28 / 03 / 2024

kentsel dönüşüm hukuki süreç 

kentsel dönüşüm hukuki süreç 

Gayrimenkul ve kentsel dönüşüm hukuku uzmanı avukat Senem Kiraz, kentsel dönüşüm sözleşmelerinde yaşanabilecek sorunlar hakkında önerilerde bulundu. Kiraz her türlü sorunun çözümü için Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın devreye gireceğini dile getirdi. 

İzmir Narlıdere'deki kentsel dönüşüm planına halktan itiraz! 

İzmir Narlıdere'de kentsel dönüşüm sürecinde mağdur olan halk dönüşüm planlarına itiraz etti. Dönüşüm planına itiraz eden halk, itirazlarına yanıt alamadıkları için hukuki süreç başlattılar. 

Kentsel dönüşümde hukuki süreç nasıl ilerliyor?

2020'de yaşanan depremler nedeniyle kentsel dönüşümün önemi bir kez daha hatırlandı. Depremde zarar gören binalar için yapılması gerekenler hakkında bilgi veren avukat Senem Kiraz kentsel dönüşümde hukuki sürecin önemini anlattı. 

İstanbul'da kentsel dönüşüm çalışmaları hızlandırılmalı!

Türkiye deprem kuşağında yer alan bir ülke. 1999 yılından bu yana da hem hukuki hem idari tedbirler alanında birçok ilerleme kaydedildi. Ülkede kentsel dönüşüm eksikleri bir an önce tamamlanmalı.

Esenler’de çok boyutlu kentsel dönüşüm planı!

Esenler Belediye Başkanı Mehmet Tevfik Göksu, kentsel dönüşüm için hukuki ve ekonomik altyapının hazır olduğunu ve bu doğrultuda riskli evlerde yaşayan vatandaşların kentsel dönüşüm için fedakârlık yapması gerektiğini dile getirdi.

Kentsel dönüşüm süreci neden uzar?

Avukat Kadir Kurtulmuş bugünkü yazısında kentsel dönüşüm sürecinin uzamasına neden olan sorunlardan bahsetti. Kurtulmuş, maliklerin başvurabilecekleri hukuki yollar hakkında bilgi verdi.

FİKENTDER 'den Ünalan Mahallesi'nde kentsel dönüşüm toplantısı!

FİKENTDER 'den Ünalan Mahallesine Kentsel dönüşüm konusunda hukuki ve teknik destek toplantısı ... '' Fikirtepe ve Çevresi Kentsel Dönüşüm Derneği '' 12.07.2015 tarihinde pazar günü 14:00 - 17:00 saatleri arasında yapılacak.

Aykurt Nuhoğlu Fikirtepe Kentsel Dönüşüm Derneği'nin toplantısına katılacak!

Fikirtepe Kentsel Dönüşüm Derneği bugün Hukuki ve Mimari Destek Toplantısı gerçekleştirecek. Toplantıya Kadıköy Kaymakamı Birol Kurubal, Kadıköy Belediye Başkanı Aykurt Nuhoğlu, Kadıköy AKP ilçe Başkanı İsa Mesih Şahin de katılacak.

Kentsel dönüşüm değil, dikine kentsel yenileme!

3 EKİM 2012'de başlayan, maliyeti 400 milyar dolar olarak belirlenen kentsel dönüşüm ile ilgili tartışmalar devam ediyor. 7 milyon bina için geçerli olan dönüşümde tartışılan konuların başında hukuki ve ekonomik sorunlar ile uygulamalar geliyor.

Avukat Kadir Kurtuluş yeni yılda kentsel dönüşümde hukuki süreci nelerin beklediğini anlattı!

Yeni yılda kentsel dönüşüm pratiğinde herhangi bir değişiklik bekleniyor mu? Kentsel Dönüşümde önümüze başkaca hukuki engeller çıkacak mı? Sorularımızı, Gayrimenkul Hukuku Alanında uzman Av. Kadir Kurtuluş değerlendirdi.

Yeşildere'de kentsel dönüşüm kapsamında 152 bina yıkıldı!

Kentsel dönüşüm projeleri ile kenti "dönüştüren" İzmir Büyükşehir Belediyesi, Yeşildere heyelan bölgesindeki yıkımlarda sona geldi. 153 yapıdan 152'sinin yıkımı tamamlandı. Kalan tek bina için hukuki sürecin bitmesi bekleniyor...

İzmir Yeşildere'de kentsel dönüşüm kapsamında 152 bina yıkıldı!

Kentsel dönüşüm projeleri ile kenti "dönüştüren" İzmir Büyükşehir Belediyesi, Yeşildere heyelan bölgesindeki yıkımlarda sona geldi. 153 yapıdan 152'sinin yıkımı tamamlandı. Kalan tek bina için hukuki sürecin bitmesi bekleniyor...

Romanlar kentsel dönüşüm istemiyor!

SIFIR Ayrımcılık Derneği ile İnsan Hakları Gündemi Derneği' nin düzenlediği Romanların Hukuki Yardımına Erişimin Artırılması Projesi Semineri'nde, Romanların sorunları masaya yatırıldı. Romanlar kentsel dönüşüm istemiyor...

Adana Emniyeti taş atan çocuklara kentsel dönüşüm istedi!

Adana Emniyeti terör olaylarının fazla olduğu gecekondu bölgelerinde kentsel dönüşüm talep etti. Harekete geçen Valilik, TOKİ ve belediyelerle işbirliğine gidiyor

kentsel dönüşüm hukuki süreç  Haberi

kentsel dönüşüm hukuki süreç 

Kentsel dönüşümde bugüne kadar yapımına başlanmayan ve taahhüt edilen sürede bitirilemeyen binalar konusunda mahkeme yoluyla çözüm arandığını belirten Kiraz, bu sürecin hem 3-5 yıl sürdüğünü, hem de yüksek harç masraflarının ortaya çıktığını açıkladı. Hürriyet'te yer alan habere göre;  Bakanlığın vatandaşlara sunduğu bu kolaylık hakkında da bilgi veren Senem Kiraz, şunları söyledi: 

İKİ TEMEL ŞART ARANIYOR 

“Arsa sahipleri veya kat malikleriyle müteahhit arasında imzalanmış olan, riskli binanın kentsel dönüşüm kapsamında yenilenmesi için yapılan gayrimenkul satış vaadi sözleşmeleri ile arsa payı karşılığı inşaat sözleşmeleri mahkemeler yerine Çevre Şehircilik Bakanlığı’na müracaat yoluyla feshine imkan tanındı. Bunun için iki temel şart aranıyor. Müteahhitten kaynaklanan sebeplerle 1 yıl içinde yeni yapının yapım işine başlanılmamış olması veya belirli bir seviyede durdurulmuş ve en az 6 aydır...