19 / 04 / 2024

kira enflasyon oranları

kira enflasyon oranları

Temmuz ayında yenilenen kiracıların kira bedelinde yapılacak zam oranları geçtiğimiz gün Türkiye İstatistik Kurumu tarafından açıklandı. İşte TÜFE TEFE kira artış oranı 2018 Temmuz..

Kira enflasyon oranları 3 Mayıs'ta açıklanacak!

Kira sözleşmesi Mayıs ayında yenilenecek kiracılara ne kadar zam yapılacağı henüz belli olmadı. Mayıs ayına ait kira enflasyon oranları 3 Mayıs'ta açıklanacak..

Kira enflasyon oranları Eylül 2016!

2016 yılı Eylül ayında yenilenen kira sözleşmeleri için zam oranları belli oldu. Türkiye İstatistik Kurumu tarafından açıklanan verilere göre meskenlerde yüzde 4,51 oranında zam yapılabilecek..

Kira enflasyon oranları Haziran 2016!

Ev ve işyeri kiracısı olup da Haziran ayında sözleşmesi yenilenen kimselere ne kadar zam yapılacağı belli oldu. Kira enflasyon oranları, TÜİK tarafından açıklandı. İşte kira enflasyon oranları Haziran 2016..

Enflasyon oranları 3 Haziran'da saat 10:00'da açıklanacak!

Enflasyon oranlarından üretici fiyat endeksi verileri kira artış hesaplamalarında kullanılıyor. Söz konusu oranlar, her ay Türkiye İstatistik Kurumu tarafından açıklanıyor.

Kira enflasyon oranları Mayıs 2016!

Yeni kira döneminde senelik olarak uygulanacak kira zammını mal sahipleri kanunda belirtilen esaslara göre yapmak zorunda oluyor. İşte TÜİK tarafından açıklanan kira enflasyon oranları Mayıs 2016...

Enflasyon oranları Nisan 2016!

TÜFE ve ÜFE oranları her ay Türkiye İstatistik Kurumu tarafından açıklanıyor. Mart dönemine ait enflasyon oranları, 4 Nisan 2016 tarihinde açıklandı. İşte enflasyon oranları Nisan 2016..

Enflasyon oranları Mart 2016!

Konut kira sözleşmelerinin yenilenmesi durumunda kiracıya yapılacak zam hesabında Yİ-ÜFE oranları kullanılıyor. ÜFE oranları her ay Türkiye İstatistik Kurumu tarafından açıklanıyor. İşte enflasyon oranları Mart 2016..

Enflasyon oranları 3 Mart'ta saat 10:00'da açıklanacak!

Üretici fiyat endeksi oranları ile Tüketici fiyat endeksi oranları her ay Türkiye İstatistik Kurumu tarafından açıklanıyor. Mart ayı enflasyon oranları 3 Mart'ta saat 10:00'da açıklanacak..

Enflasyon oranları Ocak 2016!

Aralık 2015 dönemine ait Yurt İçi Üretici Fiyat Endeksi ve Tüketici Fiyat Endeksi oranları, 4 Ocak 2016 tarihinde TÜİK tarafından yayımlandı. İşte enflasyon oranları Ocak 2016..

Enflasyon oranları 4 Ocak'ta saat 10:00'da açıklanacak!

Taşınmaz mal kiralayan kiracıların sözleşmelerinin bir seneliğine daha yenilenmesi durumunda, kira bedeline belli kanunda belirtilen oranlarda zam yapılıyor. Enflasyon oranları 4 Ocak'ta saat 10:00'da açıklanacak..

Kira enflasyon oranı Aralık 2015!

Yenilenen kira dönemlerinde uygulanacak kira bedeline ilişkin anlaşmaları, bir önceki kira yılında üretici fiyat endeksindeki artış oranına göre yapılması gerekiyor. İşte kira enflasyon oranı Aralık 2015..

Aralık ayı kira enflasyon oranları yarın açıklanacak!

Kira bedeline dönemin enflasyon oranlarına göre zam yapılıyor. Bu oranlar ise her ay TÜİK tarafından açıklanıyor. Buna göre 2015 yılı Aralık ayı kira enflasyon oranları yarın açıklanacak...

Enflasyon oranları 3 Kasım'da saat 10:00'da açıklanacak!

Taşınmaz mal kiralamalarında tarafların yenilenen kira dönemlerinde uygulanacak kira bedeli hesabı enflasyon oranlarına göre yapılıyor. TÜİK tarafından enflasyon oranları 3 Kasım'da saat 10:00'da açıklanacak..

Enflasyon oranları Ekim 2015!

Yurt İçi Üretici Fiyat Endeksi ile Tüketici Fiyat Endeksi her ay Türkiye İstatistik Kurumu tarafından açıklanıyor. Son veriler, 5 Ekim 2015 tarihinde açıklandı. İşte enflasyon oranları Ekim 2015..

Ekim ayı kira artış oranları resmen açıklandı! 2023 ekim kira zammı ne kadar oldu?

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) eylül ayı enflasyon verilerini yayımladı. Bu kapsamda kira artış oranları da belli oldu. Peki Kira zammı ne kadar, kaç TL oldu? İşte detaylar...

İş yeri kira artış oranları üreticileri zorluyor!

Mayıs 2023 enflasyon rakamlarının açıklanmasıyla birlikte iş yerlerini ilgilendiren kira artış oranları da resmen belli oldu. Gayrimenkul Uzmanı Gülcan Altınay yaptığı açıklamada iş yeri kira artış oranları üreticileri zorladığını söyledi.

2021 Mayıs ayı kira artış oranları belli oldu!

Ev sahipleri ve kiracıların en çok arattığı ve en çok merak ettiği konular arasında yer alan enflasyon oranları Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından bugün saat açıklandı, böylece 2021 Mayıs ayı kira artış oranları da belli oldu.

2021 Nisan ayı kira artış oranları belli oldu!

Ev sahipleri ve kiracıların en çok arattığı ve en çok merak ettiği konular arasında bulunan enflasyon oranları Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından açıklandı, böylece 2021 Nisan ayı kira artış oranları da belli oldu.

2021 Mart ayı kira artış oranları belli oldu!

Ev sahipleri ve kiracıların en çok arattığı ve en çok merak ettiği konular arasında yer alan enflasyon oranları Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından bugün açıklandı, böylece 2021 Mart ayı kira artış oranları da belli oldu.

2021 Şubat ayı kira artış oranları belli oldu!

Ev sahipleri ve kiracıların en çok arattığı konular arasında yer alan enflasyon oranları Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından bugün açıklandı, böylece 2021 Şubat ayı kira artış oranları da belli oldu.

2021 Ocak ayı kira artış oranları belli oldu!

Ev sahipleri ve kiracıların merak ettiği enflasyon oranları Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından bugün açıklandı, böylece 2021 Ocak ayı kira artış oranları da belli oldu. İşte 2021 Ocak ayı kira artış oranları...

2020 Aralık ayı kira artış oranları belli oldu!

Ev sahipleri ve kiracıların merakla beklediği enflasyon oranları Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK)  tarafından bugün açıklandı, böylece 2020 Aralık ayı kira artış oranları da belli oldu. İşte 2020 Aralık ayı kira artış oranları...

2020 Kasım ayı kira artış oranları belli oldu!

Ev sahipleri ve kiracıların merakla beklediği enflasyon oranları Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK)  tarafından açıklandı, böylece 2020 Kasım ayı kira artış oranları da belli oldu. İşte 2020 Kasım ayı kira artış oranları...

2020 Ekim ayı kira artış oranları belli oldu!

Ev sahipleri ve kiracıların yakından ilgilendiği enflasyon oranları Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK)  tarafından bugün açıklandı, böylece 2020 Ekim ayı kira artış oranları da belli oldu. İşte 2020 Ekim ayı kira artış oranları belli oldu...

2020 Eylül ayı kira artış oranları belli oldu!

Ev sahipleri ve kiracıları yakından ilgilendiren enflasyon oranları Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK)  tarafından bugün açıklandı. Buna göre, 2020 Eylül ayı kira artış oranları da belli oldu. İşte 2020 Eylül ayı kira artış oranları...

2020 Ağustos ayı kira artış oranları belli oldu!

Ev sahipleri ve kiracıları yakından ilgilendiren enflasyon oranları Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK)  tarafından bugün açıklandı. Buna göre, 2020 Ağustos ayı kira artış oranları da belli oldu. İşte 2020 Ağustos ayı kira artış oranları...

2020 Temmuz ayı kira artış oranları belli oldu!

Ev sahipleri ve kiracıların yakından ilgilendiği enflasyon oranları Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK)  tarafından bugün açıklandı, böylece 2020 Temmuz ayı kira artış oranları da belli oldu. İşte 2020 Temmuz ayı kira artış oranları...

kira enflasyon oranları Haberi

kira enflasyon oranları

Gayrimenkul kira sözleşmesi Temmuz ayında yenilenen kiracıların kira bedelinde yapılacak zam oranları geçtiğimiz gün belli oldu. Türkiye İstatistik Kurumu TÜFE TEFE oranlarını açıkladı.

Bilindiği üzere konut ve işyeri kiralamalarında tarafların yenilenen kira dönemlerinde uygulanacak kira bedeline ilişkin anlaşmaları, bir önceki kira yılında üretici fiyat endeksindeki artış oranını geçmemek koşuluyla geçerli oluyor.  

Kanunun bu maddesi konut kiralamalarında kullanılırken, işyeri kiralamalarında üretici fiyat endeksi oranlarının kullanılma zorunluluğu 2020 yılına kadar uygulanmıyor. Bu tarihe kadar sözleşme serbestisi uygulanıyor.

TÜFE TEFE kira artış oranı 2018 Temmuz

ÜFE oranları Temmuz 2018: Yurt içi üretici fiyat endeksi (Yİ-ÜFE), 2018 yılı Haziran ayında bir önceki aya göre yüzde 3,03, bir önceki yılın Aralık ayına göre yüzde 15,52, bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 23,71 ve on iki aylık...