26 / 04 / 2024

kiracının apartman toplantısına katılması

kiracının apartman toplantısına katılması

Apartmanda kat malikleri kurulu, yılda bir defadan az olmamak üzere toplanıyor. Peki, kat malikleri kurul toplantısında oy dağılımı nasıl olur? Kiracı apartman toplantısına katılabilir mi?

İstanbul'da kentsel dönüşüm toplantısı: Mega kentte kaybedecek 1 dakika yok!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, İstanbul'da gerçekleştirilen kentsel dönüşüm toplantısında önemli açıklamalarda bulundu ve mega kentte kaybedecek 1 dakikanın bile olmadığını belirtti. İşte Özhaseki'nin o açıklaması...

Vakko'dan İstanbul Boğazı’nın kıyısına yepyeni bir otel... Vakko Hotel & Resıdence Sumahan geliyor!

Vakko, ikinci oteli için düğmeye bastı. Dev şirket İstanbul Boğazı’nın kıyısına Vakko Hotel & Resıdence Sumahan geleceğini ilan etti. 

Ticaret Bakanı Bolat'ın indirim çağrısına yerel zincir marketlerden destek!

Ticaret Bakanı Bolat, dün zincir marketlere indirim çağrısında bulunmuştu. Bakanın çağrısına Türkiye Perakendeciler Federasyonu (TPF) destek verdi. İşte detaylar...

Kripto paraların şahı Bitcoin, FED toplantısını bekliyor!

FED öncesi piyasaların riskli varlıklardan kaçış isteği son zamanlarda gündemden düşmeyen kripto para piyasasını da etkiledi. Hafta sonu 24 bin doların kıyısına kadar gelen Bitcoin, 22 bin 00 dolar seviyesine çekildi. 

Kiracısının kapısını baltayla kıran ev sahibi hakim karşısına çıktı!

Bayrampaşa'da kiracısının kapısını baltayla kırdığı gerekçesiyle hakkında "silahla konut dokunulmazlığını ihlal" suçundan 4 seneye kadar hapis istemiyle dava açılan 93 yaşındaki Naim Akgün hakim karşısına çıktı.

Asgari ücrette kritik viraj! Gözler Kabine toplantısına çevrildi

Enflasyonun yüzde 73'ü geçmesinin ardından asgari ücrete ara zam beklentisi oluştu. Bu çerçevede Kabine toplantısına çevrildi. 

Konya Ereğli'de kentsel dönüşüm toplantısı yapıldı!

Konya'ya bağlı Ereğli Belediyesi, Belediye Kültür Merkezi'nde yapılan toplantıda kentsel dönüşüm çalışmalarına ilişkin bilgi verdi.

İhlas Gayrimenkul'ün olağan genel kurul toplantısı sonucu!

İhlas Gayrimenkul'ün 28 Nisan 2021 tarihinde yapılan Olağan Genel Kurul toplantısına ilişkin Toplantı Tutanağı, Hazır Bulunanlar Listesi ve Genel Kurulca Onaylanan Kar Dağıtım Tablosu pay sahiplerinin bilgisine sunuldu. 

Kuyumcukent Gayrimenkul'ün genel kurul toplantısına virüs engeli!

Kuyumcukent Gayrimenkul'ün ertelenen Genel Kurul toplantısı Covid-19 tedbirleri kapsamında, İstanbul'un Yüksek Riskli kategoriden çok yüksek riskli kategoriye çıkması nedeniyle iptal edildi. 

Antalya Büyükşehir Belediyesi'nden kentsel dönüşüm toplantısı!

Antalya Büyükşehir Belediyesi, kent genelinde hayata geçecek kentsel dönüşüm çalışmalarına bütüncül yaklaşmak adına kentsel dönüşüm toplantısı düzenledi.

Çıldır-Aktaş ve Türkgözü sınır kapılarına 8 tane sahra hastanesi kuruldu! 

Türkiye ile Gürcistan arasında bulunan Çıldır-Aktaş Gümrük Kapısı ile Türkgözü Sınır Kapısı'na 4'er şekilde olmak üzere 8 sahra hastanesi kuruldu...

Kat malikleri toplantısına vekaleten katılabilinir mi?

Posta yazarı Tamer Heper, bir okuyucusunun 'Kat malikleri kurulu toplantısına ortak mülkiyet olan bir dairenin ortaklarından biri katıldı ancak diğerlerinin yazılı vekaletini sunmadı. Alınan kararlar için ne düşünülür?' sorusunu yanıtladı

Ankapark'ın giriş kapısına 19 milyon TL mi harcandı?

Ankara Büyükşehir Belediyesi tarafından yaklaşık 2 milyar lira harcanarak AOÇ arazisine yaptırılan Ankapark'ın giriş kapısına, 19 milyon liraya harcandığı iddia edildi...

kiracının apartman toplantısına katılması Haberi

kiracının apartman toplantısına katılması

Kiracı apartman toplantısına katılabilir mi?

Apartmanda kat malikleri kurulu, yılda bir defadan az olmamak üzere toplanıyor. Toplu yapılarda ise kurullar, en geç iki yılda bir defadan az olmamak üzere yönetim plânlarında gösterilen zamanlarda, böyle bir zaman gösterilmemişse, ikinci takvim yılının ilk ayı içinde toplanıyor.


Önemli bir sebebin çıkması halinde, yöneticinin veya denetçinin veya kat maliklerinden üçte birinin istemi üzerine ve toplantı için istenilen tarihten en az onbeş gün önce bütün kat maliklerine imzalattırılacak bir çağrı veya bir taahhütlü mektupla, toplantı sebebi de bildirilmek şartiyle, kat malikleri kurulu her zaman toplanabilir.


İlk çağrı yapılırken, birinci toplantıda, yeter sayının sağlanamaması halinde, ikinci toplantının nerede ve hangi tarihte yapılacağı da belirtilir. 


İlk toplantı ile ikinci toplantı arasında bırakılacak zaman yedi günden az olamaz. Peki, kurulda oy...