29 / 03 / 2024

kira gelirinden neler indirilir

kira gelirinden neler indirilir

Gelir Vergisi Kanunu gereğince, mesken ve işyeri gibi gayrimenkullerin kiraya verilmesinden elde edilen gelirler, vergiye tabi tutuluyor. Peki beyanname sürecinde kira gelirinden indirilecek giderler 2015! nelerdir?

Kira geliri indirimleri 2015!

İşyeri ve mesken kiralamalarından elde edilen verginin ödemesleri için seçilen hesaplama yöntemi ile kira gelirleri indirimleri düşürülerek, ödenecek vergi tespit ediliyor. Peki, kira gelir indirimleri nelerdir? Kira gelir vergisi hesaplama yöntemleri nel

Kira gelirinde hangi giderler düşürülebiliyor? Ev sahipleri dikkat: 1 Mart'ta resmen başlıyor!

Milyonlarca konut sahibini ilgilendiren kira geliri beyanname dönemi başlıyor. Peki kira gelirinde hangi istisnalar var? Hangi harcamalar kira gelirinden düşürülebilir? İşte ev sahiplerinin merak ettiği o soruların yanıtları...

Kira geliri 21 bin TL'yi aşanlar vergi ödüyor! Evi ve iş yeri olanlara son dakika indirim müjdesi!

Evini ve iş yerini kiraya verenlerin “gayrimenkul sermaye iradı” kapsamında kira geliri vergisi ödemesi gerekiyor. Bu şartlara sahip olanlar kira gelirinden indirim yapabiliyor. İşte kira geliri vergisi ile ilgili tüm detaylar...

Kira uyarlama davasında kriterler neler? Mahkeme 4 bin TL'lik kirayı 18 bin TL'ye yükseltti!

Ev sahipleri, evlerinin rayiç bedelinin belirlenmesi için mahkeme yoluna başvuruyor ve kira uyarlama davalarında bu nedenle artış yaşanıyor. Peki kira uyarlama davalarında mahkemelerin kriterleri neler? İşte ayrıntılar...

Kiracılar dikkat! Kirasını geç ödeyen kiracıyı neler bekliyor?

Kira ödemelerini günü gününe yapmayarak geç yapan kiracılar ile ev sahipleri arasında sıkıntılı durumlar yaşanabiliyor. Buna göre, kira ödemelerini günü gününe yapmayan kiracılar ile ev sahipleri karşı karşıya geliyor. Kirasını geciktiren kiracıyı neler bekliyor?

Kira tespit davalarında arabuluculuk zorunlu mu? Şartları neler? İşte merak edilen tüm detaylar!

Ev sahipleri ve kiracılar arasında yaşanan anlaşmazlıklara her gün bir yenisi ekleniyor. Kira tespit davaları da zaman zaman bu anlaşmazlıklardan biri olabilir. Peki, kira tespit davalarında arabuluculuk zorunlu mu? Şartları neler? İşte detaylar...

Kira sözleşmesini yenilemeyenler yandı!

Ev sahibi ile kiracı arasında yapılan kira sözleşmesinin bazı kuralları bulunuyor. Peki, sözleşme yenilenmese neler oluyor? İşte detaylar...

Ev sahibi ve kiracılar dikkat! Kiracı hangi şartlarda evden çıkarılabilir? Mülk sahibi ve kiracı hakları neler?

Yükselen kira fiyatları ve konut yetersizliği kiracılarla ev sahipleri arasındaki sorunların gün geçtikçe artmasına neden oluyor. Peki mülk sahiplerinin ve kiracıların hakları neler? Kiracı hangi şartlarda evden çıkarılabilir?

Kira sözleşmesi için noter onayı gerekir mi? Kiracı ihtarname almıyorsa ne olur?

Kira sözleşmesi mülk sahibi ve onu kiralayan kişiyi bağlayan resmi bir belgedir. Peki kira sözleşmesine dair neler bilinmektedir? İşte kira sözleşmesine dair araştırılan bazı detaylar!

 Devletin kira desteğinden kimler yararlanabilir? Başvuru şartları neler?

Faturalarını ödemekte güçlük çeken vatandaşlara yönelik yaptığı destek ödemelerinden biri olan kira desteği, pek çok dar gelirli aileye nefes aldırıyor. Peki kaç lira kira desteği ödeniyor? Başvurmak için ne gerekiyor?

Notersiz yapılan kira sözleşme geçerli mi? Kira kontratında artış oranı yazmıyorsa ne olur?

Kiracılar, kiraladıkları konutlar için ev sahibi ile bir sözleşme imzalarlar. Bu sözleşmede iki tarafında haklarının neler olduğu açık bir şekilde yazılıdır. Peki “Notersiz yapılan kira sözleşme geçerli mi?” İşte detaylar!

Dikkat kira yardımı miktarı artırıldı!

Geçim darlığı yaşayan ailelere devlet tarafından yapılan kira yardımı miktarı artırıldı. Peki söz konusu kira yardımı kimlere veriliyor, nasıl alınıyor, başvuru için neler gerekiyor?

Kiracılar bunu mutlaka bilmeli! 1 yıllık kira sözleşmesi bitince ne olur?

Kiracılar kendi haklarının neler olduğunu en az ev sahipleri kadar bilmelidir. Bu yüzden sık sık kiracılardan kira sözleşmesine dair sorular sorulmaktadır.

Kira şerhi nasıl yapılır? Tapuda kira şerhi için gerekli belgeler neler?

Bir gayrimenkulün sahibi ile kiracısı arasında düzenlenmiş olan kira sözleşmesinin tapu siciline şerh verilmesi işlemine kira şerhi deniyor. Peki, Kira şerhi nasıl yapılır? Tapuda kira şerhi için gerekli belgeler neler? İşte tüm detaylar...

kira gelirinden neler indirilir Haberi

kira gelirinden neler indirilir

Kira gelirinden indirilecek giderler 2015!

Gelir Vergisi Kanunu gereğince, mesken ve işyeri gibi gayrimenkullerin kiraya verilmesinden elde edilen gelirler, vergiye tabi tutuluyor. Elde edilen yıllık kira gelirinin istisna bedelinin altında kalması halinde verfiden muaf olunuyor.


2015 yılı kira gelir vergisi için uygulanan istisa bedelleri şu şekilde; meskenlerde 3.300 TL; işyerlerinde ise 27.000 TL.


Bu sınırı aşan gelire sahip kimseler vergi mükellefi oluyor. Beyanname sırasında birtakım giderler vergiden düşürülebiliyor. Peki, kira gelirinden indirilecek giderler 2015 nelerdir?


Kira gelirinden indirilecek giderler..

Kira geliri vergisi mükellefleri, gerçek ve götürü gider yöntemlerinden birini seçerek vergi bedeli üzerinden belli oranlarda indirim yapabiliyor.


Götürü gider yöntemini seçen mükellefler, kira gelirlerinden istisna tutarını düştükten sonra kalan tutarın % 25’i oranındaki götürü gideri gerçek giderlere karşılık olmak üzere indirebilirler. Hakları kiraya verenler, götürü...