25 / 04 / 2024

kira davası nasıl açılır

kira davası nasıl açılır

Bursa Hakimiyet köşe yazarı Avukat Veysel Tayyar bugünkü köşesinde koronavirüs salgını sürecinde kira ödemelerini kaleme aldı. 

Koronavirüs salgınının 'kira sözleşmeleri'ne etkisi!

Kira sözleşmesinin uyarlanması için taraflarca açılabilecek davalarda, yargılama süreci sonunda kira bedeli ifa zorluğunu meydana getiren mücbir sebep doğrultusunda yeniden belirlenebiliyor.

Yargıtay kararları kiracılar için emsal olacak!

Koronavirüs salgını kira ilişkilerinde de önemli sorunlara neden oldu. Salgın ardından kira problemlerinin dava olarak mahkemelere taşındığında birçok kira probleminin çözümü emsal niteliğine sahip olacak.

Kira davaları 1 Temmuz’dan sonra patlayabilir!

Koronavirüs nedeniyle iş yeri ve konut kiralarında ödemeler yapılamıyor. Hukukçular, geçtiğimiz yıl icra dosyaları arasında yüzde 1-2 civarında olan kira ödememe oranının bu yıl yüzde 20-25’lere kadar ulaşacağını düşünüyor.

Ev sahipleri ve kiracılar aman dikkat! Kira tutarı nasıl belirlenir? Kira tespit davasında 5 sene detayına dikkat! 

Kira tespit davası şartları merak konusu oldu. Peki Kira tutarı nasıl belirlenir? Kira tespit davasında nelere dikkat edilmeli? İşte detaylar...

Ortaklığın Giderilmesi Davası nedir? Ortaklığın Giderilmesi Davası nasıl açılır?

Ortaklığın Giderilmesi Davası, ülkemizde genellikle miras hukuku bağlamında mirasçılar arasında sıklıkla karşılaşılan bir dava türü olarak karşımıza çıkıyor. Peki, Ortaklığın Giderilmesi Davası nedir? Ortaklığın Giderilmesi Davası nasıl açılır?

Mirasçılıktan çıkarmanın iptali davası nasıl açılır?

Mirastan çıkarma, miras bırakanın yapacağı bir vasiyetname ile saklı paylı mirasçısını mirasından mahrum etmesi olarak ifade ediliyor. Peki, Mirasçılıktan çıkarmanın iptali davası nasıl açılır?

Tapu iptal davası nasıl ve nerede açılır?

Tapu iptali davası kanunsuz bir şekilde düzenlenen tapu kaydının yeniden hukuka uygun hale getirilmesi için açılan tapu davası olarak biliniyor. Peki, tapu iptal davası nasıl ve nerede açılır? İşte tüm merak edilenler...

Kira kontratı nasıl olmalı? Kira kontratı yaparken nelere dikkat edilmeli?

Bir taşınmazın kiralanması esnasında ev sahibi ve kiralayan arasında yapılan yazılı anlaşmalara kira kontratı deniyor. Kira kontratının kapsamı Borçlar Kanunu’nda yer alıyor. Peki, kira kontratı nasıl olmalı?

10 yıllık kiracının kira artışı nasıl hesaplanır?

Kira sözleşmelerinin yenilendiği her yıl kira bedeline zam yapılıyor. Peki, 10 yıllık kiracının kira artışı nasıl hesaplanır?

Kiracılar dikkat! Kira ödemeleri nasıl yapılacak?

Koronavirüs salgını nedeniyle pek çok hukuki ve ekonomik tedbirler alındı. Milyonlarca kiracı da kira ödemelerinin nasıl olacağını düşünüyor. İşte merak edilen o sorunun yanıtı...

Kapıcı konutunun rayiç kira bedeli nasıl belirlenir?

Posta yazarı Tamer Heper, bir okuyucusunun 'Kapıcı konutunun kıdem tazminatına dahil edilecek rayiç kira bedeli nasıl belirlenir?' sorusunu yanıtladı

Kira beyannamesi nasıl verilir?

Kira geliri elde edenler için beyan süreci 1-25 Mart 2019 tarihleri olarak belirlenmişti. Konutta yıllık 4 bin 400, iş yerinde ise 34 bin TL gelir elde eden vatandaşların ödeyeceği kira beyannamesi için süreç bitiyor. Peki, kira beyannamesi nasıl verilir? İşte merak edilen detaylar…

Altına dayalı kira sertifikası nasıl alınır?

Hazine tarafından geliştirilen altında dayalı kira sertifikası için 2018 başvuruları devam ediyor. Peki, altına dayalı kira sertifikası nasıl alınır?

Kira geliri nasıl beyan edilecek?

2018 yılı kira gelir vergisi beyanname verme ve ilk taksit ödeme dönemi dün başladı. Peki, kira geliri nasıl beyan edilecek? Kira geliri ne zamana kadar beyan edilebilecek?

5 soruda kira bedeli nasıl belirlenir?

Gayrimenkul kiralamalarında kiracılar, kiralama süresi boyunca belirlenen kira bedelini ödemekle mükellef oluyor. Peki, kira bedeli nasıl belirlenir? İşte yanıtı..

Kira artışının tespiti davası nasıl açılır?

Gayrimenkul kiralamalarında mal sahibi ya da kiracı kira artışının tespiti için dava açabiliyor. Peki, kira artışının tespiti davası nasıl açılır?

kira davası nasıl açılır Haberi

kira davası nasıl açılır

Bursa Hakimiyet köşe yazarı Avukat Veysel Tayyar bugünkü köşesinde koronavirüs salgını sürecinde kira ödemelerini kaleme aldı. 

İşte Avukat Veysel Tayyar'ın 'Pandemi döneminde kira uyarlaması' başlıklı yazısı...

11 Mart 2020 tarihinde Türkiye'de ilk koronavirüs vakası görüldü. Aynı tarihte Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) tarafından pandemi ilan edildi. Bu tarihten itibaren, tüm dünyada olduğu gibi Türkiye'de de salgın tedbirleri alındı. Bunların başında yüzyüze eğitime ara verilmesi ve sokağa çıkma kısıtlamaları yer alıyor.

Bu süreçten kiralayan ile kiracı ilişkileri de olumsuz etkilendi. Her iki tarafta mağdur olabiliyor. Peki kiralayan ile kiracı ilişkilerinde hangi sorunlar çıkıyor? Bu sorunlar çözülebilir mi?

Kovid-19 pandemisi süresince kira ilişkilerine yönelik tek ve önemli düzenleme 7226 sayılı Kanun'un geçici 2. maddesi ile yapıldı. Buna göre 1 Mart 2020'den 30 Haziran 2020'ye kadar işleyecek iş...