18 / 04 / 2024

Kiracı varken evin gösterilmesi mümkün müdür?

Kiracı varken evin gösterilmesi mümkün müdür?

Taşınmaz kiralamalarında kullanım hakkı kiracıda olan eve kimin gelip kimin gelmeyeceğine kiracı kendisi karar veriyor. Peki, kiracı varken evin satılmak istenmesi halinde, kiracı varken evin gösterilmesi mümkün müdür?



Kiracı varken evin gösterilmesi mümkün müdür?

Gayrimenkul kiralamalarında taraflar arasında kira sözleşmesinin imzalanması halinde; mal sahibi evin kullanılmasını veya kullanmayla birlikte ondan yararlanılmasını kiracıya bırakmayı taahhüt etmiş oluyor.


Kullanım hakkı kiracıda olan eve  kimi sokacağına veya sokmayacağına kiracı kendisi karar veriyor. Peki, kiracı varken evin satılmak istenmesi halinde, kiracı varken evin gösterilmesi mümkün müdür?


Kanunen ev sahibinin evi ziyaret etme hakkı da bulunuyor. Bu ziyaret hakkı önemli sebepler ile kısıtlı oluyor. Ancak söz konusu ziyaret hakkı önemli sebepler ile kısıtlı oluyor. 


-Ev sahibi evi yeni bir kiracı adayına ya da evi satın almak isteyen kişiye göstermek isterse.


-Ev sahibi ya da ev sahibi tarafından görevlendirilen kişi evde bulunan sayaçları ölçmek isterse.


-Kiracının evde bir eksiğin veya arızanın olduğunu ev sahibine bildirmesi üzerine ev sahibi bunun için incelemede bulunmak isterse.


-Ev sahibi, kiracının evi yanlış ve anlaşmaya aykırı bir şekilde kullandığını düşünmesi durumunda evi ziyaret etmek isterse eve gelebiliyor.


Kira parasının bankaya yatırılması zorunluluğu var mı?



Işıl Seren KESKİN/Emlakkulisi.com





Geri Dön