26 / 04 / 2024

Kripto paraların şahı Bitcoin, FED toplantısını bekliyor!

Kripto paraların şahı Bitcoin, FED toplantısını bekliyor!

FED öncesi piyasaların riskli varlıklardan kaçış isteği son zamanlarda gündemden düşmeyen kripto para piyasasını da etkiledi. Hafta sonu 24 bin doların kıyısına kadar gelen Bitcoin, 22 bin 00 dolar seviyesine çekildi. 



Kripto paraların şahı olarak bilinen Bitcoin 24 bin doların kıyısından döndü. 23 bin 900 dolar seviyelerine kadar çıkan Bitcoin, dün küresel piyasalardan gelen satışların yarattığı endişeler nedeniyle 22 bin 500 dolar seviyelerine kadar çekildi. Yoğun veri akışının olduğu yeni bir haftaya girilirken hem FED öncesi riskli varlıklardan kaçış isteği, hem de bazı teknoloji şirketlerinin beklenilenden kötü gelen bilançoları dün piyasaların düşmesinin ana sebepleri arasındaydı.

Kripto paraların şahı Bitcoin, FED toplantısını bekliyor!

Bitay Araştırma Departmanı Analisti Betül Yavuz, kripto paraların son 24 saati ile ilgili önemli değerlendirmeler yaptı.Özellikle ABD teknoloji endeksi Nasdaq’ın günlük bazda yüzde 2 geri çekilmesinin risk iştahını olumsuz etkilediğini belirten Bitay Araştırma Departmanı Analisti Betül Yavuz, pazar günü aldığı kazanımları da böylece geri veren Bitcoin'in sabah saatlerinde 22 bin 750 dolar seviyelerinde bulunduğunu kaydetti. Ethereum da 1550 dolar seviyelerine kadar geri çekilirken sabah saatlerinde 1570 dolar bölgesinden alıcı buluyor. Konu ile ilgili olarak verilen detaylara göre, FED kararı öncesi hacimsiz hareketlerin devam etmesi beklenirken, Bitcoin ve Ethereum dominansları bir miktar geri çekilme yaşadı. Yine verilen detaylara göre, Bitcoin dominansı yüzde 44,3 seviyelerinde iken Ethereum dominansı ise yüzde 19,3 seviyelerinde fiyatlanıyor. Yine verilen detaylara göre, kripto para piyasasının toplam piyasa değeri dünkü geri çekilmeye rağmen 1 trilyon 40 milyar dolar seviyesinde yer alıyor. 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön