29 / 03 / 2024

Kira borcu nereden ödenir

Kira borcu nereden ödenir

Kira ödemelerinin nasıl yapılması gerektiğine ilişkin yasal esaslar, 268 sayılı Vergi Usul Kanunu Genel Tebliğ kapsamına göre açıklanıyor.Peki,kira borcu nereden ödenir?İşte kira borcunun ödenmesiyle ilgili bilgiler..

Ev sahipleri dikkat! Kira borcu nedeniyle tahliye nasıl yapılır? 

Ev sahibi kiracı kavgaları hız kesmeden devam ederken pek çok ev sahibi de kiracılarını nasıl çıkartacağı ile ile ilgili araştırma yapıyor. Avukat Tarık Çakmak, resmi X hesabı üzerinden yaptığı paylaşımda kira borcu nedeniyle tahliyeyi yazdı. Peki kira borcu nedeniyle tahliye nasıl yapılır? 

Vergi borçlarına nereden bakılır? Vergi borcu sorgulama işlemi nasıl yapılır?

Borç yapılandırma konusu gündemde yer alırken çok sayıda vatandaş vergi borçlarına nereden nasıl bakıldığını sorguluyor. Peki, Vergi borclarına nereden bakılır? İşte detaylar...

2023 SGK prim borcu ödemleri için son tarih ne zaman? SGK yapılandırma ödemeleri nereden yapılıyor?

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) yapılandırma ödemeleri takvimi merakla sorgulanıyor. Peki, 2023 SGK prim borcu ödemleri için son tarih ne zaman? Yapılandırma neleri kapsıyor? İşte detaylar...

Bugünlerde herkes bunu merak ediyor! SGK’den ‘borcu yoktur’ yazısı nereden ve nasıl alınır?

Bugünlerde herkesin merak ettiği sorulardan biri de, SGK tarafından verilen ‘borcu yoktur’ yazısının nasıl alındığı. Sosyal Güvenlik Kurumu’ndan ‘borcu yoktur’ yazısı nasıl ve nerelerden alınabilir? İşte merak edilen o sorunun yanıtı…

Depremzede kira yardımı başvurusu nasıl yapılır? Deprem kira yardımı nereden alınır?

Depremzedelere yapılacak olan kira yardımına dair sorular sorulmaya devam ediliyor. Depremzedelere kira yardımı nasıl yapılır? İşte detaylar!

Kira sözleşmesini nereden bulabilirim? Kira kontratı doldurulurken nelere dikkat edilir?

Kira sözleşmesi hem kiracı hem de kiralayan arasında imzalanan bir sözleşmedir. Peki Kira sözleşmesini nereden bulunur? İşte detaylar!

Milyonlarca kiracıyı ilgilendiriyor! Sakın bunu yapmayın, mahkemelik olabilirsiniz!

'Kiracı sözleşme bitmeden evden çıkabilir mi?' sorusunun yanıtı milyonlarca ev sahibi ve kiracı tarafından merak ediliyor. Peki kiracı sözleşme sona ermeden daireden çıkarsa, kira borcu devam eder mi? İşte ayrıntılar...

Kira desteği almak isteyenler dikkat! 24 ay geri ödemesiz kredi desteği yapılacak!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından yapılan kira yardımı için vatandaşlar son gelişmeleri merakla takip ediyor. Hak sahiplerinin akılında Kira yardımı başvurusu nereden yapılır? Kira yardımı başvuru şartları nelerdir? soruları belirmeye başladı. İşte ayrıntılar...

Kentsel dönüşüm kira yardımı nasıl ve nereden alınır?

Kentsel dönüşüm kira yardımı almayı düşünen vatandaşlar başvuru adımlarını araştırıyor. Peki, kentsel dönüşüm kira yardımı nasıl ve nereden alınır?

Bursaspor’un Timsah Arena için 3.6 milyon TL'lik kira borcu olduğu öğrenildi!

Timsah Arena Stadyumu'nun işletmecisi Bursaspor Kulübü Derneği'nin 2019 ve 2020 yıllarını kapsayan toplam 3 milyon 644 bin 697 Türk Lirası birikmiş kira borcu olduğu öğrenildi. 

TCDD’ye ait binalardaki kiracı Bulgarlar 4 yıldır kiralarını ödemiyor!

Kapıkule Sınır Kapısı’nda TCDD’ye ait binalarda kiracı olan Bulgar taşımacılar, 4 senedir kiralarını ödemiyor. 2020'de ödenmeyen kira borcu 16 bin Euro daha arttı.

Didem Kınalı kira borcu için cipini satıyor!

Bir süredir maddi konularda zorluk çeken Didem Kınalı kira ve fatura borcu nedeniyle cipini 485 bin TL'ye satışa çıkardı. 

Almanya'da esnafa kira yardımı nasıl yapıldı?

Almanya'da şu anda ev sahibine kirasını ödeyemeyen, vergi- sigorta, elektrik- su parası borcu olan esnaf yok. Aynı zamanda hiçbir esnaf iflasla karşı karşıya kalmadı. Devlet, esnafa kira desteğinden, vergi ve fatura yardımına kadar birçok ödeme yaptı.

Kira borcu nereden ödenir Haberi

Kira borcu nereden ödenir

Kira borcu nereden ödenir?

Borçlar Kanununa göre ev sahibi ve kiracı arasında yapılan anlaşma için imzalanan sözleşme, kira sözleşmesi olarak adlandırılıyor.


Kiracı, aksine sözleşme ve yerel âdet olmadıkça, kira bedelini ve gerekiyorsa yan giderleri, her ayın sonunda ve en geç kira süresinin bitiminde ödemekle yükümlüdür.


Kira ödemelerinin nasıl yapılması gerektiğine ilişkin yasal esaslar Vergi Usul Kanunu Genel Tebliğ kapsamında yer alıyor.Kanunun hükümlerine göre;


-Konutlarda, her bir konut için aylık 500 TL ve üzerinde kira geliri elde edenlerin,

             

-İşyerlerinde, işyerini kiraya verenler ile kiracıların

             

kiraya ilişkin tahsilat ve ödemelerinin 1/11/2008 tarihinden itibaren banka veya Posta ve Telgraf Teşkilatı Genel Müdürlüğü tarafından düzenlenen belgelerle tevsik edilmesi zorunluluğu getirilmiştir."


Bu tebliğ esasları gereğince meskenlerde 500 TL ve...