26 / 04 / 2024

kiracı erken çıkarsa depozito

kiracı erken çıkarsa depozito

Posta yazarı Tamer Heper '4 yıldır kirada oturuyorum. Kontrat her yıl Ekim'de yenileniyor. 1 yıllık yapılmıştı. Yeni ev satın aldım, 18 Ekim’de ev sahibine daireden ayrılacağımı bildirdim. Ev sahibi depozitomu vermedi. Bu durumda mahkemeye versem depozitomu alabilir miyim?' sorusunu cevapladı.

4 maddede kiracının ilamsız icra yoluyla tahliyesi!

Avukat Kadir Kurtuluş ile Avukat Figen Şimşek, 4 maddede kiracının ilamsız icra yoluyla tahliyesi konusunu kaleme aldı...

Satışlar düşerken, zenginlerin elindeki konut sayısı artıyor! Sektörde tehlike çanları çalmaya başladı!

Türkiye'de konut sahipliği sorunu büyüyor. Bir taraftan konut sahipliği düşerken kiracılık artıyor, diğer taraftan da satışlar düşerken zenginlerin ellerindeki konut sayısı artıyor. Ziraat Bankası eski Genel Müdür Yardımcısı Şenol Babuşcu, konut sektörünü değerlendirdi. İşte Babuşcu'nun o yazısı...

Milyonlarca kiracıyı ilgilendiriyor! Sakın bunu yapmayın, mahkemelik olabilirsiniz!

'Kiracı sözleşme bitmeden evden çıkabilir mi?' sorusunun yanıtı milyonlarca ev sahibi ve kiracı tarafından merak ediliyor. Peki kiracı sözleşme sona ermeden daireden çıkarsa, kira borcu devam eder mi? İşte ayrıntılar...

Rusya'da AVM'lerden 'Kiracılar çıkarsa 6,5 milyon kişi yoksullaşır' uyarısı!

Rusya’da ticari emlak kiralayanlara tek taraflı sözleşme fesih hakkı tanınması teklifi mülk sahiplerinin tepkisine sebep oldu. Büyük alışveriş merkezlerinin sahipleri, tasarının kabul edilmemesi talebiyle Duma’ya başvuruda bulundu...

Kiracı tahliye ihtarnamesi 2018!

Taşınmaz mal kiralamalarında mal sahipleri bazı durumlarda kiracısından erken tahliyesini ihtarname ile talep edebiliyor. İşte kiracı tahliye ihtarnamesi 2018..

Yargıtay'dan mülkü erken boşaltan kiracıları ilgilendiren karar!

Yargıtay, kira sözleşmesindeki tarihten önce mülkü boşaltan kiracılar ile mülk sahiplerini ilgilendiren emsal bir karara imza attı..

3 soruda kiracının erken tahliyesi!

Mesken ve işyeri kiralamalarında taraflar arasında imzalanan kira sözleşmeleri genellikle senelik olarak yapılıyor. Peki, kiracı gayrimenkulü erken tahliye ederse ne olur? İşte 3 soruda kiracının erken tahliyesi..

Kiracı erken tahliye ihtarnamesi 2017!

Borçlar Kanunu'na göre, gayrimenkul sahipleri belli durumlarda kiracısına ihtar gönderme hakkına sahip oluyor. İşte kiracı erken tahliye ihtarnamesi 2017 örneği..

Kira sözleşmesi varken evden çıkılır mı?

Taşınmaz mal kiralamalarında taraflar arasında kira sözleşmesi, belirli ve belirli olmayan bir süre için yapılabiliyor. Peki, kira sözleşmesi varken evden çıkılır mı? Kira kontratı bitmeden kiracı evden çıkarsa ne olur?

Kiracı ayın ortasında çıkarsa ne olur?

Taşınmaz mal kiralamalarında mal sahibi ile kiracı arasında kira sözleşmesi imzalanıyor. Bu kira sözleşmesi, belirli ve belirli olmayan bir süre için yapılabiliyor. Peki, kiracı ayın ortasında çıkarsa ne olur?

Kiracı sözleşmeden önce çıkarsa ne olur?

Kiracılar, belirli süreli sözleşmelerin süresinin bitiminden en az onbeş gün önce bildirimde bulunarak sözleşmeyi feshedebiliyor. Peki, kiracı sözleşmeden önce çıkabilir mi? Kiracı sözleşmeden önce çıkarsa ne olur?

Kiracı evi erken tahliye ederse ne olur?

Kira sözleşmesi mal sahibi ya da kiracı tarafından karşı tarafa yapılacak tahliye bildirimi ile sona erdirilebiliyor. Peki, kiracı sözleşme bitmeden çıkabilir mi? Kiracı evi erken tahliye ederse ne olur?

Kiracının evden çıkma hakkı var mı?

Gayrimenkul kiralarında mal sahipleri ancak kanuni gerekçelerin doğması halinde kiracısından tahliyesini isteyebiliyor. Peki, kiracının evden çıkma hakkı var mı? Kiracı evden erken çıkabilir mi?

Kiracı erken çıkmak isterse ne olur?

Evinizi kiraya verdiğinizi ancak kiracınızın kira süresi dolmadan kira sözleşmesini feshederek evi erken tahliye etmek istediğini düşünelim. Bu durumda kiracı erken çıkmak isterse ne olur?

kiracı erken çıkarsa depozito Haberi

kiracı erken çıkarsa depozito

Posta yazarı Tamer Heper '4 yıldır kirada oturuyorum. Kira kontratı her yıl ekim ayında yenileniyor. 1 yıllık yapılmıştı. Yeni ev satın aldım, 18 Ekim’de ev sahibine daireden ayrılacağımı bildirdim. 3 Kasım’da daireyi boyalı badanalı temiz bir şekilde teslim ettim. Ancak ev sahibi depozitomu vermedi. Sebep olarak da ‘daireden ayrılacağını 1 ay önceden haber vermedin, kontrat yıl olarak yeni başladı’ gibi bir şeyler söyledi. Bu durumda mahkemeye versem depozitomu alabilir miyim? 1 ay önce değil, 2 hafta önce haber verdim. Bu durumda ben zararlı çıkar mıyım?' sorusunu yanıtladı.

4 yıldır kirada oturuyorum. Kira kontratı her yıl ekim ayında yenileniyor. 1 yıllık yapılmıştı. Yeni ev satın aldım, 18 Ekim’de ev sahibine daireden ayrılacağımı bildirdim. 3 Kasım’da daireyi boyalı badanalı temiz bir...