19 / 04 / 2024

kentsel dönüşüm noter harç muafiyeti

kentsel dönüşüm noter harç muafiyeti

6306 sayılı Afet Riski Altındaki Alanların Dönüştürülmesi Hakkında Kanun gereğince, kentsel dönüşümde yapılacak olan işlemler harç ve masraflardan muaf tutuluyor. İşte entsel dönüşümde noter masrafı..

Gaziosmanpaşa Sarıgöl Kentsel Dönüşüm Projesi’nde kura çekimi yapıldı!

Gaziosmanpaşa'da inşaatı tamamlanan 796 konutluk Sarıgöl Mahallesi Kentsel Dönüşüm Projesi'nde hak sahipleri noter huzurunda çekilen kura ile belirlendi. 

Kepez Gülveren Kentsel Dönüşüm Projesi için imzalar atıldı!

Kepez Belediyesinin, tüm aşamalarını şeffaflık içerisinde sürdürdüğü, ihalesini canlı televizyon yayını ile yaptığı Gülveren Kentsel Dönüşüm Projesi’nin protokolü de noter huzurunda imzalandı.

Kentsel dönüşüm harç muafiyeti kalktı mı?

Afet Riski Altındaki Alanların Dönüştürülmesi Hakkında Kanunun Uygulama Yönetmeliği gereğince kentsel dönüşümde tapu ve noter harçlarında muafiyet uygulaması bulunuyordu. Peki, yeni düzenleme ile kentsel dönüşüm harç muafiyeti kalktı mı?

TOKİ Nevşehir kentsel dönüşüm projesinde kura çekilişleri 11 Mart'ta!

TOKİ işbirliği ile hayata geçirdiği Nevşehir Kalesi ve Çevresi Kentsel Dönüşüm Projesi kapsamında yaptırılan 754 konutun hak sahiplerine dağıtımı için 11 Mart 2016 Cuma günü noter huzurunda çekiliş yapılacak.

Yüreğir Kışla Mahallesi 1. Etap Kentsel Dönüşüm kurası bugün çekiliyor!

Yüreğir Belediyesi´nin başlattığı Kentsel Dönüşüm hamlesinin ilk ayağı olan Kışla Mahallesi 1. Etap Kentsel Dönüşüm Projesi tamamlandı. Noter huzurunda hak sahiplerinin yeni yuvalarının belirleneceği kura bugün çekilecek.

Kentsel dönüşüm mağduru olmayın!

İstanbul'da kentsel dönüşüm furyası yaşanıyor. Rantsal dönüşüme dönüşen süreçte bir çok suistimal ve hile de gündemde. Kentsel dönüşüm uzmanı üç genç avukat truva atı yönteminden, noter sözleşmelerindeki değişikliklere kadar bu hileleri anlattı.

Kentsel dönüşümde noter masrafı ödenir mi?

Riskli binası yıkılan, yeni bina yaptıran veya yeni bina satın alan hak sahiplerinin bazı masrafları oluyor. Kentsel dönüşüm mevzuatı gereğince bazı masraf muaf tutuluyor. Peki, kentsel dönüşümde noter masrafı ödenir mi?

Kentsel dönüşüm muafiyet yazısı 2015!

Kentsel dönüşüm kanunu gereğince, yapılacak olan işlem, sözleşme, devir ve tesciller ile uygulamalar, noter harcı, tapu harcı, devir ve tesciller ile uygulamalar, noter harcı muaf oluyor. İşte kentsel dönüşüm muafiyet yazısı 2015...

Oruçreis Mahallesi Kentsel Dönüşüm konutları teslim edilecek!

Oruçreis Mahallesi Kentsel Dönüşüm konutları, Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce'nin de katılacağı bir törenle noter huzurunda hak sahiplerine teslim edilecek. Kentsel dönüşüm konutları teslim edilmeye başlanması Esenler sakinlerini heyecanlandırdı.

Oruçreis Mahallesi kentsel dönüşüm konutları teslim ediliyor!

Oruçreis Mahallesi kentsel dönüşüm konutları teslim ediliyor. Oruçreis Mahallesi Kentsel Dönüşüm konutları, Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce'nin de katılacağı bir törenle noter huzurunda hak sahiplerine teslim edilecek.

Mamak Kentsel Dönüşüm projesi kapsamında 768 konutun tapuları verildi!

Ankara Büyükşehir Belediyesi tarafından Yeni Mamak Kentsel Dönüşüm ve Gelişim Projesi kapsamında hak sahipleri için üretilen 768 adet konut, noter huzurunda yapılan kura çekimiyle hak sahiplerine teslim edildi...

Nevşehir Belediyesi kentsel dönüşüm için yıkım yaptıracak!

Nevşehir Belediye Başkanlığı, başlatacağı kentsel dönüşüm projeleri kapsamında yıkılacak konutların yıkımı karşılığında çıkan malzemeleri yükleniciye vermek üzere ihale düzenledi

Adana Emniyeti taş atan çocuklara kentsel dönüşüm istedi!

Adana Emniyeti terör olaylarının fazla olduğu gecekondu bölgelerinde kentsel dönüşüm talep etti. Harekete geçen Valilik, TOKİ ve belediyelerle işbirliğine gidiyor

kentsel dönüşüm noter harç muafiyeti Haberi

kentsel dönüşüm noter harç muafiyeti

Kentsel dönüşümde noter masrafı!

6306 sayılı Afet Riski Altındaki Alanların Dönüştürülmesi Hakkında Kanun gereğince, kentsel dönüşümde yapılacak olan işlem, sözleşme, devir ve tesciller ile uygulamalar, noter harcı, tapu harcı, belediyelerce alınan harçlar, damga vergisi, veraset ve intikal vergisi, döner sermaye ücreti ve diğer ücretlerden; kullandırılan krediler sebebiyle lehe alınacak paralar ise banka ve sigorta muameleleri vergisinden muaf tutuluyor.


Buna göre kentsel dönüşümde noter masrafı da ödenmiyor. Afet Riski Altındaki Alanların Dönüştürülmesi Hakkında Kanun’un 7’nci maddesinin (9) uncu ve (10) uncu fıkraları uyarınca,


15.12.2012 tarihli 28498 Sayılı Resmi Gazetede yayımlanan Afet Riski Altındaki Alanların Dönüştürülmesi Hakkında Kanunun Uygulama Yönetmeliğinin 16 ncı maddesinin 9 uncu fıkrasında yer aldığı şekliyle;

a) İlgili kurum veya gerçek veya özel hukuk tüzel kişilerince yapılacak olan işlem, sözleşme, devir ve...