20 / 04 / 2024

Kentsel dönüşümde merak edilen sorular

Kentsel dönüşümde merak edilen sorular

Kentsel dönüşüm hususu kapsamında anlaşılmayan ve merak edilen hususlar, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından hazırlanan Kentsel dönüşümde 50 soru 50 cevap kitapçığında özetleniyor. İşte sorular ve yanıtları..

İşte kentsel dönüşümde merak edilen detaylar!

RE/MAX Türkiye Pazarlama ve Operasyon Direktörü Gökhan Karahan kentsel dönüşümle birlikte nelerin değişeceğini, kentsel dönüşümden faydalanmak isteyenlerin neler yapması gerektiğini ve dönüşümün hangi bölgeleri ilgilendirdiğini anlattı.

Kentsel dönüşümde en çok merak edilen 20 soru ve cevabı!

Alo 181 Çevre ve Şehircilik Hattı ’ na vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi. İşte vatandaşların kentsel dönüşüm hakkında en çok cevabını aradığı 20 soru ve cevapları...

Kentsel dönüşümde merak edilen 20 soru!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığının kurduğu Alo 181 Çevre ve Şehircilik Hattına vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi. Vatandaşlar kentsel dönüşüm hakkında bilgi almak için Alo 181’i soru yağmuruna tuttu.

Kentsel dönüşümde rezerv alan detayı: Bakanlık arsayı vatandaştan satın alabilecek!

Geçtiğimiz haftalarda TBMM'de onaylanan yeni kentsel dönüşüm yasası ile ilgili detaylar merak ediliyor. Kentsel dönüşümde rezerv alan konusu neleri kapsıyor? İşte merak edilen detaylar...

Kentsel Dönüşümde Yarısı Bizden kampanyası yarın sona eriyor!

Pek çok kişinin başvuru yaptığı Kentsel Dönüşümde Yarısı Bizden kampanyası yarın resmen sona eriyor. İşte söz konusu kampanya ile ilgili merak edilen detaylar...

'Kentsel Dönüşümde Yarısı Bizden Kampanyası' 20 soruda tüm detaylarıyla! 

Kentsel Dönüşümde Yarısı Bizden Kampanyası, 20 soruda tüm detaylarıyla açıklandı. İşte Kentsel Dönüşümde Yarısı Bizden Kampanyası ile ilgili merak edilenler...

Kentsel dönüşümde karanlık yönler aydınlatıldı! İşte merak edilenler

Kahramanmaraş merkezli depremlerden sonra kentsel dönüşüme olan ilgi oldukça yükseldi. Hukukçular, kentsel dönüşümde vatandaşların yasal haklarını yorumladı. İşte tüm detaylar...

Kentsel dönüşümde merak edilen 12 soru! Binalarda yıkım ve güçlendirme nasıl olmalı?

Kahramanmaraş merkezli meydana gelen ve 11 ili etkileyen depremlerin ardından deprem riski, depreme dayanıklı olmayan binalar ve kentsel dönüşüm yeniden gündeme geldi. Kentsel dönüşümde merak edilen 12 soru! Binalarda yıkım ve güçlendirme nasıl olmalı?

Gaziosmanpaşa İslambey'deki kentsel dönüşümde son durum ne? İslambey kentsel dönüşüm projesi ne zaman tamamlanacak?

İstanbul Gaziosmanpaşa'daki İslambey Mahallesi’nde 7 sene önce “Evlerinizi 3 yıl sonra teslim edeceğiz” denilerek başlatılan kentsel dönüşümde henüz sona gelinemedi. Peki Gaziosmanpaşa İslambey'deki kentsel dönüşümde son durum ne? İşte merak edilen o ayrıntılar...

Kentsel dönüşümde kaç metrekareye daire veriliyor?

Kentsel dönüşüme girecek riskli bina malikleri ve hissedarları arsa payı ve metrekare hesaplamalarını merak ediyor. Peki, kentsel dönüşümde kaç metrekareye daire veriliyor?

Kentsel dönüşümde değer tespiti nasıl yapılır?

Kentsel dönüşümde maliklerin merak ettiği konular arasında taşınmazın değerinin tespiti yer alıyor. Peki, kentsel dönüşümde değer tespiti nasıl yapılır?

Kentsel dönüşümde kaç ay kira yardımı yapılıyor?

Konutları kentsel dönüşüm sürecine giren vatandaşların en merak ettiği konulardan biri bu sürede yaşadıkları mali sorunlar oluyor. Takvim Gazetesi'nden Feride Hilal İmal, bugünkü yazısında kentsel dönüşümde kira yardımını kaleme aldı.

Kentsel dönüşümde müteahhite para verilir mi?

Kentsel dönüşümle alakalı merak devam ediyor. En çok merak edilen soru ise kentsel dönüşüm için verilen evde yapılacak masrafların ne olacağı. Peki kentsel dönüşümde müteahhite para ödenir mi?

İşte kentsel dönüşümde merak edilenler!

Kentsel dönüşümde maliklere ve kiracılara tanınan hakları, kentsel dönüşüm sürecini İstanbul Büyükşehir Belediyesi, 29 soruda özetledi. İşte kentsel dönüşümde merak edilenler;

Kentsel dönüşümde kamulaştırma süreci başladı!

Kentsel dönüşümde inşaat firmaları ile anlaşamayan hak sahiplerinin mülkleri için uygulanması beklenen kamulaştırma süreci başladı.Dönüşümdeki kamulaştırmada ilk örnek Fikirtepe’de uygulandı. Bölgede başlayan çalışmalarda öncelikle değer tespiti yapıldı.

Kentsel dönüşümde acele kamulaştırma!

Kentsel dönüşümde inşaat firmaları ile anlaşamayan hak sahiplerinin mülkleri için uygulanması beklenen acele kamulaştırma süreci başladı. Dönüşümdeki kamulaştırmada ilk örnek Fikirtepe’de uygulandı, değer tespiti yapıldı.

Kentsel dönüşümde merak edilen sorular Haberi

Kentsel dönüşümde merak edilen sorular

Kentsel dönüşümde 50 soru 50 cevap!

Kentsel dönüşüm hususu kapsamında anlaşılmayan ve merak edilen hususlar, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından hazırlanan Kentsel dönüşümde 50 soru 50 cevap kitapçığında özetleniyor.


Siz de merak ettiğiniz soru ve cevaplara, bu kitapçıktan ulaşabilirsiniz.


Kentsel dönüşümde merak edilen sorular..

1. 6306 SAYILI AFET RİSKİ ALTINDAKİ ALANLARIN DÖNÜŞTÜRÜLMESİ HAKKINDAKİ KANUN’UN TEMEL AMACI NEDİR? 

Kanun, afet riski altındaki alanlar ile riskli yapıların dönüşümünü sağlayarak, Ülke genelinde, sağlıklı, güvenli ve yaşanılabilir çevreler oluşturmak maksadıyla çıkarılmıştır. Afetler neticesinde bir daha can kaybı yaşanmaması ve şehirlerin sağlıklı ve güvenli yaşama çevrelerine dönüştürülmesi hedeflenmiştir. 


2. BİRİNCİ DERECE DEPREM BÖLGESİNDE OLMAYAN BİNALAR VEYA  ESKİ BİNALAR, KANUNDAN FAYDALANABİLECEK Mİ? 

Ülke genelinde bütün binalar 6306 sayılı Kanun kapsamındadır. Binanın bulunduğu yere, yaşına, deprem bölgesine bakılmaksızın, “riskli” olarak tespit edilen bütün...