29 / 03 / 2024

Kiliseli Tüccar Hanı otel mi oluyor

Kiliseli Tüccar Hanı otel mi oluyor

Bolu Gerede'de bulunan Kiliseli Tüccar Hanı restore edilerek butik otel ve ticaret merkezi haline getirilecek.

Memur ve tüccar zihniyeti arasındaki fark! 

Girişimci Mert Ergün, resmi sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşımda memur ve tüccar zihniyeti arasındaki farkı yazdı. İşte Mert Ergün'ün o paylaşımı ve söz konusu paylaşıma gelen yorumlar...

Aile Bakanlığından son dakika açıklaması: Çalışan ya da ev hanımı tüm kadınlara 4 bin TL mi verecek?

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, "Çalışan ya da ev hanımı başvuran tüm kadınlara 4 bin lira yardım" haberlerine dair açıklama yaptı. İşte bakanlığın o açıklaması...

2 milyona yakın Bağ-Kur’luya müjde! Prim gün sayısında hayaller gerçek oluyor! Bakan Bilgin müjdeyi verdi!

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, 2 milyona yakın Bağ-Kur’luyu yakından ilgilendiren açıklamalarda bulundu. Bakan Bilgin, tüccar, esnafa işverenin sağladıkları istihdama göre emeklilik prim gün sayısını indireceklerini ifade etti.

Yüzbinlerce Bağ-Kur’luya müjde! Prim gün sayısında hayaller gerçek oluyor! Bakan Bilgin madde madde açıkladı!

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, Bağ-Kur'lu çalışan çok sayıda tüccar, esnafa işverenin sağladıkları istihdama göre emeklilik prim gün sayısını düşürecekleri söyledi. Buna göre, küçük esnafın, tüccarın emekliliği kapsamında gerekli prim gün sayısı SGK'lılarla eşitlenmiş olacak.

ATO'dan bankalara kredi çağrısı: Depremzedenin borçlarını erteleyin!

Deprem bölgesindeki tüccarın kredi borçlarının şartsız, koşulsuz ve faizsiz olarak ertelenmesini isteyen Ankara Ticaret Odası (ATO) Yönetim Kurulu Başkanı Gürsel Baran, “Esnafın başvuru yapacak hali bile kalmadı” açıklamasını yaptı.

Otomatik kapanma teknolojisiyle bu ütüye gözü kapalı güveneceksiniz! İşte 11 Şubat 2023 fiyat listesi

Ütüm çok çabuk bozuluyor diyen ev hanımları için Tefal, üstün buhar gücü ile özel bir kireç yönetim sistemini bir araya getirerek ütünüzün ömrünü uzatıyor. En zorlu kırışıklıkların bile üstesinden gelen motor gücüne sahip Tefal ütü ev hanımları tarafından terih ediliyor.

Tefal Buharlı Ütü 2.149 TL! Özellikleri neler? En uygun fiyata nereden alınır? İşte 4 Şubat 2023 fiyat listesi

Tefal buharlı ütü güvenli otomatik kapanma ve sterilize edici buhar gücü sayesinde dikkatleri üzerine çekiyor. Leke riskini engelleyen ve kaygan tabana sahip Tefal buharlı ütü ev hanımları tarafından çokça tercih edilmektedir. İşte Tefal buharlı ütü 4 Şubat 2023 fiyat listesi

TOKİ Eskişehir Han 2022 projesi 10 soruda tüm detaylarıyla! 240 ay vade!

TOKİ Eskişehir Han 2022 projesi tüm detaylarıyla açıklandı. Peki, TOKİ Eskişehir Han'nda kaç sosyal konut inşa edilecek? TOKİ Eskişehir Han'da inşa edilecek konutların fiyatları ne kadar? İşte tüm detayları 10 soruda TOKİ Eskişehir Han sosyal konut projesi...

Çiftçinin gözü kulağı açıklanacak o rakamda

Pamuk çiftçisinin gözü bu ay açıklanması beklenen destekleme priminde. Peki, pamukta destekleme primi ne kadar olacak? Pamuk destekleme primi ne zaman ödenecek? Pamuk çiftçisi ve tüccarı ne istiyor?

A101’de hangi ütü markaları satılıyor? A101 indirimli ütü fiyatları 31 Ağustos 2022…

Küçük ev aletlerinden biri olan ütü ev hanımlarının en büyük ihtiyaçlarından biri… Sizler için A101’de satılan ütü modellerini ve fiyatlarını listeledik… Peki A101’de hangi ütü marka ve modelleri satılıyor? A101 ütü fiyatları 2022…

HAN Spaces yeni ofisini Piyalepaşa İstanbul'da açtı!

HAN Spaces'in Piyalepaşa İstanbul’daki 2750 metrekare büyüklüğünde ve 5 katlı yeni binası düzenlenen açılış töreniyle açıldı. İşte detaylar...

Rusya-Ukrayna savaşı tüccarı, çiftçiyi ve ihracatçıyı vurdu!

İYİ Parti Antalya Milletvekili Hasan Subaşı yaptığı açıklamada, Rusya-Ukrayna savaşı sebebiyle tarım ürünü ihracatının durduğunu dile getirdi.

Laleli Taş Han 100 milyon TL yatırımla otele dönüştürülüyor!

Gayrimenkulün yanı sıra turizm yatırımlarına da hız kesmeden devam eden Keten Grup, İstanbul'un en eski hanlarından biri olarak bilinen, 1763'de III. Mustafa tarafından yapılan Laleli Taş Han’ı otele dönüştürüyor. 

Kiliseli Tüccar Hanı otel mi oluyor Haberi

Kiliseli Tüccar Hanı otel mi oluyor

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre, Bolu Gerede'de Bizans döneminde yapıldığı belirtilen "Kiliseli Tüccar Hanı", restore edilerek turizme kazandırılacak.

İlçe merkezinin Kitirler Mahallesi'nde yer alan tarihi yapının, Osmanlı'nın bölgeyi fethetmesinin ardından içinde kilise ve mescit bulunan bir ticaret merkezi olarak kullanıldığı belirtiliyor.

Kiliseli Tüccar Hanı'nın, doğu cephesinde kuzey kısmında bulunan camların kilit taşı üzerinde "haç" şeklinin, güneye bakan camlarının kilit taşı üzerinde ise "Allah" lafzının olması, yapının hem Hristiyan hem de Müslümanların rahat bir şekilde konaklaması için düzenlendiğini gösteriyor.

Osmanlı döneminin son yıllarına kadar her iki dinin mensuplarının da yoğun olarak konakladığı bilinen  Kiliseli Tüccar Hanı, Cumhuriyet döneminde kapatıldıktan sonra özel mülkiyete geçti.

Uzun zaman kullanılmadığı için son derece bakımsız ve yıkılacak hale gelen han, ilçede yaşayan bazı vatandaşlar tarafından kahvehaneye dönüştürülerek bu şekilde değerlendirilmeye çalışıldı.

Gerede...