24 / 04 / 2024

kira gelirini eksik beyan etmenin cezası nedir

kira gelirini eksik beyan etmenin cezası nedir

Mesken ve işyeri kiralamalarında elde edilen gelir, Gelir Vergisi Kanunu gereğince gayrimenkul sermaye iradı olarak vergiye tabi tutuluyor. Peki, vergi beyan edilmezse ne olur? İşte kira gelirini eksik beyan etmenin cezası..

Ev sahipleri dikkat! Son tarih 1 Nisan!

Milyonlarca ev sahibini yakından ilgilendiren kira geliri beyanı için son tarih 1 Nisan 2024 olarak açıklandı. Peki, kira geliri beyan edilmediğinde ne olur, kira gelirini beyan etmemenin cezası var mı?

33 bin TL'den fazla kira alan ev sahipleri aman dikkat: Bunu yapmayana ceza var! Resmen geri sayım başladı...

Hazine ve Maliye Bakanlığı kira gelirini beyan etmeyenleri mercek altına aldığını açıkladı. 81 şehirdeki tüm evler belirlenecek ve tespit edilen adreslere gidilecek. Kirasını beyan etmeyen konut sahiplerine işlem uygulanacak.

Hazine ve Maliye Bakanlığı açıkladı! Vergi denetmenleri ev ev kontrol edecek!

Hazine ve Maliye Bakanlığı kira gelirini beyan etmeyenleri mercek altına aldı, bu süreçte maliyeciler sokak sokak rastgele kapı zillerini çalmaya başladığı duyuruldu.

Maliye tek tek kapıları çalmaya başladı, 2 milyon konutta kira geliri tespiti yapılacak. Ev sahipleri dikkat!

Hazine ve Maliye Bakanlığı, kira gelirini beyan etmeyen mülk sahiplerine karşı denetimlere başladı. Gazeteci Abdullah Tolu dün başlayan denetimlerle ilgili X sosyal medya hesabından bir paylaşım yaptı, vatandaşlar tepkilerini dile getirdi.  

Hazine ve Maliye Bakanlığı 4,5 milyon konut için düğmeye bastı! Kira gelirini beyan etmeyenlere inceleme başlatılıyor!

Hazine ve Maliye Bakanlığı, kira gelirlerinin vergi dışı bırakılmasının önüne geçilmesi amacıyla kira gelirlerini beyan etmeyenlere inceleme başlatılacağını açıkladı.

İŞ GYO 4 gayrimenkulünün 2023 yılı kira gelirini açıkladı!

İŞ GYO'nun 2023 kira geliri belli oldu. Söz konusu şirket Tuzla Meydan Çarşı, Ankara İş Kule, Taksim Ofis Lamartine ve Tuzla Teknoloji ve Operasyon Merkezi Kira Değerleme Raporunu yayımladı.

Kira tespit davalarında eksik tespit yapılabilir mi?

Son zamanlarda mülk sahiplerinin fahiş kira zam talepleri kiracıları zor duruma düşürüyor. Peki kira tespit davalarında eksik tespit yapılabilir mi? İşte detaylar...

Kiracılara kötü haber! Sadece 11 TL eksik kira için tahliye kararı!

İzmir'de bir kişi kirasını 11 TL eksik yatırdı. Ev sahibi bu konuyu yargıya taşıdı. Söz konusu kiranın anlaşılan tutar üzerinden yatırılması gerektiğini belirten mahkeme, kiracının tahliyesine karar verdi.

Koray GYO 2022'de ne kadar kira geliri elde etti? İşte o rakamlar!

Koray Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı, 2022 yılı içerisinde kiralanmış gayrimenkullerinden elde edilen kira gelirini açıkladı. Peki Koray GYO 2022'de gayrimenkullerinden ne kadar kira geliri elde etti? İşte o rakamlar...

Borsa'ya yeni bir GYO daha geliyor, üç ayda bir temettü dağıtacak kira gelirini paylaşacak

Artaş İnşaat 2023 yılında yeni bir GYD kurarak halk arz etmeyi planlıyor. Kurulacak şirketin yüzde 25'inin halka açılacağını kaydeden Artaş İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Çetinsaya, "Yüksek kira gelirini vatandaşla paylaşacağız" dedi.

Ev sahipleri dikkat! Kira gelirini beyan etmeyenler tek tek belirleniyor

Hazine ve maliye Bakanlığı geçen yıl itibariyle kira gelirini beyan etmeyen ya da eksik beyan eden mükellefler ile emlak piyasasını olumsuz etkileyen ve vergisel yükümlülüklerini yerine getirmeyen emlakçılar ile ilgili geniş çaplı bir çalışma yaptı. İşte sonuçlar...

Radar’a 28 bin ev sahibi takıldı! Kirada evi olanlar dikkat

Hazine ve Maliye Bakanlığı’nın 200 bin mükellef bazında yaptığı incelemelerin sonucunda, geçtiğimiz sene itibarı ile 28 bin 845 mükellefin kira gelirini hiç bildirmediği ya da eksik beyanda bulunduğunu ortaya çıktı. İşte detaylar…

Kira geliri elde edenler dikkat! İşte merak edilen her şey!

Geçtiğimiz sene elde edilen konut kira gelirlerinin 7 bin TL'si gelir vergisinden istisna sayılacak. İstisnayı geçen gelirini beyan etmeyen veya eksik bildirenin bu hakkı kayboluyor. 2022 yılı için geçerli sayılacak konut istisna tutarı da 9 bin 500 TL olacak.

kira gelirini eksik beyan etmenin cezası nedir Haberi

kira gelirini eksik beyan etmenin cezası nedir

Kira gelirini eksik beyan etmenin cezası!

Mesken ve işyeri kiralamalarında elde edilen gelir, Gelir Vergisi Kanunu gereğince gayrimenkul sermaye iradı olarak vergiye tabi tutuluyor.


Vergilendirmede istisna bedelinden yüksek gelir elde eden kimselerin beyanname vererek vergi ödemeleri gerekiyor. Buna karşın istisnadan düşük gelir elde eden kimseler vergiden muaf tutuluyor.


Beyana tabi geliri sadece gayrimenkul sermaye iradından ibaret olan mükelleflerden;

- Bir takvim yılı içinde elde ettiği konut kira geliri, istisna tutarını (2014 yılı için 3.300 TL) aşanlar,

- İşyeri kira gelirleri üzerinden vergi kesintisi yapılanlardan, kira gelirlerinin brüt tutarı beyanname verme sınırını (2014 yılı için 27.000 TL) aşanlar beyanname vermek zorunda oluyor.


Kira gelirini eksik beyan etmenin cezası nedir?

Konutlardan elde edilen kira gelirleri 1 MART 25 MART 2015 tarihleri arasında beyan edilmez veya eksik beyan edilirse,...