29 / 03 / 2024

Kira enflasyon oranları 3 Mayıs'ta açıklanacak!

Kira enflasyon oranları 3 Mayıs'ta açıklanacak!

Kira sözleşmesi Mayıs ayında yenilenecek kiracılara ne kadar zam yapılacağı henüz belli olmadı. Mayıs ayına ait kira enflasyon oranları 3 Mayıs'ta açıklanacak..



Konut ve işyeri kiralamalarında taraflar arasında yapılan kira sözleşmesinin yenilenmesi halinde kira bedeline belli oranlarda zam yapılıyor.


Kanunen işyerindeki kiracıya 2020 yılına kadar istenilen oranda zam yapılabilirken, meskendeki kiracıya ancak ÜFE oranında zam yapılabiliyor.


Söz konusu enflasyon oranı her ay Türkiye İstatistik Kurumu tarafından açıklanıyor. Zam hesaplamasında on iki aylık ortalamalar baz alınıyor.


Geçtiğimiz ay açıklanan verilere göre, Yurt içi üretici fiyat endeksi aylık %1,04 arttı. Yurt içi üretici fiyat endeksi (Yİ-ÜFE), 2017 yılı Mart ayında bir önceki aya göre yüzde 1,04, bir önceki yılın Aralık ayına göre yüzde 6,38, bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 16,09 ve on iki aylık ortalamalara göre yüzde 6,89 artış gösterdi.


Buna göre Nisan ayında kira sözleşmesi yenilenen kiracıya, yüzde 6,89 oranında zam yapıldı.


Mayıs ayında kira sözleşmesi yenilenecek kiracılara uygulanacak kira zam oranları ise 3 Mayıs'ta TÜİK tarafından açıklanacak.




Işıl Seren KESKİN/Emlakkulisi.com





Geri Dön