19 / 04 / 2024

Kentsel dönüşüm fiyatları

Kentsel dönüşüm fiyatları

Bursa Hakimiyet Gazetesi köşe yazarı olan Kemal Göz bugünkü yazısında, kentsel dönüşüm kapsamına alınan evlerin kira fiyatlarının arttığını vurguladı.

Kentsel dönüşüm bölgelerinde satış fiyatları en fazla Beyoğlu'nda, kiralar ise en fazla Esenler'de arttı!

15 milyondan fazla kişinin yaşamını sürdürdüğü İstanbul, kentsel dönüşüm çalışmalarının odak noktası oldu. Kentsel dönüşüm bölgelerinde değer değişimine bakıldığında satış fiyatlarında en fazla artış Beyoğlu, kirada en fazla artışın ise Esenler’de olduğu görüldü.

Fahiş kira ev fiyatlarına çözüm kentsel dönüşüm!

Hürriyet Gazetesi'nden Deniz Sipahi, bugünkü köşe yazısında Türkiye genelinde konut fiyatlarını ve kentsel dönüşüm çalışmalarını kaleme aldı. 

Rize'de kentsel dönüşüm fırsatçılığı! İş yeri kiraları iki kat arttı!

Rize’de kentsel dönüşüm başladı. Yıkılacak binalar için mülk sahipleri ve kiracılardan yıl sonuna kadar dükkanlarını tahliye etmeleri istenince yeni yer aramaya başlayan iş yeri sahipleri kira şoku yaşadı. Dükkanlara olan talep artınca kira fiyatları da iki kat arttı.

Kayseri kentsel dönüşüm projeleriyle değerleniyor!

EVA Gayrimenkul Değerleme Kayseri Şube Yöneticisi ve Lisanslı Değerleme Uzmanı İsa Üresin Kayseri’deki gayrimenkul piyasasını inceledi. Üresin, şehirdeki konut fiyatlarını ve kentsel dönüşümü kaleme aldı.

Kentsel dönüşüm mağdurlarından ucuza satılık arsa payı!

İstanbul Fikirtepe’de 9 yıl önce başlayan kentsel dönüşüm süreci binlerce vatandaşın mağdur olmasına neden oldu. Dönüşümden umudunu kesenler arsa paylarını birer birer satmaya başladı. Bir dönem 10-12 bin liraya kadar çıkan metrekare fiyatları bugün 4-5 bin liradan satılıyor.

Kentsel dönüşüm Bursa'da kira fiyatlarını artrdı!

Gayrimenkul danışmanı Caner Taşdemir, Bursa'da kira fiyat artışını değerlendirdi. Taşdemir, kira fiyatlarının artmasına neden olarak kentsel dönüşümü gösterdi.

Hangi ilde ne kadar kentsel dönüşüm kira yardımı alınır?

Çevre ve Şehircilik Bakanlığınca, 2018 yılında ödenen kentsel dönüşüm kira yardımları, Tüketici Fiyatları Endeksi'ndeki (TÜFE) artışa göre belirlenmişti.Peki, hangi ilde ne kadar kentsel dönüşüm kira yardımı alınır?

Kentsel dönüşüm kira yardımı 2018'de ne kadar?

Kentsel dönüşümde başvurusu onaylanan kimselere ödenecek aylık kira bedeli, her yıl Türkiye İstatistik Kurumu tarafından yayımlanan Tüketici Fiyatları Endeksi oranında güncelleniyor. Peki, kentsel dönüşüm kira yardımı 2018'de ne kadar?

Oktay Öz: Kentsel dönüşüm rantsal dönüşüm değildir!

Bosch 6. İnşaat ve Konut Konferansı dün Ataşehir Marriott Hotel Asia’da yapıldı. Konferansta konuşan By Oktayöz İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Oktay Öz, ''Demir ve beton fiyatları çok arttı. Kentsel dönüşüm rantsal dönüşüm değildir'' dedi.

Sur Yapı Antalya kentsel dönüşüm fiyatları 2017!

Peşin ödemelerde yüzde 10 indirim sağlanan  Sur Yapı Antalya projesi 19 bin konut, home ofis ve dükkandan meydana geliyor. İşte Sur Yapı Antalya kentsel dönüşüm fiyatları 2017...

Sur Yapı Antalya Kentsel Dönüşüm fiyatları!

Sur Yapı Antalya Kentsel Dönüşüm fiyatları 107 bin TL'den başlıyor. Ön satışa özel fırsatların sunulduğu Sur Yapı Antalya Konutları 2019 yılında teslim edilecek...

Kentsel dönüşüm ve büyük projeler konut fiyatlarını yükseltti!

Kentsel dönüşüm ve büyük projelerin devam ettiği İstanbul'da Çatalca, Ankara'da Kızılcahamam ve İzmir'de Karaburun'da konut fiyatları yükseldi. 

TOKİ'nin Niğde'deki kentsel dönüşüm konutları TBMM'de!

Niğde'nin bazı mahallelerinde kentsel dönüşüm kapsamında yapılan TOKİ konutlarında metrekare fiyatları ile ilgili sorunlar meclis gündemine taşındı..

Kentsel dönüşüm fiyatları Haberi

Kentsel dönüşüm fiyatları

Kiralık ev fiyatları kentsel dönüşüm ve Suriyelilerin göçü nedeniyle büyük artış göstermeye başladı. Kentsel dönüşümün etkisi ile konut değiştirmek zorunda kalan ev sahiplerinin geçici konut ihtiyacı da kiraların Bursa'da artmasına yol açtı. 


Özellikle Nilüferde kentsel dönüşümün yaşandığı mahallelerde satılık ve kiralık konut fiyatları deyim yerindeyse uçuşa geçmiş durumda. 


Bursa Emlak Müşavirleri Odası Başkanı Erdal Çelebi, dönüşüm yoğunluğunun yaşandığı bölgelerdeki fiyat artışının suni olduğunun önemle altını çiziyor. Bunun nedeni ise kira yardımı... 


Bildiğiniz gibi dairesi kentsel dönüşüm kapsamına alınan mülk sahibine aylık 800 TL kira yardımı yapılıyor. Kira fiyatlarının yüksek olmasının en önemli nedenleri arasında bu da yer alıyor. 


Nilüfer, Osmangazi ve Yıldırım'da site içerisindeki 3+1 dairenin fiyatı büyük değişkenlikler gösteriyor. Kentsel dönüşüm rüzgarıyla birlikte daha önce Nilüfer'de bin 200- bin 400 TL arasında...