28 / 03 / 2024

Aralık ayı kira enflasyon oranları yarın açıklanacak!

Aralık ayı kira enflasyon oranları yarın açıklanacak!

Kira bedeline dönemin enflasyon oranlarına göre zam yapılıyor. Bu oranlar ise her ay TÜİK tarafından açıklanıyor. Buna göre 2015 yılı Aralık ayı kira enflasyon oranları yarın açıklanacak...



Aralık ayı kira enflasyon oranları yarın açıklanacak!

Mesken ve işyeri kiralayan kiracılar ile mal sahipleri yapılan anlaşma için kira sözleşmesi imzalanıyor. Bu sözleşme, Kira sözleşmesi, kiraya verenin bir şeyin kullanılmasını veya kullanmayla birlikte ondan yararlanılmasını kiracıya bırakmayı, kiracının da buna karşılık kararlaştırılan kira bedelini ödemeyi üstlendiği sözleşme olarak tanımlanıyor.


Kiracı, kira süresi boyunca kira bedelini ödemek ile mükellef oluyor. Kira sözleşmesinin yenilenmesi halinde kira bedeline belli oranlarda zam yapılıyor.


Kira bedeline dönemin enflasyon oranlarına göre zam yapılıyor. Bu oranlar ise her ay TÜİK tarafından açıklanıyor. Buna göre 2015 yılı Aralık ayı kira enflasyon oranları yarın açıklanacak.


Örnek kira zammı hesabı:

Kasım 2015 tarihinde açıklanan verilere göre, Yurt içi üretici fiyat endeksi aylık yüzde 0,20 düştü.


Yurt içi üretici fiyat endeksi (Yİ-ÜFE), 2015 yılı Ekim ayında bir önceki aya göre yüzde 0,20 düşüş, bir önceki yılın Aralık ayına göre yüzde 7,59 artış, bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 5,74 artış ve on iki aylık ortalamalara göre yüzde 5,58 artış gösterdi.


Buna göre, TÜİK'e göre yüzde 5,74 oranı ile Yargıtaya göre yüzde 5,58 oranında kiraya zam yapıldı.




Enflasyon oranları 3 Aralık'ta saat 10:00'da açıklanacak!




Işıl Seren KESKİN/Emlakkulisi.com





Geri Dön