27 / 04 / 2024

kira enflasyonu

kira enflasyonu

Merkez Bankası "Yılbaşından bu yana yükselişini sürdüren yıllık kira enflasyonu bu dönemde yüzde 8,56’ya ulaşmıştır.” ifadesini kullandı.

Kira enflasyon oranları Haziran 2016!

Ev ve işyeri kiracısı olup da Haziran ayında sözleşmesi yenilenen kimselere ne kadar zam yapılacağı belli oldu. Kira enflasyon oranları, TÜİK tarafından açıklandı. İşte kira enflasyon oranları Haziran 2016..

Kira enflasyon oranı Aralık 2015!

Yenilenen kira dönemlerinde uygulanacak kira bedeline ilişkin anlaşmaları, bir önceki kira yılında üretici fiyat endeksindeki artış oranına göre yapılması gerekiyor. İşte kira enflasyon oranı Aralık 2015..

Aralık ayı kira enflasyon oranları yarın açıklanacak!

Kira bedeline dönemin enflasyon oranlarına göre zam yapılıyor. Bu oranlar ise her ay TÜİK tarafından açıklanıyor. Buna göre 2015 yılı Aralık ayı kira enflasyon oranları yarın açıklanacak...

Kirada enflasyon oranı nedir?

Kira sözleşmesinin senelik olarak yenilenmesi halinde kira bedelinde zam yapılabiliyor. Peki, Ekim 2015 tarihinde kirada enflasyon oranı nedir? İşte 5 Ekim 2015 tarihinde TÜİK tarafından açıklanan veriler..

Kira enflasyon oranları Eylül 2015!

Kiracılık Hukukunun düzenlendiği Borçlar Kanunu gereğince kira döneminin yenilenmesi halinde kira bedeline belli oranlarda zam yapılıyor. Kira zammı, dönemin enflasyon oranlarına göre yapılıyor. İşte kira enflasyon oranları Eylül 2015..

Kira enflasyonu nasıl hesaplanır?

Taşınmaz mal kiralamalarında kiracı, kira bedelini ödemekle yükümlü oluyor. Yenilenen kiralamalarda kira bedeline enflasyon oranları doğrultusunda zam yapılabiliyor. Peki, kira enflasyonu nasıl hesaplanır? İşte kira zamları..

Enflasyon oranları Haziran 2015!

Mayıs 2015 dönemine ait enflasyon oranları Türkiye İstatistik Kurumu tarafından 3 Haziran 2015 tarihinde açıklandı. Peki, ÜFE ne kadar attı? TÜFE ne kadar attı? İşte enflasyon oranları Haziran 2015...

Enflasyon oranları 3 Haziran'da saat 10:00'da açıklanacak!

Gayrimenkul kira artışlarında enflasyon oranları kullanılıyor. Haziran ayında sözleşme süresi dolan kiralamalarda yapılacak zam hesabında kullanılacak enflasyon oranları 3 Haziran'da saat 10:00'da açıklanacak...

Kira enflasyon oranları 2015 Mayıs!

Kira sözleşmesi yenilenen taşınmaz mallarda kira bedelinde zam yapılabiliyor. Bu zam, mal sahibinin istediği oranlarda değil, kanunda belirtilen oranlarda hesaplanıyor. İşte hesaplamada kullanılan kira enflasyon oranları 2015 Mayıs...

Kira enflasyon oranları yarın açıklanacak!

Mesken ve işyerlerinin kiralamalarında kira bedeline yıllık olarak yapılacak zam hesabı, Borçlar Kanunu kapsamında açıklanıyor. Mesken zam hesabında kullanılan kira enflasyon oranları TÜİK tarafından yarın açıklanacak..

Kira enflasyon oranları Mart 2015!

Kira sözleşmesi yenilenen kiracılara mal sahibi belli oranlarda zam yapılıyor. Meskenlerde kira TÜİK tarafından açıklanan enflasyona göre artırılıyor. Peki, kira enflasyon oranları Mart 2015 ne kadar?

Enflasyon oranları Şubat 2015!

Üretici ve tüketici fiyat endeksleri her ay Türkiye İstatistik Kurumu tarafından açıklanıyor. 3 Mart'ta Enflasyon oranları Şubat 2015 verileri açıklandı. İşte enflasyon oranları Şubat 2015 sonuçları...

Kira enflasyon oranı 2014 Aralık!

Türk Borçlar Kanunu gereğince, meskenlerde yapılacak kira zamları dönemin enflasyon oranlarına göre hesaplanıyor. Kira enflasyon oranları, TÜİK tarafından açıklanıyor. İşte kira enflasyon oranı 2014 Aralık...

Kira enflasyonu yüzde 121 oldu! Ev sahipleri ve kiracılar dikkat!

Gayrimenkul Değerleme Uzmanı Dr. Ahmet Büyükduman, X sosyal medya hesabından kira enflasyonu ile ilgili rakamları paylaştı. İşte ev sahibini ilgilendiren o rakamlar... 

Kiracılar dikkat! Kira zammı enflasyonun üzerine çıktı! Kira fiyatlarını duyanlar adeta çıldırdı!

Fahiş kira zamları enflasyonu da körüklüyor. Yıllık enflasyon yüzde 61,5 olarak gerçekleşirken, gerçek kira endeksi yüzde 95’lik oranla enflasyonun üzerinde arttı. Aylık artış ise yüzde 9,5 oldu.

Türkiye, Avrupa'da konut fiyatlarının en çok arttığı ülke oldu!

Türkiye'de kanuna göre gelecek bir yıl için geçerli olacak kira artışı, geçmiş 12 aylık ortalama TÜFE'den fazla olamıyor. Ancak bu kanun, yalnızca mevcut kiracılar için geçerli. Kanuna göre ev sahipleri yeni kiracı bulurken istediği meblağı talep edebiliyor. Bu nedenle resmi kira enflasyonu da daha

Kira yıllık enflasyonu geriliyor!

TCMB Para Politikası Kurulu'nun 23 Temmuz'daki toplantı özetinde kira yıllık enflasyonunun gerilemeyi sürdürdüğü ifade edildi...

Emlak fiyatı kirayı, kira enflasyonu yükseltiyor!

2010 yılı başından Kasım 2018’e kadar 9 yılda Türkiye ortalaması olarak konut değer artışı yüzde 134.5’e vardı. Aynı dönemde kira artışları da yüzde 85’i buldu.

Bendevi Palandöken: Belediye ve vakıflar kira artışlarını abartmamalı!

TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken, “Yerel yönetimlere, vakıflara ya da devlete ait iş yerlerinde faaliyet gösteren esnafımız kira artışlarından bıktı. Bu zamlar esnafın belini bükerken enflasyonu da artırıyor” diye açıklama yaptı. 

Kira sözleşmelerinde TL'ye dönüşün formülü değişti!

Hazine ve Maliye Bakanlığı, kira sözleşmelerinde döviz TL'ye dönüşün formülünü değiştirdi. Yeni hesapta TÜFE her ayın enflasyonu üstüne konularak hesaplandı. Düzeltilen hesaplamayla bin TL'nin karşılığı 4 bin 509 lira oldu.

Kira yardımına zam müjdesi!

Sur Yapı Antalya Projesi’nin resmi temel atma töreninde konuşma yapan Bakan Özhaseki, "Biz 600 lira kira yardımını, iki yıllık enflasyonu ekleyerek 720 lira olarak hesapladık. Bu da küsurlu olur dedik, değerli bakanımızın girişimleriyle aylık kira yardımı 750 lira olarak ödenecek" dedi...

Kira artışına üretici enflasyonu sınırı!

Posta Gazetesi köşe yazarı olan Bilal Emin Turan, bugünkü yazısında konut kiralarındaki fiyat artışıyla ilgili açıklamalarda bulundu. Kira fiyatlarındaki artış ev sahibine göre değil, üretici enflasyonuna göre belirlenecek.

Yıllık kira enflasyonu yüzde 8,56'ya ulaştı!

Merkez Bankası "Yılbaşından bu yana yükselişini sürdüren yıllık kira enflasyonu bu dönemde yüzde 8,56’ya ulaşmıştır.” ifadesini kullandı.

Kira enflasyonu nasıl hesaplanır?

Taşınmaz mal kiralamalarında kiracı, kira bedelini ödemekle yükümlü oluyor. Yenilenen kiralamalarda kira bedeline enflasyon oranları doğrultusunda zam yapılabiliyor. Peki, kira enflasyonu nasıl hesaplanır? İşte kira zamları..

Kira artışı hangi orana göre yapılır?

Mesken ve işyeri kiralamalarında kira sözleşmesinin yenilenmesi ile kira bedelinde belli oranlarda artış da yapılıyor. Kanunen kira bedeline yapılacak zammın enflasyonu aşmaması gerekiyor. Peki, kira artışı hangi orana göre yapılır?

Yıllık kira enflasyonu hesaplama örneği!

Taşınmaz kiralamalarında yıllık sözleşme süresinin dolması halinde taşınmaz mal sahipleri, kiracısına belli oranlarda zam yapabiliyor. Peki, zam nasıl hesaplanır? İşte yıllık kira enflasyonu hesaplama örneği..

kira enflasyonu Haberi

kira enflasyonu

Merkez Bankası, aylık enflasyon gelişmelerini ele aldığı Fiyat Gelişmeleri raporunda kiralardaki artışa dikkat çekti. Mayıs ayında tüketici fiyatlarının yüzde 0,58, yıllık enflasyonun da yüzde 6,58 arttığına dikkat çeken para otoritesi, buna karşılık, “Yılbaşından bu yana yükselişini sürdüren yıllık kira enflasyonu bu dönemde yüzde 8,56’ya ulaşmıştır.” ifadesini kullandı.


Merkez Bankası, mayıs ayına ait Fiyat Gelişmeleri raporunu yayınladı. Raporda, enflasyonun genel seyri ile ilgili değerlendirmeler yapan Merkez, gıda fiyatlarındaki gelişmelerle ilgili, “… ılımlı bir seyir izlese de bu grupta yıllık enflasyon baz etkisiyle yükselmiştir.” tespitini aktardı. Hizmet grubu enflasyonunun ana eğiliminin de ‘göreli’ yüksek seviyesini koruduğunu belirten para otoritesine göre diğer taraftan birikimli döviz kuru etkisinin azalmaya devam etmesi ve giyim fiyatlarının mevsimsel ortalamalarından daha düşük bir artış kaydetmesiyle temel mal fiyatlarının...