23 / 04 / 2024

Kiracılar evden çıkarsa sözleşme tarihine uymalımı

Kiracılar evden çıkarsa sözleşme tarihine uymalımı

Gediz Üniversitesi Hukuk Fakültesi Dekan Yardımcısı Doç. Dr. Hasan Petek, Yeni Türk Borçlar Kanunu'nda kiracıyı koruyan ama kamuoyunda pek bilinmeyen düzenlemeye dikkat çekti.

Kiracılar aman dikkat! Ev sahipleri kirayı ödeseniz bile sizi evden çıkarabilir ama nasıl? 

Ev sahipleri ile kiracılar arasında yaşanan sıkıntılar ve anlaşmazlıklar son zamanlarda gündemdeki yerini korumakta. Buna göre, kiracılar için önemli bir uyarı kaydedildi. Kiracılar kira ödemelerini aksatmalasalar bile ev sahipleri tarafından evden çıkarılma riski ile karşı karşıya kalabiliyorlar.

Kiracılar gerekçe göstermeden evden tahliye edilebilir mi? İşte ev sahiplerinin merak ettiği o detay!

Kiracılarıyla tahliye sorunu yaşayan ev sahipleri sık sık yeni yollar araştırıyor. Peki kiracı nasıl tahliye edilir? Kiracının gerekçe göstermeden tahliye edilmesi mümkün mü? İşte ayrıntılar...

Kiracılar uyanık olun! Evden çıkarken depozitoyu alamayabilirsiniz!

Ev sahipleri ve kiracılar arasında yaşanan diyaloglar ve sıkıntılar, kira artış anlaşmazlıkları, aidatta yaşanan sorunlar bu konunun gündemdeki yerini sıcak tutmasını sağlıyor. Bir kiracı evi boşaltırken hangi durumlarda depozitosunu geri alamaz işte merak edilenler.

Bir ev sahibi hangi durumlarda kiracıyı evden çıkaramaz?

Ev sahiplerinin kiracıları evden çıkarabilecekleri durumların çoğu genel anlamda bilinmektedir. Fakat, kiracıların ev sahipleri tarafından evden çıkarılamayacakları durumlar nelerdir? Merak edilen ayrıntılar neler?

Kiracılar bunu sakın yapmayın! Ev sahibi kiracıyı hemen evden çıkarabiliyor!

Kiracılar, kira ödemelerini düzenli yapmayan kiracılara kritik bir uyarı yapıldı. Ev sahipleri ödemeleri aksatan kiracıları borçlarını ödemiş olsalar bile evden çıkarabilecekleri yöntemi kullanmaya başladılar bile.

Kiracılar aman dikkat! Komşusunu rahatsız eden kiracı evden çıkarılır mı?

Ev sahipleri ve kiracılar arasında süregelen sıkıntılar, anlaşmazlıklar gündemdeki yerini koruyor. Sıkıntı yaratan sorunlardan biri de bazı kiracılar komşuları için hayatı çekilmez hale sokabiliyorlar. 

Kiracılara son dakika uyarısı: 6 aylık süre verilmediyse tahliye başlar mı? Aman dikkat!

Son zamanlarda fahiş oranlarda artan kiralar sebebiyle ev sahipleri ve kiracılar arasındaki anlaşmazlıklar arttı. Ev sahipleri, çeşitli sebeplerle mevcut kiracılarını tahliye etmek isterken, kiracılar evden çıkmamak için çözüm yolu arıyor. Peki tahliyede hangi detaylar önemli?

Kiracılar dikkat! Yargıtay'ın kararı ile evden çıkarılabilirsiniz...

Ev sahipleri ile kiracılar arasında son zamanlarda yaşanan sıkıntılar ile ilgili Yargıtay’dan çok önemli bir emsal karar çıktığı açıklandı. Bu karar kapsamında  kiracılar kolayca evden çıkarılabilecekler. İşte haberin detayları...

Ev sahipler ile kiracılar arasında tahliye taahhütnamesi krizi... 

Ev sahipleri son zamanlarda kiracılarını evden çıkarabilmek için tahliye taahhütnamesi hakkında sorun çıkarıyorlar. Buna göre, kiracıların sözleşme yaparken her türlü detaylara dikkat etmeleri gerekiyor. İşte haberin detayları...

İyi kiracıların evden tahliye edilmesi mümkün mü? Ev sahibi ve kiracılar aman dikkat!

Ev sahipleri ile kiracılar arasında yaşanan tartışmalar ve tahliye şartları şu sıralar gündemden düşmüyor. Peki iyi kiracıların evden tahliye edilmesi mümkün mü?

Kiracılar dikkat etmeli! Aidatı ödemeyen kiracı evden çıkarılır mı? 

Kiracılar ile ev sahipleri arasında yaşanan sıkıntılar her geçen gün artarak maalesef devam ediyor. Kiracı ve sahipleri şimdi de apartman veya site aidatları için de karşı karşıya gelip sıkıntı yaşayabiliyorlar. İşte haberin detayları...

Kiracılar dikkat! Ev sahiplerinin tuzağına düşmeyin...

Türkiye’de ev sahipleri ile kiracılar arasında yaşanan anlaşmazlıklar kapsamında ev sahiplerinin yaptığı akıl dışı oyunlarına bir yenisi daha eklendiği belirtildi. Buna göre, ev sahipleri kiracıları evden çıkardıkları gibi tazminat haklarını da ellerinden alabiliyorlar. İşte haberin ayrıntıları...

Kiracılar dikkat! Kirasını geç ödeyen kiracı hemen evden tahliye edilir mi?

Kiracılar ile ev sahipleri arasında yaşanan anlaşmazlıklar çeşitli konuları da gündeme getiriyor. Buna göre, kira ödemelerinde aksama yapan kirasını geç ödeyen  kiracıların evden çıkarılma durumları araştırılmakta. Kiracı geç ödeme yaparsa evden çıkarılır mı? İşte ayrıntılar...

Kiracılar evden çıkarsa sözleşme tarihine uymalımı Haberi

Kiracılar evden çıkarsa sözleşme tarihine uymalımı

Oturduğu evi kira sözleşmesi dolmadan tahliye eden kiracı ile kiraya veren, zaman zaman karşı karşıya gelebiliyor. Mülk sahipleri, sözleşme süresinin tamamı kadar kirayı, kiracı oturmasa bile talep edebiliyor, sözleşmelere de bu yönde maddeler yazılıyor. Gediz Üniversitesi Hukuk Fakültesi Dekan Yardımcısı Doç. Dr. Hasan Petek, Yeni Türk Borçlar Kanunu ile bu ihtilafı ortadan kaldıracak, kiracıyı koruyan düzenleme gerçekleştirildiğine, ancak kamuoyunda pek bilinmediğine dikkat çekti. Doç. Dr. Petek, yasanın 325'inci maddesiyle kiracılara kira süresinin sonunu beklemeden oturdukları konutu erken tahliye etme imkanı tanındığını açıkladı. Doç. Dr. Petek, “Kiracının erken tahliyesi durumunda kiraya verene cezai şart ödemesini veya kalan süreye ilişkin kira bedelinin tümünü ödemesini öngören sözleşme şartları artık hükümsüz" dedi. Doç. Dr. Petek şu bilgileri verdi: 



“Örneğin kiraya veren ile kiracı 3...