25 / 04 / 2024

kira Fesih ihbarnamesi

kira Fesih ihbarnamesi

Ev veya iş yeri sahipleri ile kiracılar arasında imzalanan kira kontratları belli zaman ve durumlarda fesh edilebiliyor. Peki fesih ihbarnamesi nasıl hazırlanır? İşte fesih ihbarnamesi örneği 2021...

Kira sözleşmesi bitince kiracı çıkarılabilir mi? Kiracı hangi şartlarda evden çıkarılır?

Ev sahipleri ve kiracılar arasında en çok tartışmaya sebep olan konulardan biri de kira sözleşmesi bitince kiracı evden çıkarılabilir mi? oluyor. Ev sahiplerinin kiracısını evden çıkarabilmesi için bazı fesih sebepleri gerekiyor. İşte tüm merak edilenler...

Aile konutu kira sözleşmesinin feshi nasıl olur?

Aile konutu olarak kullanılmak üzere kiralanan taşınmazlarda kiracılar fesih için eşinin rızasının gerekli olup olmadığını merak ediyor. Peki, aile konutu kira sözleşmesinin feshi nasıl olur?

Kira sözleşmesini fesih hakkı ev sahibinde mi kiracıda mı?

Posta Gazetesi köşe yazarı Tamer Heper bugünkü köşesinde kira sözleşmesinin fesih hakkının kimde olduğunu kaleme aldı. 

Fesih ihbarnamesi örneği 2021!

Ev veya iş yeri sahipleri ile kiracılar arasında imzalanan kira kontratları belli zaman ve durumlarda fesh edilebiliyor. Peki fesih ihbarnamesi nasıl hazırlanır? İşte fesih ihbarnamesi örneği 2021...

Fesih yapılmazsa kira sözleşmesi ne olur?

Kira sözleşmesi fesih edilmediği durumlarda dahil ev sahipleri kiracılarından evi boşaltmalarını talep edebiliyor. Peki, bu durumda kiracının hakları neler? Takvim Gazetesi köşe yazarların Feride Hilal İmal bugünkü köşe yazısında bu sorunun cevabını yanıtladı.

Kira fesih örneği 2021!

Kira fesih örneği, mal sahibi tarafından kiracılığı sona erdirmek için hazırlanıyor. Peki kira fesih örneği nasıl hazırlanır? İşte Kira fesih örneği 2021...

Kira ödemeleri Haziran'dan sonra yapabilecek!

Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde kabul edilen yeni tedbir paketine göre 1 Mart 2020'den 30 Haziran 2020'ye kadar boyunca olan süreç içerisinde iş yeri kira bedelinin ödenememesi nedeniyle kira sözleşmeleri fesih edilemeyecek.

Kira fesih örneği 2020!

Kira fesih örneği, mal sahibi tarafından kiracılığı sona erdirmek için hazırlanılan belgedir. Peki kira fesih örneği nasıl hazırlanır? İşte kira fesih örneği 2020!

Kiracıdan kaynaklanan fesih sebepleri!

Kira sözleşmesi kiracıdan kaynaklanan sebeplerle dava yoluyla feshedilebiliyor. Peki, kiracıdan kaynaklanan fesih sebepleri nelerdir?

Kira süresi başlamadan fesih!

Taşınmaz mal kiralamalarında taraflar arasında kira sözleşmesi imzalanıyor. Peki, kira süresi başlamadan fesih yapılabilir mi?

Kira sözleşmesinde kiracının ölümü!

Kiracının ölümü olağanüstü bir durum olup, olağanüstü fesih nedenleri arasında yer alıyor. Peki, kira sözleşmesinde kiracının ölümü halinde ne olur? Sözleşme devam eder mi, biter mi?

Mersin Otogarı'nda fesih işlemi başladı!

Mersin Büyükşehir Belediyesi, Mersin Otogarı işletme ihalesini alarak üç yıllık kira sözleşmesi düzenlediği Mersin Şimşek Grup'un sözleşmedeki hükümleri yerine getirmemesi nedeniyle kira sözleşmesinin fesih işlemlerini başlattı

Kira sözleşmesinde fesih süresi nedir?

Taşınmaz mal kiralayan kiracılar ile taşınmazını kiraya veren mal sahipleri, kira sözleşmesini ancak kanunda belirtilen durumlarda feshedebiliyor. Peki, kira sözleşmesinde fesih süresi nedir?

kira Fesih ihbarnamesi Haberi

kira Fesih ihbarnamesi

Fesih ihbarnamesi örneği 2021!
Ev veya iş yeri gibi gayrimenkul kiralamalarında taraflar arasında kira sözleşmesi hazırlanıyor. Ancak kanunda belirtilen durum ve zamanlarda kira kontratı karşıklı olarak feshedilebiliyor.

Kanun kapsamında, belirli süreli sözleşmelerin süresinin sona ermeden en az 15 gün öncesinde bildirimde bulunması gerekiyor. Kiracı veya ev sahibi belirtilen sürede sözleşmeyi fesh ettiğini bildirmezse, sözleşme aynı koşullarla bir yıl için uzatılmış sayılıyor. 

Mal sahibi, sözleşme süresi tamamlanmadan sözleşmeden fesh edemiyor. Ancak on yıllık uzama süresi sonunda mülk sahibi herhangi bir sebep göstermeden sözleşmeyi sona erdirebiliyor. 

Fesih ihbarnamesi örneği 2021

Fesih ihbarnamesi örneği 2021 şu şekilde hazırlanıyor:
............... NOTERLİĞİ’NE

İHTAR EDEN : …………….(T.C Kimlik No:……………..)

ADRES…………………………………………………………

MUHATAP :1- …………………………………………..

KONU :Kira sözleşmesinin ../../20… itibari ile yenilenmeyeceği ve bu

Tarihe kadar kiralananın tahliyesi ihtarıdır.

Sayın Muhatap;

Maliki bulunduğum ………………..adresindeki gayrimenkulde, ../../20….....