29 / 03 / 2024

kiliseye çevrilen mimari eserler

kiliseye çevrilen mimari eserler

Osmanlı İmparatorluğu'nun hakim olduğu topraklardaki Türk mimari eserlerini ülke ülke gezerek araştırmalar yapan Yüksek Mimar Mehmet Emin Yılmaz, 18 ülkede cami, mescit, tekke, türbe gibi 329 Türk mimari eserinin kiliseye dönüştürdüğünü tespit etti.

18 ülkede 329 Türk mimari eseri kiliseye çevrildi!

Osmanlı İmparatorluğu'nun hakim olduğu topraklardaki Türk mimari eserlerini ülke ülke gezerek araştırmalar yapan Yüksek Mimar Mehmet Emin Yılmaz, 18 ülkede cami, mescit, tekke, türbe gibi 329 Türk mimari eserinin kiliseye dönüştürdüğünü tespit etti.

TOKİ Ulusal Mimari Proje Yarışması ödül töreni gerçekleşti!

“7 İklim 7 Bölge Gelenekten Geleceğe Ulusal Mimari Proje Yarışması”nda konuşan TOKİ Başkanı Turan, “Böyle yarışma gibi programlarla, TOKİ ve özel sektörün projelerine örnek teşkil edebilecek nitelikte eserler ortaya konulabilsin” dedi..

Kayaköy, mimari yapısı korunarak kültür turizmine kazandırılacak!

Kültür ve Turizm Bakanlığı, geçmişi MÖ 3000'li yıllara uzanan ve antik dönemlerde "Karmylassos" olarak bilinen Kayaköy Ören yerini mimari yapısını koruyarak yapacağı restorasyon çalışması ile kültür turizmine kazandırmayı hedefliyor.

TOKİ-Emlak Konut GYO mimari tasarım yarışması sonuçlandı!

TOKİ ve Emlak Konut GYO'nun 7 bölgeyi kapsayan mimari proje yarışmasına, 150 bin TL ödüle rağmen 52 başvuru geldi. Sonuçlanan yarışmanın ödül töreni gerçekleşti...

Geleneksel mimari projelere taşınıyor!

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Kadir Topbaş, TOKİ Başkanı Mehmet Ergün Turan ve Emlak Konut GYO Genel Müdürü Murat Kurum'un katıldığı "Mimari Proje Yarışması" sonuçları açıklandı.

Ulusal Mimari Proje Yarışması sonuçlandı!

Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) ve Emlak Konut GYO tarafından düzenlenen Ulusal Mimari Proje Yarışması'nın ödül töreni dün yeni hizmete giren TOKİ İstanbul Hizmet Binası'nda gerçekleştirildi.

TOKİ Ulusal Mimari Proje Yarışması ödülleri sahiplerini buldu!

TOKİ ve Emlak Konut’un “Ulusal Mimari Proje Yarışması’nda” ödüller sahiplerini buldu. TOKİ Başkanı M. Ergün Turan: “TOKİ şehirlerimizi geleceğin Türkiye’sine taşıyacak değişimlerin adımlarını atmaya başladı” dedi.

İşte Mimari Proje Yarışması’nın ödülleri!

Başbakanlık Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) ve Emlak Konut GYO tarafından düzenlenen “7 İklim 7 Bölge Gelenekten Geleceğe Ulusal Mimari Proje Yarışması”nın sonuçları belirlendi.

TOKİ Ulusal Mimari Proje Yarışması’nın ödülleri sahiplerine verildi!

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, TOKİ ve Emlak Gayrimenkul GYO’nun düzenlediği “7 İklim 7 Bölge Gelenekten Geleceğe Ulusal Mimari Proje Yarışması”nın ödül törenine katıldı.

TOKİ ve Emlak Konut’un Ulusal Mimari Proje Yarışması’nda ödüller dağıtıldı!

Başbakanlık Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) ve de Emlak Konut GYO tarafından düzenlenen “7 İklim 7 Bölge Gelenekten Geleceğe Ulusal Mimari Proje Yarışması”nın sonuçları belirlendi.

TOKİ, dikey mimari yerine yatay mimaride konut üretecek!

TOKİ Başkanı M. Ergün TURAN, TOKİ’nin dikey mimari yerine, yatay mimaride ve mahalle konseptinde konutlar inşa edeceğini açıkladı. Turan, “Bütün yapılanmamızı bu yaklaşım üzerine inşa edeceğiz. Bir yıl sonra yeni projelerimizi herkes görecek” dedi.

7 İklim 7 Bölge Gelenekten Geleceğe Ulusal Mimari Proje Yarışması sonuçları açıklandı!

TOKİ tarafından açılan "7 İklim 7 Bölge Gelenekten Geleceğe Ulusal Mimari Proje Yarışması" sonuçları açıklandı. Akdeniz Bölgesi adına ödülü Mimar İrem Çiçek'in liderliğinde, konusunu Antakya'dan alan bir Konut Sitesi Projesi aldı

Rönesans Mimari İnşaat Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Rönesans Mimari İnşaat Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi, Ömer Cucu, Savaş Gümüş tarafından 20 bin TL'lik sermaye bedeli ile 5 Kasım'da Beykoz, Kavacık Mahallesi'nde kuruldu.

kiliseye çevrilen mimari eserler Haberi

kiliseye çevrilen mimari eserler

Osmanlı İmparatorluğu'nun hakim olduğu topraklarda 10 seneir Türk eserlerinin izlerini süren mimar Yüksek Mimar Mehmet Emin Yılmaz, kiliseye dönüştülen camileri, tekkeleri ve çan kulesine çevrilen minareleri tek tek tespit etti. Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre, eserlerin bulundukları ülkelere giderek yerinde incelemeler yapan Yılmaz, kiliseye çevrilen mimari yapılarla ilgili detayları Anadolu Ajansı muhabirine anlattı. 

"329 mimari yapı tespit ettim"

Çalışmasına önce Balkanlardan başlayan Mimar Yılmaz, bulduğu veriler ışığında araştırma sahasını genişlettiğini söyleyerek, "Önce Macaristan, Bulgaristan ve Yunanistan'a yoğunlaştım. Çünkü en çok kiliseye dönüştürülen yapılar bu 3 ülkede bulunuyor. Daha sonra Cezayir, Ukrayna, Kırım, Gürcistan, Ermenistan, Bosna Hersek, Güney Kıbrıs, Hırvatistan, Kırım, Kosova, Makedonya, Moldova, Romanya, Sırbistan ve Türkiye ile birlikte toplamda 18 ülkede cami, mescit, tekke, türbe gibi Türk eseri...