24 / 04 / 2024

kiracı devri

kiracı devri

Kiracı kiralananı tamamen veya kısmen başkasına kiraya verebileceği gibi, kullanım hakkını da başkasına devredebiliyor. Peki kiracının devir hakkı nedir? Kiracının devri nasıl olur?

Kiracının kiracısı olur mu?

Kiracı ile mal sahibi arasındaki hukuki ilişkinin düzenlendiği Borçlar Kanunu gereğince kiracının kiracısı olur mu? Kiracının kiracısı nasıl olur? Kiracı, kiraladığı taşınmazı nasıl bir başkasına kiraya verir?

Ev sahibi kiracıyı kafasına göre mahkemeye veremeyecek! İşte yeni düzenleme

Ev sahibi ve kiracı arasında yaşanan mahkemelik durumlar son buluyor. Ev sahiplerinin kiracısını mahkemeye verme devri kapandı. Uygulama 1 Eylül’ de başlıyor.

Kiracı kira sözleşmesini başkasına devredebilir mi?

Kira sözleşmelerinde bilindiği üzere kiraya veren ve kiracı olmak üzere iki taraf mevcuttur. Kira sözleşmeleri taraflar arasındaki anlaşmaların sağlandığı bir senet niteliğindedir. Peki, kira sözleşmesinin devri mümkün mü? İşte tüm merak edilenler...

Carrefoursa 34 mağazasının kiracılık haklarını devretti!

Carrefoursa ile Migros arasında, işletilmekte olan 34 adet mağazanın, kiracılık hakkının ve  kira sözleşmelerinin devri hususunda 7 Ocak 2021 tarihinde sözleşme imzalandı. 

Kiracının devri nasıl olur?

Kiracı kiralananı tamamen veya kısmen başkasına kiraya verebileceği gibi, kullanım hakkını da başkasına devredebiliyor. Peki kiracının devir hakkı nedir? Kiracının devri nasıl olur?

Kira kontratının devri nasıl olur?

Kiracı, sözleşme süresine veya fesih dönemine uymaksızın kiralananı geri verdiği takdirde kiralananın benzer koşullarla kiraya verilebileceği makul bir süre için devam ediyor. Peki, kira kontratı devredilir mi? Kira kontratının devri nasıl olur?

Kiracı kullanım hakkı devri nedir?

Kiracıların yasal hakları ve kira sözleşmesi ile ilgili esaslar, Borçlar Kanunu kapsamında açıklanıyor. Kanunen kiracılar kullanım hakkını devredebiliyor. Peki, kiracı kullanım hakkı devri nedir? İşte yanıtı..

Kira ilişkisinin devri mümkün müdür?

Borçlar Kanunu gereğince, kiracı, kiraya verene zarar verecek bir değişikliğe yol açmamak koşuluyla, kiralananı tamamen veya kısmen başkasına kiraya verebiliyor. Peki, kira ilişkisinin devri mümkün müdür?

Satış nedeniyle kiracı tahliyesi!

Satış sonrası kiracının durumu, malikin durumunda göre değişkenlik gösteriyor. Normal şartlarda yapılan ev mülkiyet devri, kira sözleşmesinin sona ermesine neden olmuyor. Peki, satış nedeniyle kiracı tahliyesi nasıl olur?

Kira kullanım hakkı devri nasıl yapılır?

Kira kullanım hakkı devri nasıl yapılır? Kiracı, kiraya verene zarar verecek bir değişikliğe yol açmamak koşuluyla, kiralananı tamamen veya kısmen başkasına kiraya verebileceği gibi, kullanım hakkını da başkasına devredebiliyor...

Kira ilişkisinin devri!

Daha çok işyeri kiralamalarında karşımıza çıkan kira ilişkisinin devri, Türk Borçlar Kanununa göre, kiracının; kiraya verenin yazılı rızasını alması ile kira ilişkisini bir başkasına devretmesi ile söz konusu oluyor...

Kiracı hangi şartlarda depozitosunu geri alamaz?

Kiracı, kiraladığı ev için ev sahibi ile yapılan anlaşma doğrultusunda evden çıkarken geri almak koşulu ile depozito öder. Ancak bazı olumsuz durumlarda kiracı, depozitosunu geri alamaz. Peki kiracı hangi şartlarda depozitosunu geri alamaz?

Kiracı ev sahibinden hangi tadilatları talep edebilir?

Kirada oturduğunuzu ancak evin bazı tadilatlara ihtiyacı olduğunu farz edelim. Bu noktada kiracı ev sahibinden hangi tadilatları talep edebilir, detayları haberimizde...

Kiralanmış ev el değiştirdiğinde kiracının hakları nelerdir?

Kiraladığınız konut sahibi el değiştirdiği takdirde evi boşaltmanız istenebilir. Peki bu durumda kiralanmış ev el değiştirdiğinde kiracının hakları nelerdir, detayları haberimizde...

kiracı devri Haberi

kiracı devri

Kiracının devri nasıl olur?

Taşınmaz mal kiralamalarında mal sahibi ile kiracısının bazı hak ve yetkileri bulunuyor. Örneğin, kiraya veren, kiralananda, kira sözleşmesinin feshini gerektirmeyen ve kiracıdan katlanması beklenebilecek olan yenilik ve değişiklikler yapabiliyor.


Bu yenilik ve değişikliklerin yapılması sırasında kiraya veren, kiracının menfaatlerini gözetmekle yükümlü oluyor. Kiracının, kira bedelinin indirilmesine ve zararının giderilmesine ilişkin hakları saklıdır. 


Kiracı, kiraya verene zarar verecek bir değişikliğe yol açmamak koşuluyla, kiralananı tamamen veya kısmen başkasına kiraya verebileceği gibi, kullanım hakkını da başkasına devredebilir.Peki, kiracının devri nasıl olur?


Kira ilişkisinin devri

Kiracı, kiraya verenin yazılı rızasını almadıkça, kira ilişkisini başkasına devredemez. Kiraya veren, işyeri kiralarında haklı sebep olmadıkça bu rızayı vermekten kaçınamaz.


Kiraya verenin yazılı rızasıyla kira ilişkisi kendisine devredilen kişi, kira sözleşmesinde kiracının yerine geçer ve devreden kiracı, kiraya...