25 / 04 / 2024

kentsel dönüşüm güvercintepe

kentsel dönüşüm güvercintepe

Başakşehir Güvercintepe kentsel dönüşüm kapsamında mı değil mi? merak konusu. İşte geçtiğimiz yıl rezerv alanı ilen edilen 42 bin 300 hektar alan içerisinde yer alan Başakşehir Güvencintepe Mahallesi’nin merak edilen akıbeti…

Kentsel dönüşümün başarısı okur yazarlıkta gizli! Kentsel dönüşüm rantsal dönüşüm olmamalı!

Geçen yıl yaşanan 6 Şubat depremlerinin yıkıcı sonuçları deprem bilincini biraz daha yüksek bir seviyeye taşıdı ve kentsel dönüşümü gündemin ana konusu haline getirdi.

Manisa Şehzadeler'de kentsel dönüşüm görüşmeleri başladı!

Manisa'nın Şehzadeler ilçesinde hayata geçirilecek kentsel dönüşüm projesi kapsamında resmi görüşmeler başladı. Yapılan görüşmelerde yüzde 80'e yakın memnuniyet olduğu dile getirildi. 

İzmir Çiğli'de kentsel dönüşüm görüşmeleri başladı!

İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından Çiğli'de hayata geçirilecek kentsel dönüşüm projesi için görüşmeler başladı. 

Kayseri Oruçreis'te kentsel dönüşüm görüşmeleri başladı!

Kayseri Büyükşehir Belediyesi tarafından hayata geçirilen Oruçreis kentsel dönüşüm çalışmaları dahilinde hak sahipleri ile uzlaşma görüşmeleri başladı.

Kentsel dönüşüm güçlendirmeden sağlıklı!

Projekt İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı ve GİSİDER Başkan Yardımcısı Kutanoğlu, “Az veya orta hasar gören binaların güçlendirilmesi yerine kentsel dönüşümün tercih edilmesini öneriyoruz” diye konuştu.

‘Kentsel dönüşüm’ Adapazarı Belediye Meclisi gündeminde!

Adapazarı Belediyesi Şubat ayı Meclis Toplantısı’nda kentsel dönüşüm gündem oldu. Toplantı sonrasında Adapazarı Belediye Başkanı Mutlu Işıksu; “Kentsel dönüşümde çok cesaretliyiz.” dedi.

Kentsel dönüşüm Bursa'da kira fiyatlarını artrdı!

Gayrimenkul danışmanı Caner Taşdemir, Bursa'da kira fiyat artışını değerlendirdi. Taşdemir, kira fiyatlarının artmasına neden olarak kentsel dönüşümü gösterdi.

Yıldırım'da kentsel dönüşüm gürültü sorununu da çözecek!

Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali, ''230 bin adetten oluşan ev ve işyeri hacmine sahip Yıldırım'da hayata geçirmeye başladığımız kentsel dönüşüm hamlemiz ile birçok sorunu olduğu gibi bu problemi de kendiliğinden çözüme kavuşturmuş olacağız" dedi.

Ankara’da kentsel dönüşüm gündemde!

Ankara’da asbestli Havagazı Fabrikası’ndan sonra gerçekleşen kentsel dönüşüm kapsamında yıkılan binalar gündeme geldi. Binada önlem alınmadan yıkımların gerçekleştiği iddia edildi.

Mamak'ta kentsel dönüşüm görüşmeleri sürüyor!

Binlerce gecekondunun yıkıldığı Mamak’ta; kavgasız gürültüsüz, sessiz sedasız yapılan büyük kentsel dönüşüm çalışmalarının arkasında vatandaşla yapılan işbirliği, kurulan doğru diyalog bulunuyor.

Avcılar Tahtakale'de kentsel dönüşüm görüşmeleri başlıyor!

167 hektar alanının kentsel dönüşüm kapsamında yenileceği Avcılar Tahtakale Mahallesi'nde 2 yıllık bekleyişin sonuna gelindi. Hak sahipleriyle görüşmelerin önümüzdeki günlerde başlayacağı Tahtakale'de 6 bin 125 konut dönüşecek.

Erenler kentsel dönüşüm ofisinde sona gelindi!

Erenler Belediyesi tarafından inşa edilen Kentsel Dönüşüm Görüşme Ofisi'nde sona yaklaşıldı. İnşaat çalışmaları tamamlandığında, ilçede bulunan vatandaşlar merkeze gelerek kentsel dönüşüm çalışmaları hakkında detaylı bilgiler alabilecek.

Bitlis Adilcevaz Belediye Meclisi kentsel dönüşümü görüştü!

Bitlis Adilcevaz Belediyesi Ağustos ayı meclis toplantısı gerçekleşti. Belediye Başkanı Necati Gürsoy’un başkanlığında yapılan toplantıda kentsel dönüşüm görüşüldü.

kentsel dönüşüm güvercintepe Haberi

kentsel dönüşüm güvercintepe




Başakşehir Güvercintepe kentsel dönüşüm kapsamında yenilenecek mi, yenilenmeyecek mi merak konusu. Rezerv alanı ilan edilen Güvercintepe Mahallesi için Başakşehir Belediyesi’nin herhangi bir kentsel dönüşüm projesi bulunmuyor. Öyle ki belediyenin Güvencintepe Mahallesi’nde alt ve üst yapı yatırımları tüm hızıyla devam ediyor. 


Toplu değil yerinde dönüşüm

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın rezerv alanı ilan edilen Güvercintepe Mahallesi için hazırladığı yeni plan tamamlandığında vatandaş isterse yerinde dönüşüm kapsamında binasını yenileyebilecek. 


Yeni planlar hazırlanıyor

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’ndan aldığımız bilgiye göre ise Bahçeşehir, Hadımköy, Arnavutköy, Başakşehir’de Altınşehir ve Şahintepe ile birlikte rezerv alanı ilan edilen Güvencintepe Mahallesi’nin 25 binlik, 5 binlik ve binlik plan çalışmaları yapılıyor. 25...