20 / 04 / 2024

Kentsel dönüşüm önemi

Kentsel dönüşüm önemi

Elazığ, Malatya ve Manisa’daki depremlerin ardından kentsel dönüşümün önemi oldukça arttı. Kentsel dönüşüm doğru kararla sağlıklı bir şekilde yapılabilirse sorunların büyük bir bölümü ortadan kalkacak.

Deprem için nasıl önlem alınmalı?

Hürriyet Gazetesi köşe yazarı Nedim Bubik, bugünkü yazısında yaşanan depremlerin ardından deprem öncesinde ve sonrasında yapılması gerekenleri kaleme aldı.

Kentsel dönüşüm Malatya Akçadağ'ın tek çözümü!

Malatya Akçadağ Belediye Başkanı Ali Kazgan, Akçadağlı iş adamlarıyla bir araya geldi. Projeler hakkında konuşan Başkan Kazgan, "TOKİ konutları yapmak Akçadağ'ı kurtarmaz, bunun da çözümü kentsel dönüşüm" dedi.

Kentsel dönüşüm hayati önem taşıyor!

Olay Bursa Gazetesi köşe yazarı olan Adnan Baştopçu bugünkü yazısında Bursa Osmangazi'deki kentsel dönüşümü ve dönüşümün önemini anlattı. İşte o yazı...

Süleyman Çetinsaya: Bozuk yapılaşma Türkiye'nin imajını zedeliyor!

Bozuk yapılaşmanın hem insan güvenliği için tehdit oluşturduğunu hem de Türkiye'nin imajını zedelediğini belirten Avrupa Konutları Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Çetinsaya, kentsel dönüşüm hareketinin önemini vurguladı.

Ömer Faruk Barata: Kentsel dönüşümde kamulaştırma olmalı!

Alman ortaklı inşaat şirketi Vartaş'ın Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Faruk Barata, "Kentsel dönüşüm, kamulaştırma olmadan kesinlikle başarıya ulaşamaz. Bu, sadece vatandaşla müteahhit arasında yürüyebilecek bir konu değil" dedi.

Kentsel dönüşüm hızlandı, evden depoya nakliyat dönemi başladı!

Kentsel dönüşüm ‘Evden eve nakliyat' kavramını da değiştiriyor. Evi kentsel dönüşüme giren vatandaş, düşük maliyeti sebebiyle eşyaları için depo kiralamaya başladı. Depoların aylık kirası ise 4 bin TL'den başlıyor.

Kentsel dönüşüm işe yaramıyor mu? Mimar Önder Yılmaz'dan ezber bozan dönüşüm açıklaması!

Her bir köşesi deprem riski altında olan Türkiye'de sık sık kentsel dönüşümün önemi dile getiriliyor. Mimar Önder Yılmaz, X sosyal medya hesabından dönüşüm ile ilgili ezber bozan bir açıklama yaptı. İşte Yılmaz'ın o paylaşımı ve gelen yorumlar...

Kentsel dönüşümde yeni model: Bina tamamlama sigortası ve sigortalı kentsel dönüşüm devreye giriyor!

6 Şubat Kahramanmaraş depremi sonrası kentsel dönüşümün önemi bir kez daha anlaşıldı. Ülke genelinde başlatılan kentsel dönüşüm çalışmaları hızla devam ediyor. Belediyeler tarafından yürütülen kentsel dönüşüm çalışmaları kapsamında İstanbul Şişli Belediyesi, yeni bir model geliştirdi. İşte ayrıntıla

Kentsel dönüşümü hızlandıracak teklif, TBMM’ye sunuldu yüzde 50+1 dönemi başlıyor! İşte yapılacak değişiklikler...

Türkiye'nin gündeminde yer alan kentsel dönüşüm projesi için yeni adım atıldı. Ak Parti tarafından hazırlanan Kentsel Dönüşüm Yasa Teklifi Meclis'e sunuldu. İşte yasa teklifinde yer alan maddeler ve detayları...

Elazığlı depremzedelerden kentsel dönüşüm açıklaması!

Elazığ'da yaşanan depremde evleri yıkılan ve devletin yaptığı yeni konutlara yerleşen depremzedeler yaptıkları açıklamada, "Kentsel dönüşümün sağlığımız ve hayatta kalmamız için büyük bir önemi var" dedi.

Kentsel dönüşüm konut kredisi faizleri yüzde 0.58’e düştü!

Yurt genelinde yaşanan depremlerin ardından kentsel dönüşümün önemi bir kez daha acı şekilde fark edildi. Kentsel dönüşüm kapsamında riskli yapılarda oturan vatandaşlara devlet faiz indiriminde bulunarak yüzde 0.58 faizle konut kredisi kullandırıyor...

Kentsel dönüşüm konut kredisi faizleri 0,64’e indi!

Elazığ depreminin ardından önemi daha net anlaşılan kentsel dönüşüm için devlet destekleri tüm hızıyla devam ediyor. Kentsel dönüşüm kapsamında riskli yapılarda oturan vatandaşlara devlet faiz indiriminde bulunarak yüzde 0.64 faizle konut kredisi kullandırıyor...

Elazığ’daki depremin ardından kentsel dönüşümün önemi arttı!

Elazığ, Malatya ve Manisa’daki depremlerin ardından kentsel dönüşümün önemi oldukça arttı. Kentsel dönüşüm doğru kararla sağlıklı bir şekilde yapılabilirse sorunların büyük bir bölümü ortadan kalkacak.

İNTES'ten Kentsel Dönüşüm Eylem Planı'na destek!

İNTES Başkanı Koloğlu, "Kentsel Dönüşüm Eylem Planı, Türkiye'de plansız, kontrolsüz ve kalitesiz yapılaşmayı önlemek açısından yeni bir dönemi başlatacak" diye konuştu...

Kentsel dönüşümün önemi ortaya çıktı!

Tüm İnşaat Müteahhitleri Federasyonu Genel Başkan Vekili Deniz Karataş yaptığı açıklamada, "Beyoğlu'ndaki binanın çökmesi bize kentsel dönüşümün ne kadar gerekli ve acil olduğunu göstermiştir" dedi.

Çankırı Merkez Kentsel Dönüşüm Konutları başvuruları yarın bitiyor!

TOKİ tarafından Çankırı Merkez Kentsel Dönüşüm 502 Konut Projesi 2.etap 502 (414) adet konut kapsamında üretilecek 249 adet konutun başvuru dönemi yarın bitiyor..

TOKİ Çankırı Merkez kentsel dönüşüm başvuru dönemi!

TOKİ Çankırı Merkez kentsel dönüşüm başvuru dönemi detayları haberimizde yer alıyor. 233 adet 2+1, 16 adet 3+1 daireye yer verilen projede satışlar kura ile gerçekleştirilecek.

Depremin çaresi: acil ve planlı kentsel dönüşüm!

Ege Denizi'nde yaşanan deprem ile kentsel dönüşümün önemi masaya yatırıldı. Uzmanlar depremin çaresinin acil ve planlı kentsel dönüşüm olduğunu söyledi..

Kentsel dönüşüm önemi Haberi

Kentsel dönüşüm önemi

Olay gazetesi köşe yazarlarından Ahmet Emin Yılmaz bugün köşesinde "Elazığ yıkıldı, Manisa sallanıyor, kentsel dönüşümün önemi arttı!" başlıklı yazısına yer verdi. İşte yazının detayları;

1980 yılı bahar aylarıydı…

Dönemin Bursa Valisi olan Zekai Gümüşdiş bir gün gazetecileri çağırdı. Yanındaki iki kişiyi “Beyler İmar Bakanlığı’ndan geldiler, Bursa’nın imar planlarını hazırlayacaklar” diye tanıttı.

Odada 2-3 gazeteciydik, gelen beylerin fotoğraflarını çektik. Gümüşdiş de bazı önerilerde bulunmaya başladı.

Bursa’nın özel bir kent olduğu sık sık vurguladı, Bursa Ovası’nın değerini tekrar tekrar anlattı, “Ova Koruma Çizgisi mutlaka olmalı” diye de ısrar etti.

1980 Temmuz’da askere gittik, 1982 Şubat’ta döndük. O yılın sonbaharında bir öğleden sonra Gümüşdiş’in makamındayken evrak getirdiler.

Gümüşdiş’in bir özelliği vardı. Bakanlıklar’dan gelen evrak postasını akşam saatlerinde mutlaka kendi açardı. O gün de postayı açarken “Müjde, Bursa’nın imar planları geldi” dedi. Planları masaya yayarken, “Bakalım Ova Koruma Çizgisi’ni koymuşlar mı?” diye de meraklandı.

Plancılar o çizgiyi koymuşlardı, ama aradan geçen 2.5...