26 / 04 / 2024

Kira bedeli vergisi

Kira bedeli vergisi

Sözcü Gazetesi köşe yazarı olan Nedim Türkmen bugünkü yazısında okuyucularının emlakla ilgili sorduğu soruları yanıtladı. İşte o haber...

Kira bedeli düşükse vergi ödenir mi?

Konut ve işyeri kiralamalarından elde edilen kira gelirleri için kira gelir vergisi ödeniyor. Peki, kira bedeli düşükse vergi ödenir mi?

Emsal kira gelir vergisi 2018!

Geçtiğimiz sene içerisinde elde edilen Kira bedelinin hiç olmaması veya düşük olması halinde, “emsal kira bedeli” esas alınıyor. Peki, emsal kira gelir vergisi 2018 ne kadar?

Kira gelir vergisi damga vergisi 2015!

Damga vergisi kişiler veya kuruluşlar arası hukuki işlemlerin geçerliliğini belgeleyen kâğıtlardan alınan vergi olup, kira gelir beyannamesi için de alınıyor. İşte kira gelir vergisi damga vergisi 2015 bedeli..

Kira gelir vergisi ödemeleri için son 5 gün!

Mesken ve işyeri kiralamalarından istisna bedeli üzerinde kira geliri olan kimselerin 31 Mart'a kadar 1. taksit borcunu ödemesi gerekiyor. Buna göre, kira gelir vergisi ödemeleri için son 5 gün...

İşyeri kira geliri vergisi 2015!

Mesken ve işyeri gibi taşınmaz malların kiraya verilmesinden elde edilen gelirler için kira gelir vergisi ödeniyor. Vergide her sene istisna bedeli belirleniyor. Peki, işyeri kira geliri vergisi 2015 nasıl hesaplanır?

Kira gelir vergisi ödenmeyen durumlar!

Bazı durumlarda mal sahibi gelir vergisi ödemiyor veya emsal kira bedeli ödüyor. İşte vergi ödemesi yapılmayan durumlar...

Kira gelir vergisi beyannamesi 2015 ne zaman verilir?

Evini veya işyerini kiraya veren mal sahiplerinin bir sene boyunca elde ettiği kira geliri için beyanname vererek vergi ödemeleri gerekiyor. Peki, kira gelir vergisi beyannamesi 2015 ne zaman verilir?

Kira gelir vergisi ne kadar ödeyeceğim?

Kira gelirinin vergilendirilmesinde, elde edilen gelirin safi tutarı iki farklı şekilde tespit edilebiliyor. Peki, kiraya verdiğiniz eviniz için "Kira gelir vergisi ne kadar ödeyeceğim?" diyorsanız işte yanıtı..

Kira gelir vergisi nasıl hesaplanır 2015?

Taşınmaz kiralamalarından elde edilen kira gelirlerinin belirlenen istisna bedelini aşması durumunda kira gelir vergisi senede iki eşit taksit halinde ödeniyor. Peki, kira gelir vergisi nasıl hesaplanır 2015?

Yabancı para kira bedeli artışı nasıl yapılır?

Taşınmaz malların kiralanmasında taraflar arasında kira sözleşmesi imzalanıyor. Kira sözleşmesi Türk parası ile kurulabildiği gibi, yabancı para ile de kurulabiliyor. Peki, yabancı para kira bedeli artışı nasıl yapılır?

Kredi ile alınan evin kira gelir vergisi!

Kira gelir vergisi, taşınmazların kiraya verilmesinden elde edilen gelirler için ödeniyor. Vergi ödemesi için gerçek gider yöntemi ya da götürü gider yöntemi seçiliyor. Peki, kredi ile alınan evin kira gelir vergisi nasıl ödenir?

Gelir vergisi emsal kira bedeli 2015!

Mesken ve işyerini kiraya veren mal sahipleri elde ettikleri kira geliri için vergi ödüyor. Kira bedelinin hiç olmaması veya düşük olması halinde, “emsal kira bedeli” esas alınır. İşte gelir vergisi emsal kira bedeli 2015...

Kira bedeli davası nedir?

Kiracılık hukukunun düzenlendiği Borçlar Kanunu gereğince; Kira sözleşmelerinde kira bedelinin belirlenmesi dışında, kiracı aleyhine değişiklik yapılamıyor. Peki, kira bedeli davası nedir? Kira bedeli nasıl açılır?

Kira bedeli vergisi Haberi

Kira bedeli vergisi

Geçen hafta altı gün boyunca “Gerçek Kişiler İçin Vergi Rehberi” adı altında mart ayında verilecek beyannameler ile ilgili, özet bilgileri sizlerle paylaşmıştım. Yazı dizimiz ile beraber oldukça fazla sayıda mail yoluyla soru geldi. Bu soruların yanıtlarını, bugünden başlayarak zaman zaman köşemde akratacağım


Sahibi bulundukları konutları kiraya verenler, kira ile oturdukları konutun kira bedelini gider yazabilir mi? 


Kira gelirlerinin vergilendirilmesinde, elde edilen gelirin safi tutarı 2 farklı şekilde tespit edilebilmektedir. Bildiğiniz üzere, bu tespit ya götürü gider yöntemi ya da gerçek gider yöntemi seçilerek yapılmaktadır. Götürü gider yönteminde, kira gelirinden istisna tutarını düştükten sonra kalan tutarın yüzde 25'i oranındaki götürü gideri gerçek giderlere karşılık olmak üzere indirebilmekteyiz. Bu usulü seçenlerin beyannameye bu yüzde 25'lik kısım ile ilgili olarak herhangi bir evrak sunmaları...