28 / 03 / 2024

kira sözleşmesi feshi nasıl yapılır daire

kira sözleşmesi feshi nasıl yapılır daire

Kiralayan ve kiraya veren arasında kira sözleşmesi imzalanıyor. Ancak tarafların haklı gerekçelerinin olması durumunda sözleşme fesh edilebiliyor. İşte kira sözleşmesi feshi dilekçe örneği 2021...

Kira sözleşmesi fesih sebepleri nelerdir?

Gayrimenkul kiralama işlemlerinde, kira sözleşmesinin feshi nasıl yapılıyor? Kira sözleşmesi fesih sebepleri nelerdir? Kira Sözleşmesinin sona ermesi ile ilgili düzenlemeler hangi kanun kapsamında bulunuyor? İşte yanıtları...

Süresiz kira sözleşmesi feshi nedir?

Ev sahibi ve kiracı arasında hukuki bir güvencenin oluşması nedeniyle kira sözleşmesinin yapılması mümkündür. Bu sözleşme, her iki tarafın da haklarını korur ve ne kadar kira ödeneceğini belirtlir. Kira sözleşmesi boyunca kiracı ikamet edebilir ve kira ödemelidir. 

Kira sözleşmesi nasıl feshedilir?

Ev sahibi ve kiracının haklarını korumak üzere imzalanan anlaşmaya kira sözleşmesi denir.  Peki, kira sözleşmesi nasıl feshedilir? Bildirim yoluyla kira sözleşme feshi nasıl yapılır? Kira sözleşmesi dava yoluyla nasıl feshedilir? İşte detaylar…

Kira sözleşmesinin feshi nasıl olur? Kira sözleşmesi nasıl feshedilir?

Kira sözleşmesi nasıl feshedilir? Kira sözleşmesini feshetme yöntemleri nelerdir? İşte haberin detayları!

Kira sözleşmesi feshi ihtarname örneği 2022!

Gayrimenkul kiralamalarında taraflar arasında imzalanan sözleşme bir ihtarname ile feshedilebiliyor. İşte kira sözleşmesi feshi ihtarname örneği 2022...

Kira sözleşmesi feshi dilekçe örneği 2021!

Kiralayan ve kiraya veren arasında kira sözleşmesi imzalanıyor. Ancak tarafların haklı gerekçelerinin olması durumunda sözleşme fesh edilebiliyor. İşte kira sözleşmesi feshi dilekçe örneği 2021...

Kira sözleşmesi haklı nedenle feshi!

Taşınma mal kiralamalarında imzalanan kira sözleşmesi, sürenin sona ermesi ve feshedilmemesi halinde yenilenmiş kabul ediliyor. Peki, kira sözleşmesi nasıl feshedilir? İşte kira sözleşmesi haklı nedenle feshi nedenleri..

Belirli süreli kira sözleşmesinin feshi!

Kira sözleşmesinde kararlaştırılan sürenin geçmesiyle herhangi bir bildirim olmaksızın sona erecek kira sözleşmesi belirli süreli oluyor. Peki, belirli süreli kira sözleşmesi nasıl feshedilir? İşte belirli süreli kira sözleşmesinin feshi..

Gereksinim nedeniyle kira sözleşmesi feshedilir mi?

Kira sözleşme feshi için Borçlar Kanunu kapsamında açıklanan yasal fesih nedenlerinin doğmuş olması gerekiyor. Peki, mal sahibi kendisi oturmak için evindeki kiracıdan çıkmasını isteyebilir mi? Gereksinim nedeniyle kira sözleşmesi feshedilir mi?

Aile konutu kira sözleşmesi feshi!

Aile konutu; evlilik birliğinin devamı süresince eşlerin birlikte yaşadıkları, hayatlarını idame ettirdikleri yere deniyor. Peki, aile konutu olarak imzalanan kira sözleşmesi nasıl feshedilir? İşte aile konutu kira sözleşmesi feshi..

Kira sözleşmesi feshi örneği!

Kiralayan ve kiraya veren arasında kira sözleşmesi imzalanması halinde ancak tarafların haklı gerekçelerinin olması halinde sözleşme fesh edilebiliyor. İşte, kira sözleşmesi feshi örneği!

Kira sözleşmesi karşılıklı feshi örneği!

Ev sahibi ya da kiracı, kira süresi dolmadan haklı gerekçelerin olması durumunda sözleşmeyi karşılıklı olarak fesh edebiliyor. Peki, kira sözleşmesinin karşılıklı feshi nasıl olur? İşte, kira sözleşmesi karşılıklı feshi örneği!

Kira sözleşmesi için gerekli evraklar!

Kira sözleşmesi, taşınmaz mal kiralamalarında mal sahibi ile kiracısı arasında imzalanıyor. Peki, kira sözleşmesi için ne gerekir? Kira sözleşmesi için gerekli evraklar nelerdir? İşte yanıtı..

Kira sözleşmesi için noter onayı gerekir mi?

Kira sözleşmesinin imzalanması ile kiraya veren bir şeyin kullanılmasını kiracıya bırakmayı, kiracı da buna karşılık kararlaştırılan kira bedelini ödemeyi üstlenmiş oluyor. Peki, kira sözleşmesi için noter onayı gerekir mi?

kira sözleşmesi feshi nasıl yapılır daire Haberi

kira sözleşmesi feshi nasıl yapılır daire

Kira sözleşmesi feshi dilekçe örneği 2021!

Bir gayrimenkulün kiralanması durumunda kiracı ile mülk sahibi arasında sözleşme imzalanıyor. Kira sözleşmesiyle taraflar arasında oluşabilecek sorunların önüne geçiyor.

Türk Borçlar Kanunu 29. maddesine göre, gayrimenkul sahibi ile kiracı arasında imzalan sözleşmede şu ifadeler kullanılıyor:

"Kiraya verenin bir şeyin kullanılmasını veya kullanmayla birlikte ondan yararlanılmasını kiracıya bırakmayı, kiracının da buna karşılık kararlaştırılan kira bedelini ödemeyi üstlendiği sözleşme." 

Kiralayan ya da kiraya verenin haklı gerekçelerinin olması durumunda kira sözleşmesi fesh edilebiliyor. Kira sözleşmesinin karşılıklı fesh edilmesi amacıyla yeni bir dilekçe hazırlanması gerekiyor. 

Kira sözleşmesi feshi dilekçe örneği 2021

Kira sözleşmesi feshi dilekçe örneği 2021 şu şekilde hazırlanıyor: 

…………… SULH HUKUK HAKİMLİĞİ'NE

DAVACI  : 

VEKİLİ : 

DAVALI  : 

DAVA KONUSU : Belirsiz süreli kira sözleşmesinin feshi ve mecurun tahliyesine karar verilmesi talebinden ibarettir.

OLAYLAR :

1....