25 / 04 / 2024

kilise ev izni

kilise ev izni

Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, kazı alanlarının çevresindeki yerleşim yerlerinde yaşayan vatandaşları, tarihsel yapıların özgün izlerine zarar vermemek kaydıyla, evini onarabilmesi, uzak mesafede ev yapabilmesi iznini verdi

Yurtdışından nasıl ev alabilirim?

Son zamanlarda Türk vatandaşları, yurtdışından farklı amaçlarla ev almayı tercih ediyorlar. Bunun başlıca amaçlarından biri de yatırım düşüncesidir. Ayrıca ev alınan ülkede oturum izni almak için de ev almak mantıklı bir tercih olarak görülüyor. Peki yurtdışından nasıl ev alınır?

1+1 ve 2+1 prefabrik ev fiyatları ne kadar? Prefabrik evin imar izni ne kadardır?

Prefabrik evlerin parçaları fabrikada üretildiğinden fiyat aralığı 1+1 ve 2+1 evlerde farklılık göstermektedir. İşte prefabrik ev yaptıracaklar için fiyat aralığı!

İskan belgesi olmayan ev alınır mı?

Konut alırken dikkat edilmesi gereken en önemli hususlardan biri de evin oturma izninin olup olmadığıdır. Oturma izni olan evler için iskan belgesi veriliyor. Peki, iskan belgesi olmayan ev alınır mı? İşte tüm detaylar..

Prefabrik ev için imar izni gerekli mi?

Prefabrik evler, demonte olarak fabrika ortamında üretilen, şantiye ortamı gerektirmeyen yapılar olarak biliniyor. Peki, prefabrik ev için imar izni gerekli mi? İşte konu hakkında tüm merak edilenler...

Yüksek kiraların çözümü ev arkadaşı oldu!

Türkiye'de artan kira fiyatlarının çözümü ev arkadaşı oldu. Fakat ev sahibinin izni olmadan alt kiracı alınması halinde evden çıkarılma riski bulunuyor.

Yusufeli Barajı inşaatında çalışan işçilere ev izni!

Artvin'in Yusufeli ilçesinde, Çoruh Nehri'nde yapımı süren ve tamamlandığında Türkiye'nin en yüksek barajı olacak Yusufeli Barajı inşaatında çalışan ve koronavirüs önlemleri kapsamında 3.5 aydır şantiyede kalan işçilerin evlerine gidip gelmeleri için izin çıktı. 

Gemlik'te 600 yıllık mahallelere imar izni verilemiyor!

Gemlik'in Büyükkumla, Narlı ve Karacaali mahallelerine 1990'da çıkan Kıyı Kanunu sebebiyle imar izni verilmiyor. Evlerinde oluşan hasarları bile onaramayan ev sahipleri, imar izni olmadığı için altyapı çalışmalarının aksadığını ve doğalgaz kullanamadıklarını belirtti...

Bolu'da ruhsatsız kilise ev mühürlendi!

Bolu'da çoğunlukla Hristiyan vatandaşların ibadetlerini ettiği kilise ev izinsiz olduğu nedeniyle Emniyet Müdürlüğü ekipleri tarafından mühürlendi.

İngiltere'deki kilise ev 400 bin sterline satılıyor!

İngiltere'nin Lincolnshire bölgesinde Cold Hanwort Köyü'nde bulunan kilise ev 400 bin sterline satışa çıkarıldı. Kilise evin 3 yatak odası, 2 banyosu bulunuyor. 

Karadağ'da ev alana oturma izni!

Avrupa’nın en genç devleti olan Karadağ'da ev alan oturma izni veriliyor. Avrupa Birliği’ne girme hakkı vaat eden ülkeye Türkler yoğun ilgi gösteriyor.

Giresun'daki eski kilise binası 30 yıldır tarihe ev sahipliği yapıyor!

Giresun'da, Rumlar tarafından yapılan ve geçmişte kilise ve cezaevi olarak kullanılan bina, 30 senedir Giresun Müzesi olarak çok sayıda tarihi eseri de ziyaretçileriyle buluşturuyor.

Türkler Yunanistan’da ev alma yarışına hız verdi!

Türkiye’de yaşanan terör olayları ve siyasi iklim Türkleri komşu ülke Yunanistan’a yönlendirdi. Aileye oturma izni vermesi ve fiyatların görece uygun olması nedeniyle Türkler Yunanistan’da ev almaya 15 Temmuz darbe girişiminden sonra hız verdi.

1 milyon dolarlık ev alana vatandaşlık!

Türkiye’den 1 milyon dolar tutarında ev alan yabancıya bu mülkü 3 yıl satmazsa vatandaşlık verilecek. 2016’da yabancıya satış rakamları 16 bine gerileyen sektör için bu gelişme olumlu karşılandı ancak asıl beklenti daha düşük bedelli konuta 5 yıl oturma izni verilmesiydi.

kilise ev izni Haberi

kilise ev izni


Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, Kilis'teki Oylumhöyük kazı alanında incelemelerde bulundu. Günay, kazı çalışmaları hakkında bilgi aldıktan sonra Oylumhöyük köylülerinin sıkıntılarını dinledi. 

Günay, daha sonra yaptığı konuşmada, 7 bin yıl önceki duvar kalıntıları kazılırken, vatandaşlara, buralara ağaç dikilemeyeceği, bakım yapılamayacağı ve çiçek dikelemeyeceğini söyleyerek zorluk çıkarılmaması gerektiğini ifade etti. 



Çalışmaları yaparken ''koruma ve kullanma dengesi koyacakları''nı dile getiren Günay, şöyle devam etti: 

Ünik eser varsa etrafını çevirip koruruz. 'Burada 5 bin yıl önce, 7 bin yıl önce bir yerleşim varmış' deriz. Ama o izlerin uzadığı periferi alanlarında vatandaşlarımızın yaşamasına imkan tanıyacağız. Tarihsel yapıların özgün izlerine zarar vermemek kaydıyla evini onarabilmesine, biraz daha uzak mesafede evini yapabilmesine, bahçesini düzenleyebilmesine, tuvalet yapabilmesine, kökleri derine gitmeden, kökleri yüzeyde ağaç dikebilmesi konusunda rahatlık vermemiz lazım....