25 / 04 / 2024

Kentsel dönüşüm ada bazlı olmalı

Kentsel dönüşüm ada bazlı olmalı

9. Meslek Gurubu toplantısı 10 Ocak Cumartesi günü saat 10.00 da, Komite Başkanı Ali Osman Yeşilyurt başkanlığında grup üyelerinin yoğun katılımıyla gerçekleştirildi. Kentsel Dönüşüm ada bazlı olmalı denildi.

İstanbul'da kentsel dönüşüm projeleri için ada bazlı düzeltmeler yapılmalı!

Lazolini Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Mimar Nurettin Sağırkaya yaptığı açıklamada Mega kent İstanbul'daki kentsel dönüşüm projeleri için ada bazlı düzeltmeler yapılması gerektiğini söyledi.

Yeni Mamak Kentsel Dönüşüm 5. Etap'ta tapu dağıtımı ve anahtar teslimi yapıldı! 

Yeni Mamak Kentsel Dönüşüm ve Gelişim Projesi 5. Etap 52681 Ada 1 Parselde tamamlanan, 166 adet konut için tapu dağıtımı ve anahtar teslim töreni bugün yapıldı. 

Kentsel dönüşüm çalışmaları için yeni öneri!

İZTO Yönetim Kurulu Üyesi ve Müteahhitler Federasyonu (MÜFED) Başkanı İsmail Kahraman, ada bazlı yapılacak kentsel dönüşüm çalışmalarında emsal artırımı yapılması gerektiğini dile getirdi. 

KİPTAŞ Eyüp kentsel dönüşüm projesinde son durum ne?

İBB, İstanbul genelinde afet riski taşıyan alanlardaki yerinde dönüşüm çalışmalarına Yeşilpınar 487 ada 12 parseli de ekledi. İBB'den bölgedeki kentsel dönüşüm çalışmalarına ilişkin açıklama yapıldı.

İzmir'de kentsel dönüşüm ada bazında yapılmalı!

İZSİAD Başarı Hikayeleri Sohbetleri’nin bu haftaki konuğu Epig Mimarlık Yönetim Kurulu Başkanı ve İZSİAD Yönetim Kurulu Üyesi Semiha Güneş, "Bugün İzmir’in gündeminde olan kentsel dönüşüme ada bazında bakılmalı; ada dönüşmeli, parsel değil. Bu dönüşüm olursa onun adı kentsel dönüşüm olur" dedi.

İzmir'de ada bazında kentsel dönüşüm şart!

İzka İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Azat Yeşil, İzmir'de kentsel dönüşümün şart olduğuna dikkat çekti. "Ben hep ada bazında kentsel dönüşümü savundum" diyen Yeşil, "Projelerde ticari kaygı olduğunda insanlar tercih etmiyor. Bu nedenle daireler boş kalıyor" açıklamasında bulundu.

Kentsel dönüşüm ada bazında gerçekleştirilmeli!

Mimar ve Mühendisler Grubu İzmir Şube Başkanı Abdülaziz Aydın, “İzmir’deki deprem felaketinin benzerlerini yaşamamak için kentsel dönüşüm, yörenin hassasiyetine göre parsel değil ada bazında yapılmalıdır” dedi. 

Ümit Uysal: Kentsel dönüşüm ada bazında yapılmalı!

Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal, ATSO Meclisi'nin ihtisas komisyonları arasında bulunan Şehircilik ve İnşaat Komisyonu üyelerini ziyaret etti. Ziyarette komisyon üyeleri tarafından Başkan Uysal’a Antalya için hazırlanan kentsel dönüşüm raporu sunuldu.

Gaziosmanpaşa’da ada bazlı kentsel dönüşüm başladı!

Türkiye’nin en büyük kentsel dönüşüm çalışmasının yapıldığı Gaziosmanpaşa’da, süreci kolaylaştıracak yeni bir modele geçiliyor.

Alanya'da kentsel dönüşüm ofisi kuruldu!

Alanya'da ilk kez uygulanacak olan ada bazında kentsel dönüşüm çalışmasının yapılacağı Cumhuriyet mahallesine kentsel dönüşüm ofisi kuruldu...

Melikgazi Kentsel Dönüşüm Konutları ihalesi 24 Temmuz'da!

Melikgazi Belediye Başkanlığı tarafından, Kazım Karabekir M.3.Ada D-Blok 56 Daire + 3 Dükkan Kentsel Dönüşüm Konutları Yapılması İşi ihale ediliyor. İhale 24 Temmuz'da gerçekleşecek..

Antalya'da ada bazlı kentsel dönüşüm gerekli!

Ada bazlı kentsel dönüşüm, Antalya'da bozulan imar yapısının değişmesi için fırsat olarak görünüyor. Kent Konseyi Başkanı Semanur Kurt, kentteki dönüşüm projeleri hakkında açıklamalar yaptı. 

Kentsel dönüşüm ada bazında yapılmalı!

Bİ Mirmarlık'ın CEO'su Mahmut Yanmaz, kentsel dönüşüm ve kentin planlanarak yenilenmesi konularında açıklamalar yaptı.

Kentsel dönüşüm ada bazlı olmalı Haberi

Kentsel dönüşüm ada bazlı olmalı

Orhangazi'de yeni imar alanlarının açılma çalışmaları, mevcut imar alanlarının yetersizliği ve kentsel dönüşüme geçişte nasıl bir yol haritası çizilmesi gerektiği konularının yer aldığı toplantı, 9.meslek grubu başkanı Ali Osman Yeşilyurt'un yaptığı açılış konuşmasıyla başladı. 

Orhangazi'nin her geçen gün giderek büyümesi ve bu nedenle yeni yerleşim alanlarına ihtiyaç duyulması toplantının birinci gündem maddesini oluşturdu. Artan arsa talepleri doğrultusunda yeni imar alanı bulmakta sıkıntı yaşadıklarını dile getiren müteahhitler, bu konuya ilgili kurumlarca bir çözüm bulması konusunda hem fikir oldu. Orhangazi'de ki imar sıkıntısının mevcut arsa fiyatlarını arttırması ve daha önceden çıkan imar yasasıyla zemini sağlam bölgelerde 2 ve 3 kata kadar izin verilirken, şehir merkezi ve toki bölgesinde 7- 8 kata kadar binalar yapılabildiğini Arapzade ve Tekke mahallelerinde ada bazlı kentsel dönüşümle...