20 / 04 / 2024

Kimler muhtar adayı olabilir

Kimler muhtar adayı olabilir

Muhtar adayı nasıl olunur? Kimler nasıl muhtar adayı olabilir? Muhtar adayı nereye başvurmalıdır? Muhtar adaylarının bilmesi gereken kanun hangisidir? Muhtar adayı olmak için nereye başvurulur? İşte cevaplar...

Muhtar adayı olma şartları nelerdir?

Nasıl muhtar olunur? Muhtar adayı olmak için nereye başvurulur? Muhtar adayı olmak için aranan şartlar neler? Muhtar adayı olmanın şartları nelerdir? İşte muhtar adaylığıyla ilgili tüm soruların cevapları…

SGK'dan flaş açıklama! Kimler EYT'den yararlanamayacak?

SGK, bugün emekli olmaya aday olanların akıllarında oluşabilecek soru işaretlerine genelge yayımlayarak cevap verdi. Yayımlanan genelgenin konusu kimler EYT'den faydalanamayacak idi. Tek tek açıklanan genelgenin detayları haberimizde.

Muhtar olma şartları 2021!

Nasıl muhtar olunur? Muhtar adayı olmak için nereye başvuru yapılır? Muhtar olma şartları 2021 neler? İşte tüm merak edilenler...

Kocaeli Kavaklı yeniden inşa edilecek!

Kocaeli Kavaklı Mahallesi’nin Muhtar Adayı olan Murat Demirci, seçim çalışmaları kapsamında mahallesini karış karış gezmeye devam ediyor. Demirci, 1999 depremi öncesindeki Kavaklı’yı yeniden inşa edeceğini söyledi.

Apartman yöneticisi kimler olabilir?

Bir apartmanın sekiz veya daha fazla bağımsız bölümü varsa, yönetici atanması mecburi oluyor.Peki,apartman yöneticisi kimler olabilir?Kiracı ya da dışarıdan aday gösterilen biri apartman yöneticisi olabiliyor mu?

1955 yılında Muhtar Paşa Köşkü devlet misafirhanesi olacakmış!

1870 yıllarda bir levanten mimar tarafından inşa edilen, bugün Moda'da okul binası olarak kullanılan Muhtar Paşa Köşkü veya Mermer Konak, 1955 yılında Eğitim Bakanlığı tarafından bir buçuk milyon liraya satın alınmış.

Kimler indirimli çevre temizlik vergisi öder?

Belediye Gelirleri Kanunu gereğince belediyeye ödenen vergiler arasında çevre temizlik vergisi de bulunuyor. Çevre temizlik vergisinde "indirimli" tarife de bulunuyor. Peki, kimler indirimli çevre temizlik vergisi öder?

Muhtar tapulu arsa alınır mı?

Kadastro görmüş ve tapuya kayıtlı taşınmaz mal alım satım işlemleri tapu dairesinde gerçekleşiyor. Buna karşın kadastro görmemiş gayrimenkullerin devri muhtarlıkta yapılıyor. Peki, muhtar tapulu arsa alınır mı?

Muhtar tapusu geçerli midir?

Kadastro görmemiş gayrimenkullerin devri tapuda yapılamadığı için muhtar huzurunda devir işlemleri gerçekleşiyor. Mülkiyet hakkı için muhtar tapusu veriliyor. Peki, muhtar tapusu nedir? Muhtar tapusu geçerli midir?

Muhtar tapusunun geçerliliği!

Tapu kütüğüne kaydı yapılmamış ve dolayısı ile tapuya gidildiğinde kayıt bulunamayacağı için satış işlemi muhtar huzurunda yapılabiliyor. Peki, Muhtar tapusunun geçerliliği var mıdır? İşte yanıtı..

Muhtar tapusu nedir?

Taşınmaz malların mülkiyet hakkının kime ait olduğu tapu belgeleri ile açıklanıyor. Ancak bazı taşınmaz mallar için muhtar tapusu düzenleniyor. Peki, muhtar tapusu nedir? Muhtar tapusu nasıl olur?

Eskişehir, Guangzhou Uluslararası Kentsel Yenilik Büyük Ödülü'ne aday!

Eskişehir, Çin’in Guangzhou kentinde yapılacak 2014 Guangzhou Uluslararası Kentsel Yenilik Ödülü yarışmasında Yılmaz Büyükerşen'in projesi Kent Belleği Müzesi ile büyük ödüle aday... Eskişehir'e oy vermek için haberdeki linke tıklayın!

Kimler kamulaştırma yapabilir?

2942 sayılı Kamulaştırma Kanuna göre idareler, kanunlarla yapmak yükümlülüğünde bulundukları kamu hizmetlerinin veya teşebbüslerinin yürütülmesi için gerekli olan taşınmaz malları kamulaştırabiliyor. Peki, kimler kamulaştırma yapabilir?

Ortak kullanım alanları kimler tarafından ve nasıl kullanılır?

Taşınmazlarda bağımsız bölümlerin harici olarak maliklerin kullanımına ayrılan alanlara ortak kullanım alanı deniyor. Peki, ortak kullanım alanları kimler tarafından ve nasıl kullanılır? İşte, Ortak kullanım alanlarının kullanımı..

Kimler muhtar adayı olabilir Haberi

Kimler muhtar adayı olabilir

Muhtar adayı olmak için nereye başvurulur?


Muhtarlık seçimleri için başvuru yapmaya gerek yoktur. Seçim günü sandık yanına muhtar pusulaları bırakılır. Seçtiğimiz muhtar adayının pusulası onaylanarak sandığa atılır. En çok oyu alan, muhtar olur. Muhtar, ihtiyar heyeti ve azaları adaylığı için herhangi bir kuruma başvurmanıza gerek yoktur… Partiler aza veya muhtar adayı gösteremezler.



Muhtar adayı olmak için gereken şartlar!


Kanun o özellikleri şöyle tanımlamış:


- Türk olmak,

- Seçim başlamadan önce en aşağı altı aydan beri o mahallede oturmakta bulunmuş olmak,

- 25 yaşını bitirmiş olmak, 

- Hırsızlık, kaçakçılık, dolandırıcılık, sahtecilik ve sahte kağıtları bilerek kullanmak, inancı kötüye kullanmak gibi yüz kızartıcı suçlardan biriyle veya ağır hapis cezasiyle hükümlü veya kamu hizmetlerinden yasaklı olmamak,

- Türkçe okur yazar olmak, şarttır.


Muhtar adayının oy pusulası!


- Oy pusulaları beyaz bir A-4...