27 / 04 / 2024

kimler kira artış davasını açar

kimler kira artış davasını açar

Kiracılık Hukuku gereğince kira bedelinin belirlenmesine ilişkin dava her zaman açılabiliyor. Peki, kira artış davasını kim açar? Kiracı mı? Mal sahibi mi? İşte yanıtı..

3 soruda kira artış davası!

Mesken ve işyeri gibi gayrimenkul kiralama sürecinde kira artış davası da açılabiliyor. Bu dava Sulh Hukuk Mahkemesi'nde açılıyor. Peki, davayı kimler ne zaman açabilir, dava nasıl sonuçlanır?

Dükkan kira artış oranı 2015!

Kanunen mesken ve işyeri kiralamalarında kira sözleşmesinin yenilenmesi halinde uygulanacak zam, farklı şekillerde hesaplanıyor. Peki, dükkandaki kiracıya nasıl zam yapılır? İşte dükkan kira artış oranı 2015...

Kira artış oranı hesabı Nisan 2015 TÜFE ÜFE!

Senelik olarak yenilenen kira sözleşmelerinde kira hesaplaması enflasyon oranlarına göre yapılıyor. Peki, mesken ve işyerinde zam nasıl yapılır? İşte kira artış oranı hesabı Nisan 2015 TÜFE ÜFE...

Konut kira artış oranı Nisan 2015!

Geçtiğimiz sene bir ev kiraladığınızı ve Nisan ayı itibarıyla kira sözleşme döneminizin yenilendiğini düşünelim. Bu durumda kiraya ne kadar zam yapılacak? İşte konut kira artış oranı Nisan 2015...

İşyeri kira artış oranı hesaplama 2015!

Mesken ve işyeri kiralamalarında yıllık kira sözleşmesinin dolması halinde, kira bedeline belli oranlarda zam yapılıyor. İşte işyeri kira artış oranı hesaplama 2015 kuralı..

Kira artış oranları Mart 2015!

Nisan ayına ait kira artış oranları, Türkiye İstatistik Kurumu tarafından 3 Nisan 2015 tarihinde açıklandı. Peki, Nisan ayında kiracıya ne kadar zam yapılacak? İşte kira artış oranları Mart 2015..

ÜFE'ye göre kira artışı hesaplama 2015!

Mesken ve işyeri kiralamalarında kira sözleşmesinin yenilenmesi halinde, kira bedelinde belli oranlarda zam yapılıyor. Peki, ÜFE'ye göre kira artışı hesaplama 2015 nasıl yapılır? İşte yanıtı..

Döviz bazında kira artışı 2015!

Kiracının ödeyeceği kira bedeli, Türk parası ile tahsil edilebildiği gibi yabancı para ile de tahsil edilebiliyor. Bu durumda yenilenen kira bedelinde nasıl artış yapılır? İşte döviz bazında kira artışı 2015...

Mesken kira artışı en fazla ne kadar yapılır?

Kira sözleşmeleri ile kiraya veren bir şeyin kullanılmasını kiracıya bırakmayı, kiracı da buna karşılık kira bedelini ödemeyi üstlenmiş oluyor. Yenilenen dönemde kiraya zam yapılıyor. Peki, mesken kira artışı en fazla ne kadar yapılır?

Mart ayı kira artış oranları 2015!

Mesken kira artış hesabında kullanılması zorunlu olan Üretici Fiyat Endeksi, 3 Mart 2015 tarihinde açıklandı. Yurt içi üretici fiyat endeksi aylık %1,20 arttı. İşte Mart ayı kira artış oranları 2015...

Kira artırım oranı 2015 ne kadar?

Kiralama sözleşmesi yenilenen kiralamalarda mal sahibi kira bedelinde zam yapma hakkına sahip oluyor. Yapılacak artırım, mesken ve işyerinde farklı şekilde uygulanıyor. Peki, kira artırım oranı 2015 ne kadar?

Ev kira artış oranı 2015!

Kira döneminin sona ermesi ve kira sözleşmesinin yenilenmesi halinde kira bedeline zam yapılabiliyor. Peki, kiraya zam hangi oranlarda yapılır? İşte ev kira artış oranı 2015...

Konut kira artışı 2015!

Taşınmaz mal kiralama sözleşmelerinin yenilenmesi halinde kira bedeline belli oranda zam yapılıyor. Peki, konut kira artışı neye göre yapılır? İşte konut kira artışı 2015 hesaplama formülü..

kimler kira artış davasını açar Haberi

kimler kira artış davasını açar

Kira artış davasını kim açar?

Ev ve işyeri gibi gayrimenkul kiralamalarında kira bedelinin belirlenmesi ve yapılacak artış için dava açılabiliyor. Kira artış davası Sulh Hukuk Mahkemesinde açılıyor.


Kiracılık Hukuku gereğince kira bedelinin belirlenmesine ilişkin dava her zaman açılabiliyor. Peki, kira artış davasını kim açar? Kiracı mı? Mal sahibi mi?


Kira artış davasını genellikle mal sahipleri açıyor. İstemeleri halinde kiracılar da bu davayı açabiliyor.


Bu dava, yeni dönemin başlangıcından en geç otuz gün önceki bir tarihte açıldığı ya da kiraya veren tarafından bu süre içinde kira bedelinin artırılacağına ilişkin olarak kiracıya yazılı bildirimde bulunulmuş olması koşuluyla, izleyen yeni kira dönemi sonuna kadar açıldığı takdirde, mahkemece belirlenecek kira bedeli, bu yeni kira döneminin başlangıcından itibaren kiracıyı bağlar.


Dilekçe örneği:


..........… HUKUK MAHKEMESİ HAKİMLİĞİNE



DAVACI        ...