28 / 03 / 2024

kiracı dükkan vergisini kendi mi verir

kiracı dükkan vergisini kendi mi verir

Gayrimenkul sermaye iradına konu olan mal ve hakları kiralayan Gelir Vergisi Kanununun 94 üncü maddesinde sayılan kişi, kurum ve kuruluşlar, kira ödemeleri üzerinden stopaj ödüyor. Peki, dükkan sahibi stopaj öder mi?

2024 kira artış oranı hesapla! Dükkan, iş yeri, konutlarda kira artış oranı ne oldu? Mart 2024 TEFE TÜFE oranları!

Mart ayının gelmesiyle binlerce kişi kiralarını yenilecek kiracılar ve ev sahipleri kira artış oranlarının ne kadar olduğunu araştırıyor.2024 Mart ayı dükkan, iş yeri, konut kira artış oranı belli oldu mu, yüzde kaç? 2024 TÜİK TEFE TÜFE oranları...

Kira sözleşmesinin bitmesine bir gün kala kiracısının dükkanını yağmalattı! 2 milyonluk yatırım ortadan kayboldu!

Kiracı ve konut ve iş yeri sahipleri arasındaki kriz devam ediyor.Trabzon Forum'da kira sözleşmesinin bitmesine bir gün kala kiracının dükkanı yağmalandı. 

Dükkan tahliye taahhütnamesi örneği 2021!

Ev ve iş yeri kiralamalarında kira dönemi içerisinde kiracı tahliye taahhütnamesi hazırlanıyor. Kiracı, tahliye taahhütnamesi verip kiraladığı taşınmazı tahliye edeceği tarihi beyan ediyor. İşte dükkan tahliye taahhütnamesi örneği 2021...

Derlüks Deri Esenyurt'taki dükkanını sattı!

Derlüks Deri Sanayi Ve Ticaret A.Ş. Esenyurt ilçesinde bulunan dükkan vasıflı gayrimenkul 530 bin TL değer ile mevcut kiracısı Cengiz Ahnik'e sattı...

Bursa'da dükkan sahibi kiracı kavgası kanlı bitti!

Bursa'nın Osmangazi ilçesinde dükkan sahibi kiracısı tarafından silahla vurulup yaralandı. Yaralının hayati tehlikesinin olmadığı öğrenildi.

Dükkan kira artış oranı hesaplama Ocak 2019!

Dükkan kira sözleşmesi Ocak ayında yenilenen kiracılara ne kadar zam yapılacağı bugün belli oldu. İşte dükkan kira artış oranları ve hesaplama örneği Ocak 2019...

Dükkan kira artışı hesaplama 2018!

Dükkan kira sözleşmesi, Eylül ayında yenilenen kiracıya yıllık zam yapılacak. Peki, dükkan kiracısına bu ay ne kadar zam geliyor? İşte dükkan kira artışı hesaplama 2018 örneği..

Dükkan kira artış oranları Temmuz 2018!

Dükkan kira sözleşmesi Temmuz 2018'de yenilenen kiracılara yapılacak zam oranları belli oldu. İşte dükkan kira artış oranları Temmuz 2018..

Dükkan kira artış oranı Mayıs 2018!

Dükkan kira sözleşmesi Mayıs ayında yenilenen kiracılara yapılacak zam oranları açıklandı. İşte dükkan kira artış oranı Mayıs 2018..

Dükkan kira artış oranı Ocak 2018!

Dükkan kira sözleşmesi Ocak ayında yenilenen kiracılara yapılacak zam oranı belli oldu. İşte dükkan kira artış oranı Ocak 2018..

Kiracı olunan dükkanı başkası kullanıyorsa ne yapılır?

Kiracı olunan ancak kullanılmayan bir dükkanın bir süreliğine başkasına verilmesi halinde, tahliye hangi şekilde sağlanabilir?

Dükkan sahibi kiracıyı çıkarabilir mi?

Dükkan sahibi, sözleşmesi devam eden kiracısından bazı hallerde tahliyesini isteyebiliyor. Ancak haklı bir gerekçesi olmayan mal sahipleri sözleşmeyi bildirim yolu ile feshedemiyor. İşte haklı fesih nedenleri.

Dükkan kira artış oranı Nisan 2016!

Sözleşmesi yıllık olarak yenilenen kiralamalarda kira bedeline zam yapılıyor. Dükkandaki kiracıya, meskendekinden farklı oranda zam yapılıyor. Peki, dükkan kira artış oranı Nisan 2016 nedir?

kiracı dükkan vergisini kendi mi verir Haberi

kiracı dükkan vergisini kendi mi verir

Dükkan sahibi stopaj öder mi?

Gayrimenkul sermaye iradına konu olan mal ve hakları kiralayan Gelir Vergisi Kanununun 94 üncü maddesinde sayılan kişi, kurum ve kuruluşlar, kira ödemeleri üzerinden yapılan gelir vergisi kesintisi "Kira stopajı" olarak tanımlanıyor.


Kira stopajında gelir vergisinde, özellikle maaş ve ücretlilerin vergi borçlarının ödenmesinde, gelir henüz sahibinin eline geçmeden vergi kesiliyor.


Kişi ve kuruluşlar, yaptıkları kira ödemelerinin brüt tutarı üzerinden yüzde 20 oranında gelir vergisi kesintisi yapmak zorunda oluyor. Peki, stopajı kim öder? Dükkan sahibi stopaj öder mi?


Kira stopajından mal sahipleri değil, kiracılar sorumlu oluyor.Vergi Usul Kanununa göre, vergi kesintisinde müteselsilen kesinti kuralı bulunmasına karşın, işyeri kira ödemelerinde, kiracının stopaj (vergi kesintisi) yapmaması halinde, mal sahibinin de müteselsilen sorumlu olacağı yönünde, Maliye Bakanlığı tarafından yapılan bir belirleme bulunmuyor. 


Bu nedenle,...