24 / 04 / 2024

kiracı varken evin satılması

kiracı varken evin satılması

Taşınmaz kiralamalarında kullanım hakkı kiracıda olan eve kimin gelip kimin gelmeyeceğine kiracı kendisi karar veriyor. Peki, kiracı varken evin satılmak istenmesi halinde, kiracı varken evin gösterilmesi mümkün müdür?

Evde kiracı varken ev satılabilir mi?

Bir evin kiraya verilmesi durumunda mülkiyet hakkı yine ev sahibinde oluyor. Peki, ev sahibi istediği zaman kiracısını çıkarabilir mi? Evde kiracı varken ev satılabilir mi? İşte ev sahibi ve kiracı hakları..

Kiracı varken ev satılır mı?

Ev sahibi ile kiracı arasındaki hukuki ilişkilere Borçlar Kanunu'nda yer veriliyor. Kanun gerğince taraflar arasında Kira sözleşmesinin imzalanması gerekiyor. Peki, kiracı varken ev satılır mı?

Kiracı olduğum ev satıldı ne yapmalıyım?

Gayrimenkul Kiraları Hakkında Kanunu'nda belirtildiği üzere ev sahibinin, kiracısını evden çıkarabilmesi için bazı şartların oluşması gerekiyor. Peki, bu şartlar nelerdir? Kiracı olduğum ev satıldı ne yapmalıyım?

Kiracılar dikkat! Kira ne zaman ödenir?

Kiracılar bir ev, kiraladıkları zaman o evin kirasını peşin mi yoksa bir ay oturduktan sonra mı ödeyecekleri konusunda bilgi sahibi olmak istiyorlar. Buna göre, kira ne zaman ödenmelidir, yasal uygulama nasıl işler?

Ev sahipleri ve kiracılar arasında tahliye kavgası! Evi boşaltmak için 4 milyon lira istedi!

Kiracılar ve ev sahipleri arasındaki sorunlar her geçen gün büyüyor. Şimdi de aralarında evin tahliye edilmesi konusunda kavgalar çıkmaya başladı. Bir kiracı evi boşaltması için ev sahibinden dudak uçuklatan ücret istedi.

Ünlü iş adamı 60 bin TL'ye oturan kiracısını hava parası vererek çıkardı! Evinin yeni kira bedeli ise dudak uçuklattı

Ünlü işadamı Fırat Yiğit, İstanbul'un Bebek semtinde 60 bin liraya oturan kiracısını çıkarmak için 2 milyon TL hava parası vermeyi teklif etti. Kiracı ise kabul etti. İşadamı, aynı evi tekrar kiraya verecek. Evin yeni kiralık bedeli ise görenlerin dudağını uçuklattı...

Böylesi ilk defa görüldü! Kiracılı ev, evin fiyatını düşürüyor!

Gayrimenkul sektöründe ilk defa bir durum görüldü ve deyim yerindeyse devran tersine döndü! Ev sahipleri için garanti niteliğinde olan ev kiralarında durum biraz değişti. Yüzde 25’lik zam sınırıyla tatmin olmayan kiracılar artık ev fiyatlarının düşürülmesini sağlıyor. 

Notersiz yapılan kira sözleşmesi geçerli mi? Sözleşme varken kiracı çıkabilir mi?

Kira sözleşmelerine dair kiracıların ve ev sahiplerinin araştırdığı bazı detaylar vardır. Onlardan bir tanesi de “Notersiz yapılan kira sözleşmesi geçerli mi?” sorusudur. İşte detaylar!

Kiracılar hemen bakın! Ev satılınca kiracı çıkmak zorunda mı?

Kiracılar bazı yaşanılan durumlarda ne yapacaklarını bilemeyebilirler. Örneğin oturdukları evin sahibi değiştiğinde nasıl bir prosedür uygulanır bilmek isterler. İşte bu konuya dair araştırılanlar!

Kontrat varken kiracı çıkarılabilir mi? Kiracının kontrat süresi ne kadar?

Kiralanan mülke dayalı kiracı ve ev sahibi arasında bir kira sözleşmesi bulunmaktadır. Bu kira sözleşmesinin belli süresi ve şartları bulunmaktadır. İşte araştırılan detaylar!

Kiracı deprem testi yaptırabilir mi? Kiracılar yaşadığı evin depreme dayanıklı olup olmadığını nasıl öğrenir?

Merkez üstü Kahramanmaraş’ta meydana gelen ve 10 ilde de etkili olan iki büyük deprem sonrası herkesin dilinde deprem testi dolaşmaya başladı. Peki kiracılar bu testi yaptırabilir mi? İşte detaylar!

Milyonlarca ev sahibi ve kiracıyı ilgilendiriyor! Buna dikkat edin, evinizden olmayın!

Posta Gazetesi köşe yazarı Tamer Heper, bugünkü köşesinde ev sahibi ve kiracı arasındaki tartışmaları kaleme aldı. Peki kiradaki evin satışında kiracının öncelikli alım hakkı var mı? İşte o sorunun yanıtı ve Tamer Heper'in konuyla ilgili yazısı...

Ev sahibi evi satarsa ne olacak? Kiracı evden çıkmak zorunda mı?

Kirada oturduğu evin üçüncü bir kişiye satılması durumunda, sürecin nasıl işleyeceği konusunda yeni ev sahibi ve kiracı arasında bazı anlaşmazlıklar yaşanabiliyor. Peki, bu gibi durumlarda kiracının hakları nelerdir? Ev sahibi evi satarsa ne olacak? İşte tüm merak edilenler...

Kiracı tahliye taahhütnamesi ile nasıl çıkarılır?

Ev sahibi ile kiracı arasında imzalanan tahliye taahhütnamesi evin belirlenen süre zarfı içerisinde boşaltacağına dair taahhüt verdiği bir anlaşma olarak biliniyor. Peki, kiracı taahhütname ile nasıl çıkarılır? İşte tüm detaylar...

Kira sözleşmesi bitince kiracı nasıl çıkarılır? Ev sahibi kiracının tahliyesi için ne yapmalı?

Bir evin kiralanması sırasında kiracı ve ev sahibi arasında yapılan kira sözleşmesinde kira bedelinin yanı sıra, kiracılık süresi de yer almaktadır. Sözleşmenin bitimiyle kiracının evi boşaltması beklenir. Peki, kira sözleşmesi bitince kiracı nasıl çıkarılır? Ev sahibi kiracının tahliyesi için en ya

10 sene oturduğu evin kiracısı olduğunu öğrenen ev sahibi mağdur oldu

Kocaeli'de akrabasından satın aldığı evin başkasına satıldığını öğrenen ev sahibi gerçek ev sahibinin kapıya dayanmasıyla neye uğradığını şaşırdı.

kiracı varken evin satılması Haberi

kiracı varken evin satılması

Kiracı varken evin gösterilmesi mümkün müdür?

Gayrimenkul kiralamalarında taraflar arasında kira sözleşmesinin imzalanması halinde; mal sahibi evin kullanılmasını veya kullanmayla birlikte ondan yararlanılmasını kiracıya bırakmayı taahhüt etmiş oluyor.


Kullanım hakkı kiracıda olan eve  kimi sokacağına veya sokmayacağına kiracı kendisi karar veriyor. Peki, kiracı varken evin satılmak istenmesi halinde, kiracı varken evin gösterilmesi mümkün müdür?


Kanunen ev sahibinin evi ziyaret etme hakkı da bulunuyor. Bu ziyaret hakkı önemli sebepler ile kısıtlı oluyor. Ancak söz konusu ziyaret hakkı önemli sebepler ile kısıtlı oluyor. 


-Ev sahibi evi yeni bir kiracı adayına ya da evi satın almak isteyen kişiye göstermek isterse.


-Ev sahibi ya da ev sahibi tarafından görevlendirilen kişi evde bulunan sayaçları ölçmek isterse.


-Kiracının evde bir eksiğin veya arızanın olduğunu ev sahibine bildirmesi üzerine ev sahibi bunun...