26 / 04 / 2024

Kefesüzen Camii açılış

Kefesüzen Camii açılış

Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından restore çalışmaları tamamlanan Kefesüzen Camii Mevlid Kandili’inde ibadete açıldı. 

Taksim Cami bugün açılıyor!

Merakla beklenen Taksim Camii bugün cuma namazının ardından ibadete açılıyor...

Taksim Camii yarın ibadete açılıyor!

2017'de Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından temeli atılan Taksim Cami yarın ibadete açılıyor.

Taksim Camii 27 Mayıs'ta açılıyor!

17 Şubat'ta temeli atılan Taksim Cami 27 Mayıs'ta ibadete açılıyor. Açılışa Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da katılım sağlayacak. 

Taksim Camii açılışa hazır!

Ramazan ayında ibadete açılması planlanan Taksim Camii'ndeki son durum havadan görüntülendi. İçinin boyanması da tamamlanan caminin çevresindeki peyzaj çalışmaları sürüyor.

Bursa Kefesüzen Camii ibadete açıldı!

Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından restore çalışmaları tamamlanan Kefesüzen Camii Mevlid Kandili’inde ibadete açıldı. 

Sümela Manastırı ve Trabzon Ayasofya Camii açıldı!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Sümela Manastırı 2. Etap Açılış Töreni ve Trabzon Ayasofya Camii Restorasyon Sonrası Açılış Töreni'ne video konferansla katıldı.

Trabzon'daki Ayasofya Camisi salı günü açılıyor!  

Ayasofya Camii’nin ibadete açılmasından sonra Trabzon’da, 7 yıl önce müzeden camiye dönüştürülerek restorasyonuna başlanan Ayasofya-i Sağir Cami-i Şerifi de salı günü açılıyor. Trabzon’daki Ayasofya, 1964’te camiden müzeye çevrilmişti.

Kuzey Yıldızı Camii açıldı!

Kuzey Yıldızı Camii'nin açılışını yapan Başkan Recep Tayyip Erdoğan, açılış konuşmasında  "İslam toplumlarında camiler hayatın merkezi olmuşlardır. Nasıl ki kalp ayakta tutan ana organsa mabetler de ilim, hikmet ve fazilet merkezi olarak toplumu ayakta tutar" dedi.

Konya Mustafa Koyuncu Camii açıldı!

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, Cuma Buluşmaları kapsamında Parsana Yaylası Mustafa Koyuncu Camii’nin açılışını yaptı.

Kuzey Ankara Merkez Camii ve Kongre Merkezi açılıyor!

Kuzey Ankara Girişi Kentsel Dönüşüm ve Gelişim Proje alanı içinde inşa edilen “Kuzey Ankara Merkez Camii, Külliye, Otopark ve Kongre Merkezi” resmi açılış için gün sayıyor.

Cumhurbaşkanı Erdoğan Köln'de cami açılışına katılacak!

Diyanet İşleri Türk-İslam Birliği, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Almanya ziyareti sırasında Köln Merkez Camii'nin resmi açılışını yapacağını açıkladı. 

Çamlıca Camii açılış için gün sayıyor!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından  6 Ağustos 2013'te temeli atılan Çamlıca Camii'nde sona gelindi. Yüzde 98'i tamamlanan camii açılış için gün sayıyor.

Çamlıca Camii'nin açılışı ertelendi mi?

İstanbul Cami ve Kültür Hizmet birimleri Yaptırma ve Yaşatma Derneği Başkanı Külünk "Çamlıca Camii tam olarak bitmeyeceği eksikleri kalacağı için açılışı erteledik" dedi...

Kefesüzen Camii açılış Haberi

Kefesüzen Camii açılış

Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından restore edilen 600 yıllık Kefensüzen Camii, Mevlid Kandili ile birlikte yeniden ibadete açıldı. Bursa Büyükşehir Belediyesi'nde yer alan habere göre; Bursa Büyükşehir Belediyesi, şehrin göbeğinde yer alan Kefensüzen Camii'ni restore çalışmalarıyla yeniden ayağa kaldırdı. 

Fomara Doğanbey konutları arasında bulunan ve 1450’li yıllarda inşa edişen Kefensüzen Camii, Mevlid Kandili gecesi düzenlenen törenle ibadete açıldı. Restorasyon çalışmasıyla harim kubbe örtüsü yenilenerek aslına uygun hale getirildi. Son cemaat kısmı özgün şekliyle tekrar imal edildi. Özgün duvarlarının güçlendirme imalatları yapıldı. Cami içerisinde bulunan özgün kalem işleri restorasyon öncesinde koruma altına alınarak, tekrardan orijinal bölümlerine koyularak sağlıklaştırma işlemleri gerçekleştirildi. Bölge halkının kullanımı için bay-bayan ve engelli vatandaşlara yönelik tuvaletle abdestlik imalatları yapıldı. Avlu için sert zemin kaplama imalatları ile peyzaj imalatları...