkezi inşaat yapım işi ihalesi!

Kayseri Talas Belediye Başkanlığı tarafından bugünkü resmi gazetede verilen ilana göre Kayseri Talas'ta yer alan 2 farklı arsa üzerinde otel ve kültür merkezi inşaatı yapılacak. İşin ihalesi 24 Mart'ta yapılacak...

kayseri Kültür Yolu Haberi

kayseri Kültür Yolu


Mimarsinan Parkı içerisindeki Selçuklu Müzesi'nden başlayıp Hunat, Yoğunburç, Tavukçu Mahallesi, Camiikebir ve Kale'yi de içine alan bir alanda oluşturulmaya başlanan ve Kayseri'niıı tarihi ile kültürel değerlenin bulunacağı Kültür Yolu projesini, Kayseri Kültür ve Turizm Derneği Başkanı Alim Gerçel'le görüştük. 


Proje hakkında görüşlerini aldığımız Başkan Gerçel, projenin turist çekeceğini düşünmediğini, ancak Kayseri'yi görmek için gelen turistleri etkileyerek Kayseri'yi tanımaları açısından faydalı olacağını ifade etti. 


KAYSERİ NİN HER TARAFI BURAM BURAM TARİH 

Gerçekleştirdiğimiz röportajda Kayseri'nin sadece merkezinde tarihi ve kültürel öğelerin bulunmadığını belirten Başkan Gerçel, "Bu şehirin her tarafı buram buram tarih kokar. Hatta Kapadokya'nm merkezi Kayseri'dir. 

Erkilet'te Köşk, Zincidere, Endürlük, Akçakaya, Tomarza, Talaş gibi yerler hep tarih doludur. Daha sonra Kültepe, İncesu tarafındaki Şeyh Turhasan Zaviyesi, Akçakaya'da Somuncu Baba Çilehanesi gibi tarihi ve kültürel...