27 / 04 / 2024

kira tespiti avukatlık ücreti

kira tespiti avukatlık ücreti

Avukatlık asgari ücret tarifesi genel hükümler tebliği 21 Aralık 2015 tarihinde 29569 sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı. Tebliğte kira tespiti ve tahliye davaları için ödenecek avukatlık bedelleri de belirleniyor..

İstanbul'da kira artış rekoru kıran 6 ilçede mahalle mahalle rakamlar açıklandı! İşte en ucuz ve en pahalı kiralar...

İstanbul Planlama Ajansı'nın verilerine göre Megakent'te kira artış rekoru kıran 6 ilçe Üsküdar, Kağıthane, Beykoz, Başakşehir, Küçükçekmece ve Eyüpsultan olarak belirlendi. O 6 ilçede mahalle mahalle rakamlar açıklandı. İşte o kira bedelleri...

Kira sorununa ‘kiralık sosyal konut’ önerisi!

İnşaat maliyet enflasyonunun akılalmaz bir seviyeye geldiğini ve konut fiyatlarında düşüş beklemediğini ifade eden Nef Yönetim Kurulu Başkanı Erden Timur, kira probleminin çözümü için kiralık sosyal konut tavsiyesinde bulundu.

Yeni Avukatlık Asgari Ücret Tarifesi açıklandı: Dava ücretleri 8 bin ile 67 bin 700 TL arasında olacak! 

Yeni Avukatlık Asgari Ücret Tarifesi bugünkü 32316 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe alındı. Açıklanan rakamlara göre, dava ücretleri 8 bin ile 67 bin 700 TL arasında olacak. İşte merak edilen tüm detaylar...

Peş peşe gelen zamlara bir yenisi daha eklendi! Avukatlık ücreti de zamlandı!

Artık duymayı kanıksadığımız zam haberlerine bir yenisi eklendi. 2023 senesinin daha ilk saatlerinden itibaren peş peşe gelen zam haberlerine bir yenisi daha eklendi ve avukatlık ücret tarifesinin de zamlandığı açıklandı. Peki yeni tarifeye göre en düşük ve en yüksek avukatlık ücreti ne kadar oldu?

Aman başınızı derde sokmayın! Avukatlık ücretleri de zamlandı

Avukatlık ücretleri zamlanmıştı, Resmi Gazete’de yayınlanarak yürürlüğe girdi… İşte yeni fiyat listesi Avukatlık ücretlerine geçtiğimiz günlerde geçen yıla oranla çeşitli kalemlerde yüzde 70 ile yüzde 199 arasında olmak üzere ortalama yüzde 110 oranında zam yapılmıştı.  Türkiye Barolar Birliği Avuk

Avukatlık ücretlerine zam geldi! Avukatlık Asgari Ücret Tarifesi yenilendi! Kalem kalem 3 Eylül 2022 avukatlık ücretleri

Avukatlık Asgari Ücret Tarifesi dün Adalet Bakanı Bekir Bozdağ tarafından onaylandı ve bugün Resmi Gazete'de yayımlandı. İşte yeni avukatlık asgari ücret tarifesinin detayları...

Avukatlık ücretlerine zam geldi! Avukat ücretleri ne kadar oldu?

3 Eylül 2022 günü yayımlanan Resmi Gazete'de Avukatlık Asgari Ücret Tarifesi yürürlüğe girdi. Tarifede avukatlara takip edecekleri işlemler karşılığında ödenecek yeni ücretler yer aldı.

Avukatlık ücretlerine büyük zam

Bazı işlemler için alınan avukatlık ücretleri yüzde 200'den fazla artarken danışma ücreti de 675 liradan 1200 liraya çıktı.

İngiltere'de gençler kira ödeyemiyor! Yıkılmak üzere olan evlerden yaşıyorlar!

İngiltere'de kira ödemekte zorlanan 30 yaş altı gençlerin sayısı artıyor. Yıkılmak üzere olan evlerde yaşıyorlar!

Kira tespiti ve kira uyarlamasının farkı nedir?

Posta Gazetesi köşe yazarı Tamer Heper'e gelen soruda, kira tespiti ve kira uyarlaması terimlerinin kullanıldığını belirten okuyucu, aralarında ne fark olduğunu sordu.

Kiracı ve mülk sahibi arasında kira uzlaşması nasıl yapılır?

Posta Gazetesi köşe yazarı Tamer Heper'e gelen soruda, maddi sıkıntılar çektiklerini belirten okuyucu, iş yeri sahibi ile kira indiriminde uzlaşamadıklarını söyledi. Okuyucu, kira tespiti davası açarsa kazanıp kazanamayacağını sordu.

KT Kira Sertifikaları Varlık Kiralama 130 milyon TL kira sertifikası ödedi!

KT Kira Sertifikaları Varlık Kiralama'nın 81 gün vadeli, 130 milyon TL kira sertifikası kupon ve anapara ödeme işlemi tamam....

KT Kira Sertifikaları Varlık Kiralama 155 milyon TL kira sertifikası sattı!

KT Kira Sertifikaları Varlık Kiralama, Kuveyt Türk Katılım Bankası A.Ş.'nin fon kullanıcısı olduğu, 95 gün vadeli, 155 milyon TL tutarında yurtiçi kira sertifikası sattı.

kira tespiti avukatlık ücreti Haberi

kira tespiti avukatlık ücreti

Avukatlık asgari ücret tarifesi tebliği!

Avukatlık asgari ücret tarifesi genel hükümler tebliği 21 Aralık 2015 tarihinde 29569 sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı. Avukatlık ücretinin tayin ve takdirinde, Avukatlık Kanunu ve işbu Tarife hükümleri uygulanıyor.


Tebliğ gereğince, tahliye davalarında bir yıllık kira bedeli tutarı, kira tespiti ve nafaka davalarında tespit olunan kira bedeli farkının veya hükmolunan nafakanın bir yıllık tutarı üzerinden Tarifenin üçüncü kısmı gereğince hesaplanacak miktarın tamamı, avukatlık ücreti olarak hükmolunuyor.


TEBLİĞ


AVUKATLIK ASGARİ ÜCRET TARİFESİ GENEL HÜKÜMLER


Konu ve kapsam

MADDE 1 – (1) Mahkemelerde, tüm hukuki yardımlarda, taraflar arasındaki uyuşmazlığı sonlandıran her türlü merci kararlarında ve ayrıca kanun gereği mahkemelerce karşı tarafa yükletilmesi gereken avukatlık ücretinin tayin ve takdirinde, Avukatlık Kanunu ve işbu Tarife hükümleri uygulanır.


(2) Taraflar arasında akdi avukatlık ücreti kararlaştırılmamış veya kararlaştırılan...