29 / 03 / 2024

kentsel dönüşümde kdv oranları

kentsel dönüşümde kdv oranları

3470 sayılı Cumhurbaşkanı Kararı ile 2021 yılında uygulanacak kentsel dönüşüm KDV oranı belli oldu. İşte kentsel dönüşümde KDV oranları 2021...

Kentsel dönüşümde KDV!

Konutta KDV oranları ile ilgili düzenlemelere göre kentsel dönüşümde KDV oranı yüzde kaçtır? 5216 sayılı yasa kapsamında olmayan yerlerde yüzde 1 KDV uygulanıyor. Kentsel dönüşüm buna dahil mi?

Erdoğan Bayraktar: KDV ile ilgili bir problem yok!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar, 6306 sayılı kanun ile kentsel dönüşümü vatandaşa mal etmeye çalıştıklarını belirterek, ''Yani kentsel dönüşümü rızaya dayalı ve gönüllük esasına göre yürüteceğiz. Ana fikrimiz bu'' dedi

Kentsel dönüşümde KDV düzenlemesi!

Devlet kentsel dönüşüme teşvik etmek için düğmeye bastı. Buna göre, vatandaş müteahhitle kat karşılığı anlaşma yapmadan evini kendi dönüştürmesi halinde KDV yüzde 1 olacak.

Kentsel dönüşümde KDV iadesi 2021!

3470 sayılı Cumhurbaşkanı Kararı ile 2021 yılında uygulanacak kentsel dönüşüm KDV oranları açıklandı. İşte kentsel dönüşümde KDV iadesi 2021...

Kentsel dönüşümde KDV oranları 2021!

3470 sayılı Cumhurbaşkanı Kararı ile 2021 yılında uygulanacak kentsel dönüşüm KDV oranı belli oldu. İşte kentsel dönüşümde KDV oranları 2021...

Avcılar'da kentsel dönüşümde KDV oranı yüzde 18’den yüzde 1'e düşürüldü!

Avcılar Belediyesi, kentsel dönüşüm konutlarına ilişkin inşaat taahhüt işlerinde KDV yüzde 18’den yüzde 1'e düşürdü.

Kayseri Melikgazi'de kentsel dönüşümde KDV yüzde 1'e düşürüldü!

Kayseri Melikgazi Belediyesi, ilçedeki kentsel dönüşüm konutlarına ilişkin inşaat taahhüt işlerinde KDV oranını yüzde 1'e düşürdü. 

KDV indirimi kentsel dönüşümü hızlandıracak!

Gayrimenkul temsilcileri önceki gün yürürlüğe giren kentsel dönüşümde KDV indirimini değerlendirdi. Sektör temsilcileri söz konusu indirimden memnun olduklarını dile getirdi. 

Kentsel dönüşümde KDV istisnası resmen uzatıldı!

Kentsel dönüşüm projelerinde teslimlerin KDV'den istisnası tutulacağına yönelik hükümlerin yer aldığı Vergi Kanunları ile Bazı Kanun ve KHK'lerde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi bugünkü Resmi Gazete'de yayınlandı. 

Kentsel dönüşümde KDV istisnası 31 Aralık 2020'ye kadar uzatıldı!

Kentsel dönüşüm projelerinde teslimlerin KDV'den  istisnası tutulacağına yönelik hükümlerin yer aldığı Vergi Kanunları ile Bazı Kanun ve KHK'lerde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi kabul edildi.

İmar hakkı transferi kentsel dönüşümde nasıl olacak?

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından imar haklarında "transfer" uygulaması geliştiriliyor. Peki, imar hakkı transferi kentsel dönüşümde nasıl olacak? İşte Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından yapılan açıklamalar...

Kentsel dönüşümde imar hakkı transferi!

İmar hakkı transferi, vatandaşların dere yatağı veya fay hattı gibi yapılaşmaya izin verilmeyen yerdeki imar hakkını yapılaşma izni olan bir alana taşıyabilme hakkına deniyor. Peki, kentsel dönüşümde imar hakkı transferi nasıl olur?

Kentsel dönüşümde devrim gibi adım!

Kentsel dönüşümde devrim gibi adım geliyor. Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce'nin talimatı ile kentsel dönüşümün önündeki engelleri kaldırmak için kentsel dönüşüme imar hakkı transferi getiriliyor.

Kentsel dönüşümde kamulaştırma süreci başladı!

Kentsel dönüşümde inşaat firmaları ile anlaşamayan hak sahiplerinin mülkleri için uygulanması beklenen kamulaştırma süreci başladı.Dönüşümdeki kamulaştırmada ilk örnek Fikirtepe’de uygulandı. Bölgede başlayan çalışmalarda öncelikle değer tespiti yapıldı.

Kentsel dönüşümde acele kamulaştırma!

Kentsel dönüşümde inşaat firmaları ile anlaşamayan hak sahiplerinin mülkleri için uygulanması beklenen acele kamulaştırma süreci başladı. Dönüşümdeki kamulaştırmada ilk örnek Fikirtepe’de uygulandı, değer tespiti yapıldı.

kentsel dönüşümde kdv oranları Haberi

kentsel dönüşümde kdv oranları

Kentsel dönüşümde KDV oranları 2021!
Ülkemizde 6.7 milyon riskli yapının dönüştürülmesi için çalışmalara hız verildi. Vatandaş, müteahhitlere arsa payı vermeden dönüşüm projelerini doğrudan kendileri yaptırarak mevcut alanda konut inşa etmek istemeleri ve bunun için müteahhitlerden inşaat taahhüt hizmeti almaları durumunda KDV indirimi yapılacak.

3470 sayılı Cumhurbaşkanı Kararı ile, KDV oranları tespit edildi. Kararnameye, “6306 sayılı Kanun kapsamında riskli yapıların bulunduğu yerlerde dönüşüm projeleri kapsamında taşınmaz maliklerine ait mevcut inşaat alanının bir buçuk katma kadar olan yeni inşaat alanında yapılacak olan konutlara ilişkin inşaat taahhüt işleri” şeklinde bir ibare eklendi.

Kentsel dönüşümde KDV oranları 2021

Düzenleme kapsamında kentsel dönüşümde KDV oranları 2021 belli oldu. 3470 sayılı Cumhurbalkanı kararı ile “6306 sayılı Kanun kapsamında riskli yapıların bulunduğu yerlerde dönüşüm projeleri kapsamında taşınmaz...