29 / 03 / 2024

kentsel dönüşüm enerji tasarrufu

kentsel dönüşüm enerji tasarrufu

Yüksek Mimar, Pasif Ev Tasarımcısı ve Danışmanı ZeroBuild Türkiye Genel Sekreteri Yasemin Somuncu ile İnşaat Yüksek Mühendisi ve ZeroBuild Türkiye İnşaat Mühendisleri Ağı Lideri Ilgaz Doğan kentsel dönüşümün enerji kazanımı için önemli bir fırsat sunduğunu söyledi.

Kentsel dönüşüm enerji tasarrufu için fırsat!

Kentsel dönüşümle yeni inşa edilecek binaların Multi Konfor Bina şartlarına mümkün olduğunca yakın yapılması halinde eneıjide büyük verimlilik sağlanacağının altını çizen Bulut, "Multi Konfor Binalar özellikle etkin ısı yalıtımı sayesinde hem ev hem de ülke ekonomisine katkı sağlıyor. " dedi.

İdris Güllüce: Afet riskin sıfıra indireceğiz!

İdris Güllüce, "Kentsel dönüşüm projesiyle, ülkemize hem ekonomik anlamda büyük bir tasarruf kalemi sağlamış olacağız, hem de afet riskini neredeyse sıfıra indirecek yeni binalar yapacağız" dedi.

Kentsel dönüşümle 30 milyar dolar enerji tasarrufu sağlanacak!

Türkiye’de afetlere karşı kentleri yenilemek adına bir fırsat olarak nitelendirilen kentsel dönüşüm, ekonomi açısından bir başka fırsatı daha bünyesinde barındırıyor..

İbrahim Tuza: Tasarrufun merkez üssü kentsel dönüşüm!

Enerji tasarrufunun, ithalatta dışa bağımlı bir ülke olan Türkiye için önemine dikkat çeken Pakpen Yönetim Kurulu Üyesi İbrahim Tuza, kentsel dönüşümün, tasarruf sağlayan çevreci binalar kurmak için bir fırsat olduğunu söyledi.

İbrahim Tuza: Kentsel dönüşümde kalite zorunlu olmalı!

Pakpen Yönetim Kurulu Üyesi İbrahim Tuza, son 58 yılda deprem nedeniyle 411 binden fazla binanın hasar gördüğüne dikkat çekerek, "Kentsel dönüşümde kalite bir beklenti değil, zorunluluk olmalıdır" dedi...

Kentsel dönüşümde enerji verimliliği dikkate alınmalı!

Ender Çolak kentsel dönüşüm kapsamında enerji verimliliğinin dikkate alınması gerektiğini söyledi

Sayıştay, İZBETON raporunda 4 kentsel dönüşüm projesinin ihalesiz devredildiğini açıkladı!

Sayıştay, İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı Beton ve Asfalt Enerji Üretim ve Dağıtım Tesisleri Su Kanalizasyon Tic. ve San. A.Ş.’ye dair (İZBETON) raporunu yayımladı. Raporda, 4 kentsel dönüşüm projesinin ihalesiz şekilde protokolle devredildiği belirtildi. İşte detaylar...

Mustafa Varank: Kentsel dönüşüm hamleleri hızlanacak!

TBMM Sanayi, Ticaret, Enerji, Tabii Kaynaklar, Bilgi ve Teknoloji Komisyonu Başkanı ve AK Parti Bursa Milletvekili Mustafa Varank, son zamanlarda sık sık gündeme gelen kentsel dönüşüm hamlelerinin hızlanacağını ve vatandaşlara desteklerinin artacağını söyledi.

Hazine arazilerinde son dakika! Kentsel dönüşüm için de kullanılacak: 144 milyon metrekare alan TOKİ'ye devredildi!

Hazine arazileri, yatırımların, enerji üretiminin, tarımın ve deprem sonrası kentsel dönüşümün desteklenmesi için kullanılacak. Bu kapsamda, her sene 20 milyon metrekare yüzölçümlü taşınmaz eğitim, tarım ve hayvancılık, turizm ve diğer amaçlı yatırımlar için ilana verilecek. 

Hyd Kentsel Dönüşüm Yapı İnşaat Mühendislik Teknoloji Enerji Denizcilik Teks.Ve Madencilik A.Ş kuruldu!

Hyd Kentsel Dönüşüm Yapı İnşaat Mühendislik Teknoloji Enerji Denizcilik Teks.Ve Madencilik A.Ş Başakşehir'de 100 bin TL sermaye bedeli ile Ece Altintaş ve Havva Ceyhan ortaklığında kuruldu.

Gaziosmanpaşa Sarıgöl Mahallesi kentsel dönüşüm projesi için imzalar atıldı! 

İstanbul Sarıgöl Mahallesi Kentsel Dönüşüm projesi ihalesi özel olarak davet edilen Egemen İnşaat ve Okyanus Enerji İş Ortaklığı’na verildi. İşte ayrıntılar...

Kentsel dönüşüm ile iklim dirençli binalar inşa edilecek!

İtalya'nın Napoli şehrinde tarihi Palazzo Reale Sarayı'nda düzenlenen "G20 Çevre Bakanları ile İklim ve Enerji Bakanları Toplantısı'na katılan Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum kentsel dönüşüm çalışmaları hakkında bilgi verdi.

Kentsel dönüşüm enerji kazanımı için önemli bir fırsat!

Yüksek Mimar, Pasif Ev Tasarımcısı ve Danışmanı ZeroBuild Türkiye Genel Sekreteri Yasemin Somuncu ile İnşaat Yüksek Mühendisi ve ZeroBuild Türkiye İnşaat Mühendisleri Ağı Lideri Ilgaz Doğan kentsel dönüşümün enerji kazanımı için önemli bir fırsat sunduğunu söyledi.

Kentsel Dönüşüm Planı’yla 500 milyon dolarlık tasarruf!

Kentsel Dönüşüm Planı’nın ülke ekonomisine de ciddi katkı sunacağını söyleyen Baymak CEO’su Ender Çolak, “Yapılacak yeni binalarda kullanılacak enerji verimliliği yüksek ürünler sayesinde Türkiye, yılda yaklaşık 500 milyon dolarlık tasarruf edebilir” dedi.

Bursa Gemlik'teki kentsel dönüşüm çalışmaları TBMM'de!

CHP Bursa Milletvekili Ceyhun İrgil, Bursa'nın Gemlik ilçesindeki kentsel dönüşüm çalışmalarına ve deprem riskine ilişkin soru önergesi hazırladı. İrgil sorularını Enerji Ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak'a sordu..

Kentsel dönüşüm ve enerji politikaları mecliste konu oldu!

CHP Manisa Milletvekili Özgür Özel, iklim değişikliği ile mücadele kapsamında yürütülen çalışmalara ve kentsel dönüşüm ve enerji politikalarına ilişkin soru önergesi hazırladı..

Salik Çıkman: Kentsel dönüşümün yüzünü değiştiriyoruz!

İstanbul Kağıthane bölgesinde kentsel dönüşüm projesi olarak hayata geçirilen Greenox Urban Residence, hem enerji tasarrufu hem de yeşil bina konsepti ile öne çıkıyor. Projenin ortağı ve mimarı Salik Çıkman “Kentsel dönüşümün yüzünü değiştiriyoruz” dedi.

Kentsel dönüşüm enerji tasarrufu için fırsat!

Kentsel dönüşümle yeni inşa edilecek binaların Multi Konfor Bina şartlarına mümkün olduğunca yakın yapılması halinde eneıjide büyük verimlilik sağlanacağının altını çizen Bulut, "Multi Konfor Binalar özellikle etkin ısı yalıtımı sayesinde hem ev hem de ülke ekonomisine katkı sağlıyor. " dedi.

Maltepe'de kentsel dönüşümde enerji verimliliği konuşuldu!

Maltepe Belediyesi, Prof. Dr. Türkan Saylan Kültür Merkezi’nde “Kentsel Dönüşüm Projelerinde Bina Enerji Verimliliği ve Finansman Modelleri” konulu bir çalıştay düzenlendi.

kentsel dönüşüm enerji tasarrufu Haberi

kentsel dönüşüm enerji tasarrufu

Enerji verimliliği ve enerji tasarrufu, ülkemiz ve dünyamız açısından büyük öneme sahip. Dünyada olduğu gibi Türkiey'de de enerjinin büyük bölümü binalar tarafından kullanılıyor. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı olası bir depremde can kayıplarını önlemek için yoğun biçimde kentsel dönüşüm projelerini hayata geçiriyor. 

Türkiye’nin deprem gerçeği ile yeni ve mevcut binalarda hayata geçirilen dönüşüm çalışmalarının enerji tasarrufu için önemli bir fırsat sunduğuna değinen Yüksek Mimar, Pasif Ev Tasarımcısı ve Danışmanı, ZeroBuild Türkiye Genel Sekreteri Yasemin Somuncu  ve İnşaat Y. Mühendisi, ZeroBuild Türkiye İnşaat Mühendisleri Ağı Lideri Ilgaz Doğan, yeni binaların Binalarda Enerji Performans Yönetmeliği'ne uygun şekilde inşa edilmesinin önemine değinerek, bu değişim süreci ile  tasarımdan devreye almaya kadar  bütüncül bir vizyonla sürdürülebilir bir dönüşümün mümkün olduğunu belirttiler.

Kentsel dönüşümle beraber sıfır enerji...