28 / 03 / 2024

kiracı sözleşme bitmeden çıkmak isterse

kiracı sözleşme bitmeden çıkmak isterse

Kiracısınız. Kiranızı düzeni ödüyor ve zam dönemlerinde ev sahibiniz söylemeden kendiniz zam yapıyorsunuz. Ancak evi sözleşme bitmeden önce boşaltmak istiyorsunuz. Peki bu durumda ne olur?

2023'te kiracının sözleşme bitmeden evden çıkma hakkı var mı?

Kiracılar kira sözleşme süresi dolmadan önce evden çıkıp çıkamadığını merak ediyor. Peki, Kiracının sözleşme bitmeden evden çıkma hakkı var mı? İşte detaylar...

Notersiz yapılan kira sözleşme geçerli mi? Kira kontratında artış oranı yazmıyorsa ne olur?

Kiracılar, kiraladıkları konutlar için ev sahibi ile bir sözleşme imzalarlar. Bu sözleşmede iki tarafında haklarının neler olduğu açık bir şekilde yazılıdır. Peki “Notersiz yapılan kira sözleşme geçerli mi?” İşte detaylar!

Sözleşme olmadan ev sahibi kiracıyı çıkarabilir mi? Kira sözleşmesi yoksa ne olur?

Sözleşme olmadan ev sahibi kiracıyı çıkarabilir mi? Kira sözleşmesi yoksa ne olur? İşte kiracı ve ev sahiplerinin sorduğu bu soruların yanıtları!

Kira sözleşmesinin detayları noterde mi belirtilmeli?

Posta yazarı Tamer Heper, 'Kiracımla olan sözleşme 2 ay sonra bitiyor. Whatsapp'tan sözleşme bitmeden 1 ay önce kontratı uzatmak istemediğimi, oturmak istiyorsa istediğim kira miktarını kabul etmesi gerektiğini yazsam kabul olur mu? Yoksa noter üzerinden mi yürütmemiz gerekiyor?' sorusunu yanıtladı.

Ev sahipleri ve kiracılar dikkat! Sözleşme deyip geçmeyin!

Ev sahibi ve kiracı arasında yapılan sözleşme kapsamında çok çeşitli hukuki durumlar bulunuyor. Avukat Önder Durdu, kira sözleşmesinde dikkat edilmesi gerekenleri açıkladı. Peki kira sözleşmesi nasıl hazırlanmalı? İşte detaylar...

Kira sözleşmesi bitmeden evden çıkarsam ne olur?

Kiracısınız. Kiranızı düzeni ödüyor ve zam dönemlerinde ev sahibiniz söylemeden kendiniz zam yapıyorsunuz. Ancak evi sözleşme bitmeden önce boşaltmak istiyorsunuz. Peki bu durumda ne olur?

Kira sözleşmesi bitmeden evden çıkmak isteyenler, dikkat!

Avukat Kadir Kurtuluş ile Avukat Figen Şimşek, kira sözleşmesi bitmeden evden çıkmak isteyenleri uyardı. İşte erken tahliye halinde kiracının sorumluluğu...

Dövizle sözleşme yasağında depozito muafiyeti!

Dövizle sözleşme yasağında dolar veya euro üzerinden depozito ödeyen kiracıları sevindiren önemli bir değişiklik yapıldı. Mülk sahipleri, daha önce yapılmış kiralamada döviz üzerinden aldıkları depozitoları, sözleşmenin bitiminde aynı para üzerinden kiracıya iade edecekler.

AFAD, TOKİ Konutları'nın sözleşme imzalama süresinin uzattı!

Van İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü (AFAD) Van ve Erciş ilçesinde kiracı, mülkiyet sorunlu ve depremde 1. derecede yakınlarını kaybedenlere verilen TOKİ konutlarının sözleşme imzalama süresinin uzatıldığını açıkladı.

Kiracı sözleşme bitmeden nasıl evden çıkabilir?

Evin kiraya verilmesi durumunda, kiracı ile resmi bir sözleşme imzalanması ve yapılan anlaşmanın tüm şartları bu sözleşmede belirtilmesi gerekiyor. Peki, kiracı sözleşme bitmeden nasıl evden çıkabilir?

Kiracı sözleşmesinde ev sahibi sorumlulukları!

Mesken ve işyeri gibi gayrimenkul kiralamalarında, taşınmaz mal sahibi ile kiracı arasında bir sözleşme imzalanıyor. Peki, kiracı sözleşmesinde ev sahibi sorumlulukları nelerdir? İşte tarafların hak ve sorumlulukları..

Kira sözleşmesi bitmeden kiracı evden çıkabilir mi?

Taşınmaz mal kiralamalarında imzalanan kira sözleşmesi ile kiracı kiraladığı taşınmazı süresi boyunca kullanma hakkına sahip oluyor. Genellikle senelik olarak yapılan kira sözleşmesi bitmeden kiracı evden çıkabilir mi?

Kiracı konutu sözleşme bitmeden boşaltabiliyor mu?

Borçlar Kanunu kiracıları koruyan düzenlemeler içeriyor. Kiracıyı koruyan en önemli düzenleme evi erken tahliye etmeyle ilgili. Kanuna göre; kiracı konutu sözleşme süresi bitmeden ve ceza ödemeden boşaltabiliyor.

kiracı sözleşme bitmeden çıkmak isterse Haberi

kiracı sözleşme bitmeden çıkmak isterse

Takvim Gazetesi yazarı Avukat Feride Hilal İmal bugün köşesinde kaleme aldığı yazıda yine okuyucularımızdan gelen soruları yanıtladı. 

5 yıldır aynı evde kirada oturuyorum. Eve girerken kontrat yapmıştım. Her yıl Temmuz ayında kirayı artırıyorum. Bu yılki artışı da yaptım. Evden çıkmam halinde ev sahibinin bana karşı maddi bir yaptırımı olur mu?

Bu konuda Borçlar Kanunu 324 ve 325. maddesi; şöyle düzenlenmiştir; MADDE 324- Kullanıma elverişli bulundurulduğu sürece kiralanan, kiracının kendisinden kaynaklanan bir sebeple kullanılmasa veya sınırlı olarak kullanılsa bile kiracı, kira bedelini ödemekle yükümlüdür. Bu durumda, kiraya verenin yapmaktan kurtulduğu giderler kira bedelinden indirilir. MADDE 325- Kiracı, sözleşme süresine veya fesih dönemine uymaksızın kiralananı geri verdiği takdirde, kira sözleşmesinden doğan borçları, kiralananın benzer koşullarla kiraya verilebileceği makul bir süre için devam eder....